18 Ekim 2024
Elma Yayınevi

AT ŞU ADIMI KİTABI HAKKINDA
2024 91. kitabı
İçinde emek, bilgi, iş kalitesi, girişimcilik, planlama, ekip, etik, eylem ve tutkudan birer demet bulunan, okuyucuyla aşk, enerji ve heyecan veren, içsel kaynakları kullanmanın önemini anlatan, çaba göstermenin, gayret etmenin, emek vermenin, karşılık beklemeden çalışmanın güzel sonuçlar oluşturacağına dair çok sayıda örnek olan bir kitaptan, Ahmet Şerif İzgören'in At Şu Adımı kitabından bahsetmek istiyorum. Kitabı okuyanların, farklı yerleri hafızasına kaydedeceğinden ve muhtemelen bazı örnekleri hayatına yansıtacağından şüphem yok. Kitapta ülkemizin en ünlü insanlarından kimsenin tanımadığı insanlara kadar iyilik ve güzellik namına çok sayıda örnek var. Kitap çok samimi bir dille yazıldığı için okuyucuyu sıkmıyor. Yazarın hayatındaki zorlukların yolunu aydınlattığı ve önünü açtığı görülüyor; “Ben bir memur çocuğuyum, annem ev hanımı, üç kardeşiz. Ben hayatım boyunca pazarda ucuz domates aradım arkadaş, hâlâ da öyle. Pazarda ucuz domatesi aramayan yazarın hayatta başarma ile ilgili kitabını okumayın” diyerek hayatını zorluklarla yoğurmayan insanların anlatacakları hikâyenin etkili olmayacağı anlatılıyor. Küçüklüğünde, gençliğinde zahmete ve sıkıntıya katlanmayan insanların hayatta başarılı olmasının zor olduğu anlatılıyor. Hayatın kolaylıklarla dolu olmadığı ve mutlulukların daha çok acılar üzerine kurulu olduğu, acıyı tatmayan, yaşamayan ve acıyla yüzleşmeyen birisinin sonrasında çok zorlandığı anlatılıyor. Herkesin gezdiği bir saatte gecenin yarısında spor salonunda çalışmaya devam eden, alın teri döken, çabalayan, buna rağmen arkadaşlarının dalga geçtiği bir futbolcunun Türk Milli takımında attığı golle tarihe geçtiği anlatılıyor ve herkes gezerken, herkes uyurken, başkaları eğlenirken senin ne yaptığın önemli mesajı veriliyor. Bu örnek güzel bir sözü
2025 10. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 18:16
Nasıl başlasam diye düşünürken kitaptan esinlenerek; anadolu insanımızın da değimiyle kuru fasulyelerin faydaları ile başlamak istiyorum. Kitabı kişisel gelişim kitabı olarak algılamayın. Ne demek istediğimi okuyunca zaten anlarsınız Öncelikle demek isterim ki kitabı eğer okuyacaksanız öznel değil nesnel bakış açısı ile okumalısınız. Eğer işin içine duygularınızı görşlerinizi katarsanız boştan yere okumayın. Zaten okumazsınız. Eğer nesnel bir bakış açısı ile okursanız ince ama çok değerli mesajlar veriyor.
At Şu AdımıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20241,724 okunma
Olmamasına razıyım, oluyormuş gibi olmasın yeter...
2025 101. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 14:19
Ahmet Şerif İzgören ocamın kitapları öyle samimi öyle içten ki yanıbaşınızda dostunuzla sohbet ediyormuş edası ile okunan bir eser. Kitap, harekete geçmenin ve sorumluluk almanın başarıdaki en kritik adım olduğunu anlatan, motive edici ve gerçek hayat örnekleriyle dolu bir kişisel gelişim eseridir.Ertelemek kaybettirir. Doğru zamanı beklemek yerine hemen harekete geçmek gerekir. Bahaneler gelişimin düşmanıdır. Şartlar mükemmel olmasa bile ilerlemek mümkündür. Sorumluluk almak güç verir. Başarı, başkalarını suçlamakla değil, kendi payını üstlenmekle gelir. Küçük adımlar büyük değişimler yaratır. Önemli olan sürekli ilerlemektir. Disiplin, yetenekten daha değerlidir. Düzenli çalışma uzun vadede başarıyı getirir. Cesaret öğrenilebilir. Korkuya rağmen adım atan kişi kendine güven kazanır. Konfor alanı başarıyı sınırlar. Gelişim, rahatsız olduğumuz noktada başlar. Başlamak bitirmenin yarısıdır. İlk adım atıldığında süreç kendiliğinden ilerler. Diğer kitaplarında da olduğu gibi sorgulatmayı ve düşündürmeyi amaçlıyor. Okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar.
