Doğru İnsanı Seçmek Çok Önemli
2026 81. kitabı
Macbeth’in çizgi roman uyarlamasını okurken kendimi zaman zaman bir okuyucudan çok, sahnede repliğini bekleyen bir oyuncu gibi hissettim. William Shakespeare’in Diyaloglarının o yoğun, şiirsel ve tiyatral yapısı resmen bu çizgi romanı diğer çizgi romanlardan ayıran en büyük özellik olmuş. Bu anlatım tarzı karakterlere daha hızlı bağlanmamı sağladı ama dürüst olayım, yer yer epey yorucuydu. Sanki oyundaki bütün rolleri tek başıma ben canlandırıyormuşum hissi verdi. Hikâyedeki kraliyet entrikaları o kadar uzun ve karmaşık ilerliyor ki bazı anlarda “Acaba konu saçma sapan bir yere mi gidecek?” diye düşünmeden edemedim. Neyse ki William Shakespeare orada da ustalığını konuşturuyor ve hikâye asla raydan çıkmıyor. Aksine, güç hırsının insanı nasıl adım adım değiştirdiğini, bir tacın ve eşine duyulan kör bir sevginin bir insanın gözünün nasıl kör olabileceğini çok net gösteriyor. Macbeth’in dönüşümünü izlemek rahatsız edici ama bir o kadar da etkileyici. Bu hikâyeden bana kalan en net şey şu oldu: Hayatına aldığın insanlar çok önemli. Güç, para ya da hırsla gözü dönmüş biri yanında olduğunda, fark etmeden sen de karanlığa çekilebiliyorsun. Kısacası Macbeth, sadece bir trajedi değil; insan doğasının zayıf noktalarına tutulmuş karanlık bir ayna. Okuması kolay değil ama kesinlikle iz bırakıyor. İyi okumalar.
Çizgi Roman
Macbeth (Çizgi Roman)William Shakespeare · Ntv Yayınları · 2009336 okunma