··Okunma: 31 Ocak 2026 17:26 Selam kitap dostlarımm bugün yazarın @ipekkocamano dan DERI MASKE kitabı ile geldim.
Yazarın kalemini çok sevdim. Daha önce 3 kitabını okumuştum bununla birlikte dört kitabini okumuş oldum. İyi ki de okumuşum.
Kıtaba gelirsek eğer;
Kitap, bizi ustaca kurgulanmış paralel iki hikâye üzerinden ilerletiyor.
Bir yanda orta yaşlı yazar Erdal Bey’in geçmiş ve gelecek arasına sıkışmış hayatını okurken, diğer yanda onun kaleminden dökülen, sefalet içindeki bir adamın absürt ve fantastik hikâyesine tanık oluyoruz.
Diğer kitaplarında da , farklı hikâye tekniklerini başarıyla kullanılmıştır
Aynalara Küsen Bir Karakter: Erdal Bey
Başkarakterimiz Erdal Bey, "bitik" kelimesinin vücut bulmuş hali. Uzamış sakalları, taranmamış saçları ve bir deri bir kemik kalmış bedeniyle, kendine bile yabancılaşmış durumda.
Öyle ki, evdeki aynaların üzerini örtecek kadar kendi yansımasına, o "çirkin" suratı görmeye tahammülü yok.
Ancak Erdal Bey'in asıl meselesi sadece dış görünüşüyle değil, zihnindeki karanlık boşluklarla. Hatırlamadığı koca bir 10 ay var.
Bu kayıp zaman diliminde neler olduğu, geçmişin tozlu raflarından bugüne sızan sırlar ve ailesiyle olan yüzleşmeleri, kitabın gizem dozunu sürekli yukarıda tutuyor.
"Deri Maske" sadece bir karakter incelemesi değil, aynı zamanda sert bir toplumsal eleştiri. Erdal Bey iç hesaplaşmasını yaparken; yazar bizi hayatın anlamsızlığı, adalet ve eşitlik kavramlarıyla yüzleştiriyor.
İpek Kocaman, fantastik öğelerle süslediği bu eserinde okuru sadece bir hikâyeye değil, aynı zamanda vicdani bir aynaya bakmaya davet ediyor. "İnsan susarken daha hızlı düşünebiliyordu" diyerek bizi kendi sessizliğimizdeki gürültüyle baş başa bırakıyor.
Farklı kurguları ve derinlikli metinleri sevenler için Deri Maske, kaçırılmaması gereken bir yüzleşme romanı.
Puanım: Kesinlikle okunmalı!
Siz hiç yazardan okuma yaptınız mı?
Peki siz sevgili okurlar:
Adaletsiz bir düzende kötülük yapanın yanına kâr kalması, kötülüğün ta kendisi değil midir?
Kitapla kalın keyifli okumalar