Tüketimin arttığı, insanların mutsuzlaştığı, umutların tükendiği bir yüzyıldayız sanki. Uyandığımız her yeni gün, kötü şeylerin olağanlaştığı bir önceki günün aynısı gibi. Üstelik her şeyden şikâyet ediyoruz ve ısrarla o sorunları çözmek için bir adım atmıyoruz. Bazen de kendimizi denizdeki en küçük kum tanesi gibi hissediyoruz. Yerimizde sayıyor ve yaratılan gündemlerde boğulup o karanlıkta iyice kayboluyoruz. Ahmet Şerif İzgören’in söylediği gibi aslında tüm konu mesafeyle ilgili. “Gerçekleriniz ve hayalleriniz… İkisi arasındaki mesafe açıldıkça üzgün, tatminsiz ve mutsuz bir hayat yaşarsınız. İkisi ne kadar yakınsa o kadar mutluluk vardır hayatınızda. Aynı mesafe gelir ve gider için de geçerli. Ne kadar açarsanız arayı o kadar zorluk başlar yaşamınızda. Üretim ve tüketim... Tükettikleriniz ürettiklerinizden fazlaysa, dengeli ve hayata değer katan tarafta değilseniz eğer her anlamda kendiniz de tükenmeye başlarsınız.” At Şu Adımı, hayal ettiğimiz gibi yaşamanın, kişisel hedeflere ulaşmanın, kararlılıkla hareket etmenin ve diğer kum taneleriyle bir olup okyanus yaratmanın çok basit formülünü anlatıyor. Atın adımınızı ve ne iş yapıyorsanız onu sevgiyle, tüm bilginizi ve emeğinizi koyarak, iyi bir planlamayla yapın.
160 sayfa

AT ŞU ADIMI KİTABI HAKKINDA
İçinde emek, bilgi, iş kalitesi, girişimcilik, planlama, ekip, etik, eylem ve tutkudan birer demet bulunan, okuyucuyla aşk, enerji ve heyecan veren, içsel kaynakları kullanmanın önemini anlatan, çaba göstermenin, gayret etmenin, emek vermenin, karşılık beklemeden çalışmanın güzel sonuçlar oluşturacağına dair çok sayıda örnek olan bir kitaptan,
Puan vermedi
Kitap anlatı ve alıntılardan ibaret. Anlatı da örneklendirme belki okuması keyifli olsun diye bunu tercih ediyor yazar. (: aslında doğru çünkü okumaktan ziyade video seyrediyor gibiydim… Tek farkı Ahmet Bey’in sesiyle değil ben hasta sesimle okudum. tam da yeni kararlar alma yolunda fuarda tesadüfen denk geldim yayınevi oldu yazarı da severim ilgimi çeken de başlık oldu; at şu adımı kendime serzenişte bulunurken yazar örneklendirdikleri torpilsiz emek ve hakkıyla da hala bu ülkede bir yerlere gelinebileceğini ispatlamış oldu ne diyelim umut yorulmazsa gerisini hallederiz.
Puan vermedi
Ahmet Hoca'nın kitabi ise okuduğunuz aslında çok bir yoruma gerek olmaz.Bu kitabinda da sohbet havasinda geçiyor ve en onemlisi dişarida ki yabanci 'kişisel gelişimciler' gibi değil hoca Türk'ü biliyor,tanıyor ve Türk karakterine göre sizi yönlendiriyor.Belki atacağiniz bir adım yok ya da proje ama yine de kitabi sohbet havasinda okumak ruhunuza o kadar iyi geliyor ki,günlük yapacağiniz ev işini bile planlayıp,raporlayasınız geliyor..Kitapta örnek verdiği kişiler,alintılar o kadar güzel ve hayatin içinden ki kimse baba parasiyla gelmiyor bir yerlere emek,çaba.Tavsiyemdir projeniz yoksa bile mutlaka okuyun,kimler neler yapmış nasıl yapmış onları okunak bile gurur.belki de cocuklarimiza öğretimiz olur ve onlar atar o adımı...
10/10 puan verdi
Ahmet Şerif İzgören - At Şu Adımı Sanırım ben yazarı ve kitabı seven kısımdayım diyerek bir giriş yapmak istedim. Her kitap insanda aynı hisleri uyandırmaz veya canlandırmaz tabii. Ama benim için bu kitap 'bana iyi gelenler' arasında yer alıyor. Okurken utanmasam her sayfasını, her cümlesini çizecektim. Özellikle yazarla elimizde çay, sohbet ediyormuşuz gibi bir izlenim yarattığı için sevdim. Gerçekten karşımda sevgili Ahmet Şerif varmış ve kitapta anlattığı hikayeleri, örnekleri karşılıklı konuşmuşuz gibi. Yani dostlar, sıcacık ve çok bizden bir kitaptı. İyi hissettirdi. Kitabın kapağında yer alan 9 başlıktan bahsediyor yazar bu kitapta. Neye nerden başlayacağını bilmeyenler için özellikle iyi gelebilir. Artık o adımı atmanızda yardımcı olabilir. Kafamda kariyerimle ilgili hedeflerim olduğu için ve tam olarak nereden nasıl başlayacağımı bilmediğim için, biraz o adımı atmaktan korktuğum için, nasıl ve ne şekilde bir yol izlemeyelim tam anlamıyla karar veremediğim için bana iyi bir kitap oldu. Aslında bir diğer en büyük sevmemin nedeni bu. Bence okumalısınız. Kesinlikle okumalısınız. Sevmezseniz bile, sizi harekete geçirecek o cümleyi içinde kesin bulacaksınız! Hepinize iyi okumalar.
