2026 21. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 17:08
Herkese Merhaba Bugün sizlere Andrew Lang kaleminden Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri kitabının yorumu ile geldim Ocak ayının sıradaki kitabı 2019 yılı basımlı 182 sayfalık bir kitap Kelt Diyarına Veda Etme Vakti •Lise yıllarımda ekran başına kilitlenip Merlin izlediğim o günleri hatırladım O zamanlar Avalon’un sislerine, Arthur’un saflığına ve Merlin’in bilgeliğine ve o meşhur büyük kadere olan hayranlığım Kelt mitolojisinin derinliklerine, masallarına ve en sonunda da bu evrene muhteşem bir veda busesi oldu. •Her şey Arthur'un o meşhur kılıcı taştan çekip krallığını ilan etmesiyle yolculuk başlıyor. Gölün Hanımı’nın sisler arasından uzattığı büyülü ve efsanevi Excalibur. Ve tabii ki efsanenin kalbi Kutsal Kâse Arayışı. Şövalyelerin sadece fiziksel bir güçle değil, ruhlarını ortaya koyarak çıktıkları o mistik yolculuk. Yuvarlak Masa’nın kurulması; şövalyelerin toplanması, sadakat, onur ve tabi ki o kaçınılmaz ihanetler. Morgana' nın bitmek bilmeyen oyunları ve Arthur’u devirmek için kurduğu o sinsi tuzaklar. Kraliçe Guinevere ve Sör Lancelot arasındaki o meşhur, krallığı sarsan yasak aşk. Sör Balin, Beaumains ve trajik sonuyla Astolatlı Güzel. •Kitabın sonunda Her Şeyin Sonu başlığını görünce içim bir cız etmedi değil. Misafir olduğum Kelt diyarından, sisli Britanya ormanlarından ve şövalye yeminlerinden artık ayrılıyorum. Bir devri kapattım diyebilirim. •Yakında hangi mitolojik evrene, hangi tanrıların veya antik kahramanların yanına ışınlanacağım? İnanın ben de en az sizin kadar merak ediyorum Sizin buradan asla çıkmak istemiyorum dediğiniz o evren hangisi? Küçük Bir Not: Diziyi izlerken Merlin’in Arthur’a gizli gizli "aptal" deyip arkasından işleri toparlamasına bayılırdım. Ama bu kitapta işler biraz daha ciddi. Andrew Lang, efsaneyi o masalsı ve onurlu havasıyla anlatıyor. Dizideki o sakar ama güçlü Merlin’den, kitaptaki o daha mistik ve ağırbaşlı Merlin’e geçmek garip ama güzel bir histi. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Kral Arthur ve Yuvarlak Masa ŞövalyeleriAndrew Lang · Maya Kitap · 2019262 okunma