2026 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 16:08
Selammmmm Bir günde bitecek , sayfaları Akarca’sına çevirdiğiniz bir kitap önermeye ve incelemeye geldim. 60 sayfa ve okumaya doyamadığım öğrenci kız bitecek diye yavaş yavaş okudum. Ben içe dönük anlatıları çok seviyorum. Hele samimi ve gerçekçi olunca sanki kafamın içi okunuyormuş gibi hissediyorum. Genç olmaya başlayan ( yaşı belirtilmemiş ) bir kızın iç dünyasını anlatıyor Dazai. Bir günde geçiyor tüm bu iç dünyasının akıntısı. Sabah gözlerini açtığı andan uyuyana kadar yaptıklara , düşündüklerine tanık oluyoruz. İnsanlarla kurduğu bağ, dünyayla arasındaki ilişki ve kendisiyle olan iletişimi çizilmiş sayfalara.. Hepimizin bize ne olduğunu anlamaya çalıştığımız gençliğin ilk adımlarında yaşadığımız ve düşündüğümüz birçok konuya değinmiş. Bir bebeğin emeklemeye başladığı dönemlere benzer gençliğe ve yetişinliğe adımlar . Zordur ve aynı zamanda hemen olup bitmez. Bu dönemleri anlatan çok güçlü bir metindi. Bir günde geçmesine rağmen kitap bana bu hisleri tekrar anımsattı. Üstelik içsel konuşmanın çok tatlı bir haliydi. Ruh halinin düşüncelere yansıdığı yer yer kopuk ama tam olarak bu kopuklukların gerçekçi kıldığı eseri okurken hiç bitmesin istedim. Çok sevdiğim yazarın daha önce “ insanlığını yitirirken” adlı kitabını okumuştum. İnsanı insana anlatmakta başarılı bir yazar . Ve bu kitabında da aynı hisle okudum Karakterle kolayca özdeşim kurup , istemeye istemeye hızlı bitireceğiniz bir kitap arıyorsanız önerimdir . Çok okuyunuz , siz de görünüz Öğrenci Kız
Öğrenci KızOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202213,6bin okunma