Hazine gibi bir kitap
2026 7. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 00:22
Selam, okuduğum en bilgi dolu en kişisel geliştiren kitaplardan birisi olabilir. Hatta çocuk gelişimi ile ilgili bir devrim olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın ilk üç yılının ne kadar önemli olduğunu, beynin bu yıllar içinde nasıl geliştiğini daha önemlisi çocukların bu süreçte büyüdüğü ortamın ve kullanılan dilin önemiyle alakalı her şeyi anlatan harika bir kitaptı. Bu kitabı kızım iki yaşındayken okumuş olmanın mutluluğu içindeyim. Çocukların beyninin tarafımızca nasıl adım adım inşa edildiğini zeka gelişimi açısından ilk üç yılın önemini vurguluyor. Çocukların şuanda sosyal medyada da sıkça göreceğiniz iki yaş atağı üç yaş sendromu gibi dönemlerinde aslında beyinlerine nasıl bir aşırı yükleme yapılıyor inanamazsınız. Bu kitaplar ise sakin bir dil ile çocukların ne kadar çok olumlu yanıt alırsa çocukla ne kadar çok konuşulursa beyin gelişiminin o kadar üst düzeye çıkacağından bahsediliyor. Yıllardır kitap okuyorum en uzun sürede okuduğum kitaptı ancak hiç şikayetçi değilim. Bir anne olarak bundan sonra başucu kitabım olarak kullanacağım. Kavra, konuş ve karşılıklı yap olarak geçen 3K kuralını detaylı bir şekilde anlatmış ve bunun minikler üzerindeki etkisi büyüleyicisi. Anneler ve anne adayları için muhteşem bir kitap. Aslında anneler diye genellemek çok yanlış oldu. Çocuklarla etkileşimi olan herkes anneanneler, babaneler, dedeler herkes bu kitabı okumalı. Öneriyorum önereceğim. Hazine sandığı gibi bir kitap.
Otuz Milyon KelimeDana Suskind · Buzdağı Yayınevi · 20205,3bin okunma