Cennet Çayırı , bende çok yoğun duygular uyandıran bir kitap olmadı. Daha çok küçük bir dağ kasabasında geçen, gündelik ve insani ilişkileri sakin bir gözle izliyormuşum hissi verdi. Büyük kırılmalar ya da çarpıcı olaylardan ziyade, insanların birbirleriyle kurduğu bağlar ve bu bağlardaki küçük çatlaklar ön plandaydı.
Kitap, birbirine gevşek bağlarla tutunan hikâyelerden oluşuyor. Bu yapı bazı bölümlerde anlamlı gelse de, bazı hikâyeler bana kopuk geldi ve okuma hızımı düşürdü. Yine de bu parçalı yapı, kasabadaki hayatın dağınık ve kontrolsüz akışını yansıtıyor gibi hissettirdi.
Beni en çok düşündüren nokta, insanların birbirini anlayamaması ve beklentilerinin sürekli çatışması oldu. İyi niyetle yapılan şeylerin bile yanlış anlaşılabildiğini, insanların çoğu zaman aynı dili konuşamadığını görüyoruz. Bu durum, kitap boyunca sessiz bir huzursuzluk yaratıyor.
Kitap bittikten sonra aklımda kalan düşünce şu oldu: Her şeye müdahale etmek ya da her şeyi düzeltmeye çalışmak mümkün değil. Bazen sadece olan biteni izlemek gerekir. Cennet Çayırı , büyük laflar etmeyen ama insan doğasına dair küçük ve tanıdık gerçekleri hatırlatan bir kitap.