%36 (59/160)
Puan vermedi
Bir kitap bir insanı ne kadar yorarsa o kadar yordu. Yazarımız büyük ihtimalle hiperaktivite bozukluğuna sahip. Asla bir konuya odaklanamıyor ve konudan konuya atlıyor. Bir okur olarak okuduğunuz kitaplardan notlar aldığınızı ve bunları 9 başlığa yerleştirdiğinizi düşünün. İşte bu kitap o kitap. Verimlilik, kişisel gelişim ve psikoloji asla değil.
Puan vermedi
Aman şu sıralar motivasyonum eksik ya da ben önümde başardıklarımı göremeyecek kadar körleştim, orası belli olmaz ama bu kitabı okuma sebebim motivasyon kaybımdı. Aslında bir bölünmüşlük. Burayı kendi dertlerimi anlatacağım bir yer olmadığını bildiğimden kısa kesip kitabı yorumlayayım. Sonunda da dediği gibi kitabın subjektifliği ama bu kitap hayatımı değiştirecek bir kitap değildi. Hikayeler bana dokundu mu ? Pek değil sanırım Türk romantizmimi batı felsefesi çalışırken kaybettim kim bilir. Kitaba puan verip kimseyi üzmeyeceğim, bu durumda politik kalmak en iyisi. Bu kitabı hayatında bir adım atmaya ihtiyacı duyuyor ve baba mirası yiyenlere laf atmayı zevkli buluyorsanız okuyabilirsiniz fakat önceden uyarmam lazım, çabuk samimiyetten hoşlanmıyorsanız, yazar pek içli dışlı olmayı seviyor o yüzden haberiniz olsun. (Bu arada ben sanırım noktalama işareti kullanmayı bilmiyorum arkadaşlar bu eleştirimi buraya bırakayım.)
Puan vermedi
Sırf çok satanlarda diye almadım, küçüklüğümde ilk okuduğum kişisel gelişim yazarıydı Ahmet Şerif İzgören. Yeni kitabının çıkmış olması bi tık nostaljik mutlu hissettirdi. Ama öyle bi hayal kırıklığı da oldu ki.... Günlük konuşma tarzında, fazlaca alakasız geldi. Kapağı içinden daha güzel bence. Yazara olan sevgiden okumak isteyen okuyabilir ama beklentimi karşılamadı.
10/10 puan verdi
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve muhteşem bir kitap. İçtenliği ve samimiligi okurken hissediliyor. Sade ve anlaşılır . Edebi bir eser olmamakla birlikte zaten yazarinda böyle bir kaygısı yok aksine basit ve anlaşılır olmayı hedefliyor. Her gencin okuması gereken bir kitap.
10/10 puan verdi
Ahh güzel ülkemin mülakatlarla,adam kayırma ile geldiği üzücü nokta;insanların armut piş ağzıma düş beklentisi;dürüstlük ve ahlakın kayıplara karıştığı vahim durumu çok güzel anlatmış yazarımız.Bir solukta okunacak bir kitap olmuş .Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Çok keyifli bir dili olan kitap. Karşılıklı sohbet havasında. “BEN ŞUYUM BEN BUYUM EN MÜKEMMELİYİM” demiyor, ülkemiz gerçekliğini güzel ve samimi bir üslupla anlatıyor. Can acıtıcı çok yerler var. Ben kesinlikle tavsiye ederim. Bir günde okuyabileceğiniz ve gerçeklerle yüzleşebileceğiniz keyifli bir kitap.

Ahmet Şerif İzgören
Ahmet Şerif İzgörenYazar · 38 kitap
1965 yılında İzmir’de doğdu. 1983 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni, 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nü bitirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yaptı. 1991 yılında ordudan istifa etti. Aynı yıl Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi’ni kurdu ve bu şubenin müdürü olarak dört yıl görev yaptı. Bu dönemde, Bursa’nın ilk kültür merkezini açtı. Türkiye’nin tek çeviri dergisini çıkarttı. On altı tiyatro, müzik, resim kulübünün fahri başkanlığını yaptı. 1995 yılında özel sektöre transfer oldu; iki ayrı firmada genel müdürlük yaptı. 1996 yılında AIESEC Yüksek Danışmanlar Konseyi Üyesi olarak hizmette bulundu. İngiltere (Sunley Management Center) ve Türkiye’de zaman yönetimi, finans, liderlik, beden dili, işletme yönetimi ve yönetim modelleri, satış ve pazarlama, iletişim, şirket fonksiyonları, karar alma teknikleri, stres yönetimi, motivasyon, yaratıcı liderlik, benchmarking vb. konularda birçok seminere katıldı ve eğitim aldı. Daha sonra bu alanlarda yurt içinde ve yurt dışında eğitimler verdi. Liderlik, takım çalışması, yönetim ve iletişim alanında yurt dışı da dâhil olmak üzere birçok üniversite ve platformda 500’ü aşkın seminer verdi. Hâlen bu konularda Türk ve yabancı birçok kuruluşa, eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. İzgören, çalıştığı kurumlarda değişim yaratması ve sistem oluşturmasıyla tanındı. Kurucusu olduğu Academy International / İzgörenAkın Eğitim ve Danışmanlık firmasının 1996’dan beri; ELMA Yayınevi’nin (Akademi Artı Yayıncılık AŞ) 1999’dan beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevindedir. İş ve yönetim ile kişisel gelişim konularında kitapları yayınlanmıştır. Türkiye'de konusunda çalışan bir bilirkişi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.