2026 3. kitabı
Hikaye 1800 yılların İngiltere'sinde geçiyor. Ailenin beş kız çocuğu var o zamanlarda kadınlar için tek önemli şey zengin, soylu bir erkekle evlenmek. Erkekler içinse güzel, hal ve hareketleri düzgün ve iyi yetiştirilmiş kadınlarla evlenmek. Bu sebeple herkes sürekli başkalarını bu açıdan gözlemliyor ve eleştiriyor. Babaları Mr Bennet evlendiği eşinin sonradan aklı ve görgüsü kıt olduğunu anlar. Zamanla karısına saygı ve güvenini yitirir ve aile içinde aşağılamaktan geri kalmaz. Kızlar ise bu ev halinden olumsuz etkilenir; özellikle Lydia. Önyargılı Elizabeth ile gurulu Darcy, ve tabi Jane ile Bingley ilişkileri anlatıyor kitapta. Dil akıcı, anlatımlar uzun. Çok edebi değil, okuması keyifli özellikle sonları. İkili ilişkilerimizde gururumuz gerçek duygularımızı fark etmemizi engeller. Önyargılarımız da gerçeği, doğruyu görmemizi geciktirir. Bunları aşabilenler daha mutlu ve başarılı olur. Kitaptan bana kalanlar; -Burada iş güç derdinden uzakta, kendi önemini zevkle düşünebiliyor, kendini sadece dünyaya karşı kibar davranmakla meşgul edebiliyordu. -Gerçek filozof elindekilerle yetinir. -Geçmişi sadece hatırlamaktan zevk aldığınız kadarını düşünün.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,8bin okunma