Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 30 Ocak 2026 20:19 Taşkale Cezaevinin sisli avlusunun mahkumlarının hikayelerinin anlatıldığı herkesin kendince haklı olduğu bir roman Kara sis.
Gardiyan öldürüp müebbet alan suçlu Barana koğuşa gelince onun sessizliği merakı artırır. Sessiz mahkum Barana bir gün avluda bir kızıl saç teli bulur hayatla bağını yeniden kurar ve hikayesini herkes gibi oda zamanla koğuş arkadaşlarıyla paylaşır.
Mesut hoca, Reco dayı, Candan ileri, Sıçan, Adım abi ve Barana'nın suça sürüklenişlerinin sarsıcı, etrafı saran yüksek duvarların, tutunacak dal arayışlarının sırdaşı olacaksınız.
Suçluluğun ağır yüklerini, kendince haklı yanlarını, hayata tutunmak için aradıkları sebebleri ile geçmiş ve geleceklerinin kara sisin içinden geçişlerinin anlatıldığı derin bir kitap.
Yazardan okuduğum ikinci kitap ve öyle derin anlatımı var ki etkilenmemek mümkün değil. Merakla çevrilen sayfaların verdiği his, akıcılığı ve
#ucundaölümvar romanı kahramanı Heves Ali'den bahsetmesi çok güzeldi.
Çünkü bazı insanlar birbirlerini acılarından tanırdı ve yara sarmasını ancak canı yananlar bilirdi.
Bizi içeriye hapsetmişlerdi harfleri de kağıdı yazmak konuşmanın susturulmuş bir kağıt üzerine serilmiş halinden başka neydi ki zaten. Biz bir gün bavulumuzu alıp dışarı çıkardık muhakkak ama harfler o ak kağıt üzerinde tutuklu kalmaya devam ederdi.
Unuttum sevgilim bana sıradanlığın şarkısını dinlet dışarıda.
Bu kadar basitti belki de her şey. Bazen bir sebep aramak boşunaydı. Bazen bir sebebi olmazdı.