Spoiler ———————————————————————— Kitap cidden çok iyiydi her sahne gözümün önünde ve film izliyormuşum hissiyatı verdi. Herhangi bir spoiler almadan okunması gereken bir kitap. Okumadıysanız bu incelemeyi geçin. Şimdi geçelim incelemeye. Konusuna zaten bakmışsınızdır, bir şimdiki zaman bir lisedeki zaman bir de cinayetin gerçekleştiği hafta anlatılıyor karışık gelebilir başta ama sonra alışıyorsunuz. Anna en yakın arkadaşı Elise’in 1. dereceden cinayetiyle suçlanıyor. Kitap hep sürükleyiciydi yani bir günde bitirebilirsiniz ve açıkçası gerilimini hep iyi tuttu benim için Sessiz Hasta kitabından bile daha iyiydi -ki o kitap çok övülür-. Sonu aslında çok iyiydi ama biz Annanın hep iç sesini duyduk ve o son sahne sonradan eklenmiş gibi duruyor çünkü biz ikna olmadık. Belki 3. kişi ağzından okusak ya da bu bir film olsa kesinlikle çok daha vurucu bir son olur ama biz ilk ağızdan okuduğumuz için “ne yani düşüncelerini bizden sakladı mı şimdi?” olduk. Anna ve Elise bana Ne Yaptığını Biliyorum kitabındaki Anna ve Rachel vibe’ını verdi. Rachel, Elise’i; Anna ise Anna’yı anımsattı:) Onun dışında duruşma sahneleri mahkemeler vs gerçekten heyecanlıydı ve bana gerçekten yaşanmış olan ve YouTube’da Sezgi Aksu’dan dinlediğim Pretty Little Liars olayını hatırlattı. Neden bilmiyorum ama aynı ürkütücülük. Onun dışında…Tate’in aldatmasının yanına kalması… Dekker’ın -avukat ya da savcı olan- Anna’ya olan garezinin sebebini öğrenemedik sanki, anlayan yazabilir. Şimdi düşününce Melanie kortta doğru ifade vermiş oluyor değil mi? Korkunç bir detay geri dönüp bakınca. Spoiler:**** Anna’nın aslında Tate’in peşinden gelmesi ve Elise’le birlikteyken görmesi ve oradan sonrasının bizim hayal gücümüze bırakması da çok iyiydi. Ama dediğim gibi belki kitap boyunca bazı şüphe tohumları ekebilirdi yazar beynimize. Ya da bilmiyorum bize yansıtılan düşüncelerinin bu kadar masum olmaması gerekirdi. Ama genel olarak kitabı çok beğendim. Çok başarılı. İyi okumalar!! Düzenleme: Bu kitabın gerçek hayattan Amanda Knox davasıyla çok benzediğini gördüm yazar baya ilham almış diyelim o yüzden bir puan kırıyorum. (Ama yine de çok güzeldi)
Tehlikeli KızlarAbigail Haas · Yabancı Yayınları · 2017520 okunma