·408 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 16:11 Bu kitabı okurken sanki biri karşıma oturmuş da bana acele etmeden, yargılamadan bazı şeyleri anlatıyormuş gibi hissettim. Bana göre herkesin okuyup üzerine düşünmesi ve içselleştirmesi gereken bir eser.
Hayatta yaşadığım sorunları çözmeye çalışırken sürekli geçmişe dönüp durduğumu, aynı duyguların etrafında dolaştığımı fark ettim. Seyir, bana bunun başka bir yolu olduğunu gösterdi.
Okurken kendime dair pek çok yerde durup düşündüm. Ne kadar çok yükü hâlâ taşıdığımı, neyin gerçekten bana ait olduğunu, neyin artık bırakılabileceğini sorguladım. Seyir, bana çözüm sunmaktan çok bir bakış açısı kazandırdı; belki de en kıymetlisi bu.
Her şeyin üzerine giderek, her şeyi didik didik ederek çözmek zorunda değilmişim. Bazı şeyler sadece izlenerek, olduğu yerde bırakılarak da hafifleyebiliyormuş. Kitap, geçmişi yok saymadan ama ona takılı kalmadan ilerleyebilmenin mümkün olduğunu çok sakin bir dille hissettirdi bana.
Bana şunu hatırlattı: Her sorunun cevabı olmak zorunda değil. Bazen sadece seyretmek, akışa izin vermek ve tümüyle akışa teslim olmak…