Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 19:44 Hiç bir gizemi olmayan ama zaman zaman şaşkınlığa sebep olabilen bir kurgu
Okudunuz mu?
Hikaye,Stein kızları tarafından aktarılmaktadır margarete Stein, daha çok anlatım kısmıyla ilgilenirken, fritzi daha araştırması ile meşguldür.
Hikayedeki konu aslında yok olma sürecinde bir şehrin hikayesi bu toprakların onlarca yıl önce bir yangın patlak veren, yeraltı tünelleri alevler içinde olan bir şehrin sonrasında çorak arazinin üstünde kalan tek Tük evin kadın ve erkeklerin anlatacaktır. Toplam 135 sayfa. Bu meçhul arazinin altında yıllardır yanan dev bir kömür madeni geçmişi geleceği yok ediyor. İsviçreli genç yazarımızın ilk romanı, aslında o kurtlara karanlık ama umut dolu deneysel karmaşık ama bir öyküyü vaat eden eser. Romanımızda bazı yerlerde kafa karışıklığına sebep olsam da okuması sıkmayan bir eser şiirsel tarzda yazılmıştır.' 'sadece çölden oluşan bir şeydi denizin derinliğini ölçen sonarlar neredeydi??''
•Ah! Bazı şeyler bize söylenmedi! Yapayalnız beklemeyi bırakıldık. Olaylar bizden gizlendi. Tüm çabalarla dalga geçildi.
•Benim tarafımda hayat sıklıkla kitap okuyarak geçiyordu. Dikkate değer bir yanım yoktu.
•"Bilip tanıdığım tek yer burası. Artık tamamen terk edilmişlere ait, terk edilmiş bir arazi. Biz de bu enlemlerde doğmuş ve tüm iyi ruhlar tarafından terk edilmiştik…”
• Hayat diye düşündüm benim yer almadığım bir gösteriyor benziyor.
Beni takip etmeyi unutmayın
#cesurlaradavet #delidolukitap #okur_sayfasi #kitap #kitapönerisi