2026 5. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 17:25
Kalp Lambası.. Banu Mushtaq tarafından kaleme alınmış M. Alparslan Demir’in çevirisiyle @budalayayinlari çıkmış @birkutukitapcom un Ocak ayı kitaplarından biriydi Okumak daha doğrusu bitirmek bu zaman kadar geldi, içerisinde 12 hikaye olan ve Ortadoğu ülkelerinin (ki gündemde felaket şeyler var) belkide dünyanın en büyük sorunu “kadını” ele alan hikayeler Farklı kültürlerde yaşasak da yaşanılan acılar o kadar ortakki okurken zaman zaman burnumun direği sızladı, içim acıdı çok yakından ve derinden hissettim acıları Kadınların yok sayılması evde mutfakla ilişkilendirilmiş olmaları ve sürekli bir doğurganlık beklentisi Bana “Ben Malala” yı hatırlattı. Birbirine benzer, yaşanılan hikayeler ortak olduğundan belki de. Okumadıysanız tavsiyemdir, okuyunuz lütfen Yazarın bir aktivist ve avukat olmasını da göz önüne alırsak bizlere sunmuş olduğu eser; Ortadoğu’da ki kültürü, toplum yapısını, toplum yapısındaki “kadın” figürünü çok iyi anlatıyor Bu arada @budalayayinlari na bir de kocaman teşekkür kültürün özelliklerinden biri olan dili koruyarak bize ulaştırdığı için
Kalp LambasıBanu Mushtaq · Budala Kitap · 2026950 okunma