2025 51. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 23:17
Ahmet Şerif İzgören... Verdiği örnekler, samimiyetiyle benim için her zaman iyi bir sohbet arkadaşı olmuştur. "Kitaplarını sohbet ederek okuduğum iyi bir arkadaş" demek daha doğru olacaktır belki de. İnsana kendini hatırlatan; görebilen, düşünebilen, sorgulayabilen ve hissedebilen bir insana yaşam için adım attırabilecek bir kitap. Kafasında, kendi ve yaşamıyla ilgili derdi, çıkmazları olan kişilerin mutlaka okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
At Şu AdımıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20241,724 okunma
İşimden ayrılmama yardımcı olan kitap
2025 4. kitabı
Öncelikle merhaba, aslında bu sayfayı okuduğum kitapları unutmamak adına açmıştım fakat çok güzel bir platform olduğunu keşfettim ve bu uygulamada geçirdiğim zamandan çok keyif aldığımı fark ettim. Son bitirdiğim ve ilk incelemesini yapmak istediğim kitap bu. Ahmet Şerif İzgören okumaya bayılıyor, buradan saygılarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum kendisine. Kitabı okumaya başladığım süreçte üç yıldır çalıştığım iş yerime her gün ‘ayrılmak istiyorum’ cümlesiyle gidiyordum. Yaklaşık kitabın ortasına geldiğimde o adımı attım ve istifa ettim. Sonra sürüklenme sürecimde kitabı okuyamadım. İşimden ayrıldığımda evde otururken kitaba devam etmeye karar verdim ve kitabımı bitirdiğimde kendi işimi kuracağıma artık çok emindim. (tabii herkes için aynı anlam taşımıyor olmalı) TAM ANLAMIYLA BU KİTAP BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ İş hayatında olmak istediğim o kişiyi buldum şimdi tohumları ekme sırası, nasipse. Halktan ağzıyla, samimiyetiyle, her şeyiyle… iyi ki varsın İzgören
At Şu Adımı!
2025 12. kitabı
Ahmet Şerif İzgören'in kitapları sohbet havasında ve akıcıdır. Okurken o kadar çok örnek insan ve güzel alıntılar vardır ki kitabın sonunda okur kendisi çıkarır ya da çıkarmaz ana fikri. Yani yazar bize ders vermez, şunları yapın demez, sadece anlatır. Biz okurlar derleyip toparlayarak bir hayat dersi çıkarırız. Bu kitap da onlardan biriydi ve okuması oldukça keyifliydi. Tavsiye ederim. Ahmet Şerif İzgören At Şu Adımı
At Şu AdımıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20241,724 okunma
Puan vermedi·%40 (64/160 syf.)
Bir kitap bir insanı ne kadar yorarsa o kadar yordu. Yazarımız büyük ihtimalle hiperaktivite bozukluğuna sahip. Asla bir konuya odaklanamıyor ve konudan konuya atlıyor. Bir okur olarak okuduğunuz kitaplardan notlar aldığınızı ve bunları 9 başlığa yerleştirdiğinizi düşünün. İşte bu kitap o kitap. Verimlilik, kişisel gelişim ve psikoloji asla değil. Bu resmen bir eleştiri kitabı. Bir adamın (daha doğrusu aşırı egoist bir adamın) art arda atılmış 27 000 tweetini okuyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Yazı puntosu büyük maliyeti daha çok gelir ve böylece daha çok mu kâr edilir diye de düşünmedim değil. Kendiyle çelişen o kadar çok ifadesi var ki. Hem biz aileyiz diye kurumdan kaç diyor hem biz makara yapardık, müdür genel müdür saymazdık diyor. Hem insanın zamanını boşa harcaması hayatını boşa harcamasıdır diyor hem dışarıdan tadilatçı çağırmak yerine ben yapayım parasını bana verin diyene "Aaaa ne kadar çıkarcısın yapsan ölür müsün?" paralelinde bir şeyler diyor. Bir şeyi iş hayatında hayrına yaptıkça o senin görevin olur ve seni kullanırlar demiyor. Neden? Çünkü kendisi yönetici konumunda ve gerçek hayatla sadece dalga geçebiliyor. İş hayatıyla sosyal hayatın ayrımının zaten farkında değil. Bütün ilişkilerimiz neden iç içe olsun? Ayrıca o kadar iyilik yapma meraklısı olsaydık hayır kurumunda gönüllü olurduk, para kazanmak için senelerce okumazdık. Çok iyiyseniz cennete gidin burda ne işiniz var? Şimdi bu kadar eleştirince katılmadığım yanları yok değil. Bir bu kadar da katıldığım var ama kitabın ön ve arka kapağına ve kategorisine bakarak okudukça kandırılmış hissediyoruz. Benim de ağzıma taktı şu biz olma olayını. Her cümlesinde ben, ben, ben, biz, biz, biz. Biz söyleyiz de onlar böyle de siz böyle olun da. Tamam abi, en sensin ya. Daha bitmedi ama okudukça bu cümleleri
2025 51. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2025 12:14
Bu tarz kitapları beğenmeyenler sürekli Nitzsche veya Spinoza mı okuyorlar acaba? Veya Seneca’dan başlarını kaldırmıyorlar mı? Diğer kişisel gelişim kitaplarından daha kişilikli duran bir kitap bu bence Çok beğendim ve elimden bırakamadım. Arasıra insanların iyi bir dostla sohbet etmeye ihtiyacı oluyor. O sohbeti bence Ahmet Şerif hocayla çok güzel yapabilirsiniz!
