Kitap beklentimin çok altında kaldı. Sebebi, ben fazla herkesin düşüncelerini merak eden biriyim kitaptan da onu beklemiştim ama kitapta sadece Zeliha karakterinin iç monoloğunu okuyoruz. Bu da gerçek hayatta da böyle bir insan olduğum için beni fazlaca bunalttı. Gururdan, Yenerden, Devrandan, Destandan, Girdaptan, Adnandan, Biricikten, Eylülden, Cesurdan, ve daha nicesinden de hayatlar okumak isterdim. Hiç içime işleyen bir diyalog okumadım. Ama beğendim. Sadece ben oradayım hissiyatını alamadım. Züleyhanın düşüncelerinden,okumaktan ve artık bir şey olsun akışına gelmemesinden sıkıldım. Fazlaca betimleme vardı ilk okumaya başladığımda hiç algılayamadım biraz amatörce yazılmış gibi kitap. Bu yazarın ilk galiba okuduğum kitabı ve dedikleri kadar betimleme yazıyormuş. Olay örgüsünü daha farklı ve akışkan yazabilecek yazarlar tanıyorum. Her neyse yine de şans verin farklı kurgu okumak farklı insanlar tanımak güzel. Askeri bir kurgu olarak mı geliyor bilmiyorum ama hiç o hissi alamadım. Ne kadar da o konu üzerinden bahsedilse de kitapta. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yazarın eline emeğine sağlık. Sadece benim düşüncelerim. Binnur Şafak Nigiz