Kısa bir inceleme
2026 11. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 12:57
Monte Cristo Kontu, ilk bakışta kalınlığıyla insanın gözünü korkutan ama sayfalar ilerledikçe bu korkuyu tamamen unutturan bir roman. İş Bankası Kültür Yayınları’ndan iki cilt halinde basılmış bu eser, toplamda yaklaşık 117 bölümden oluşuyor ve her bölüm merakı canlı tutacak şekilde kurgulanmış. Uzunluğu asla gereksiz hissettirmiyor. Edmond Dantès’in haksız yere elinden alınan hayatını, sabırla ve zekayla yeniden kurmasını okumak oldukça etkileyici. İntikam, adalet, sadakat ve umut temaları ustalıkla işlenmiş. Çevirinin dili oldukça akıcı ve anlaşılır bu da kitabın kalınlığına rağmen rahat okunmasını sağlıyor. Dumas’nın anlatımı akıcı, betimlemeleri ise oldukça canlı. Evet, kitap kalınlığıyla göz korkutabilir, fakat başladığınızda iyi ki başlamışım diyeceğiniz bir klasik. Sabırla okuyan herkese fazlasıyla karşılığını veren, kesinlikle önerdiğim bir eser. Okuyanlara ve okuyacaklara iyi okumalar diliyorum.
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202037,1bin okunma
3 +1'leme
1.707 Gösterim
Cilt 1 sayfa 120 deyim ve diyorum ki ah Edmond🥹 Gerçekten de sayfaları çevirme isteği ile yanıp tutuşturan kurguya sahip bir eser.İncelemeniz çok yerinde olmuş.kaleminize sağlık 👌📚
Ferhat Ç
Teşekkür ederim hocam. Keyifli okumalar ☘️