2024 9. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2024 21:53
Kitap anlatı ve alıntılardan ibaret. Anlatı da örneklendirme belki okuması keyifli olsun diye bunu tercih ediyor yazar. (: aslında doğru çünkü okumaktan ziyade video seyrediyor gibiydim… Tek farkı Ahmet Bey’in sesiyle değil ben hasta sesimle okudum. tam da yeni kararlar alma yolunda fuarda tesadüfen denk geldim yayınevi oldu yazarı da severim ilgimi çeken de başlık oldu; at şu adımı kendime serzenişte bulunurken yazar örneklendirdikleri torpilsiz emek ve hakkıyla da hala bu ülkede bir yerlere gelinebileceğini ispatlamış oldu ne diyelim umut yorulmazsa gerisini hallederiz.
At Şu AdımıAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 20241,724 okunma
Adımlarıyla Hedefini Yakın Edenlere...
2025 21. kitabı
Ahmet Şerif İzgören eserlerinde alıştığımız üzere okura tepeden bakmayan, nasihat vermekten ziyade yol arkadaşlığı yapan bir dil kullanıyor. Bu durum "At Şu Adımı" kitabında da devam etmiş. Kitapta ele alınan başarı öykülerinin çoğu İzgören’in kendi yaşamından değil, çevresinden ve tanıklık ettiği hayatlardan alınmış. Bu da esere mütevazı bir hava katıyor. Okuyucu, başarıya giden yolda tanınan kimselerin dışında ismi bilinmeyen ama ilham verici insanların da hikâyelerine tanıklık ediyor. Ayrıca eser, siyasal ya da ideolojik yönlendirmelerden tamamen uzak, sade ve anlaşılır bir anlatım barındırıyor. Yazar, herhangi bir dünya görüşüne hizmet etmeksizin evrensel değerler üzerinden ilerliyor. Fanatikler yine bir yerlere çekebilir, o da onların meselesi. Diğer kitapları gibi, bu da su gibi aktı gitti. Yazarın kalemine ve yüreğine sağlık...

Ahmet Şerif İzgörenYazar · 38 kitap
Ahmet Şerif İzgören, 1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesinin ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinde üsteğmen rütbesine kadar görev yapan İzgören, 1991 yılında TSK’dan istifa ederek ayrıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı, daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük görevinde bulundu. 1996 yılında şu an İzgören Akademi olan Academy International’ı kurdu. 1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la işbirliği projesini yürüttü. 2001 yılında bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. İngiltere, ABD, Hollanda, Slovenya, Danimarka, Almanya, Avusturya, Ukrayna, Avustralya, Fransa, Azerbaycan gibi ülkeler de dahil olmak üzere 4000’i aşkın eğitim ve seminer verdi. Bu seminerlerin yarısı arkadaşlarıyla beraber yer aldığı Uğur Böcekleri Derneği çerçevesinde verdiği gönüllü eğitimlerdir. Derneğin amacı Dürüstlük, İş Kalitesi, Girişimcilik değerleriyle birlikte Saygı ve Yurt Sevgisi ilkelerini yaymaktır. Dernek çatısı altında bir araya gelen gençler, aldıkları eğitim sonrası çocuk esirgeme kurumları, cezaevleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 470.000’den fazla vatandaşımıza ücretsiz eğitimler vermiş, 175’i aşkın İyilik Fikri Projesine imza atmıştır. Uğur Böcekleri Derneğinde Ahmet Şerif İzgören de gönüllü bir Uğur Böceği’dir. ABD’deki şirket Turkish Coffee Lady, Amerikalılara 40.000 Türk kahvesi sattı. Washington Belediyesi, TCL’nin başvurusuyla 5 Aralık’ı resmi Türk Kahvesi Günü kabul etti. Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliğinde bini aşkın çiftçi, köylü, kasabalı çocuk eğitimlerden geçirildi. Bölgede organik tarım yapan çiftçi sayısı sıfırken 300’ü geçti ve badem ağacı sayısı dört kat arttı. Çiftlik bölgesel bir kalkınma projesine dönüştü. İzgören’in görev yaptığı markalar; İzgören Akademi, Elma Yayınevi, Vizgo, Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği ve Turkish Coffee Lady’dir. Yayımlanmış 33 kitabı vardır.