KEMAL SKTİR GİT Bİ SİGARA İC KENDİNE GEL
Kitabı okurken cok fazla yerde bu sekilde kemale kızdıgım icin baslıga yazmak istedim
Bol spoiler icerir!
Evet "Hepimiz en olmadık kişiye tutuluyoruz." ama bu bir omru sadece bir degil gerci birden fazla omru heba etmeye deger miydi uzerine tartısılabilir bi konu. Kitabın konusunu bilmeyen ogrenmeyen yoktur zaten acıklamadan fikrimi belirtmek istiyorum. Kemalin Fusuna duydugu seyin tamamen takıntı oldugunu dusunuyorum. Ozellikle Fusun evli olmasına ragmen 8 yıl boyunca neredeyse her gun evlerine gitmesi ve her ziyaretinde ESYA CALMASI normal "sadece asık" bi insanın yapabilecegi seyler degildi. Fusunun o 8 yıl icerisindeki hareketlerine de pek anlam veremedim, kocası Feridunun hareketlerine de anlam veremedim genel olarak ben bu kitaptaki hic bir karaktere anlam veremedim. Hikayedeki tek masum kisi bence sofor Cetin beydi. Keske Fusunun o zamanki hislerini dusuncelerini de okuyabilseydik belki arkadası tarafından ya da geride bırakılan mektuplar falan belki cunku ben Fusunu gercekten merak etmistim mesela onunki de takıntı mıydı yoksa gercekten asık mıydı ya da o kadar sene neden Feridundan bosanmadı bunları bi de Fusunun bakıs acısıyla okumak isterdim.
Bana gore YAS FARKI da hic normal gelmiyo da o konuya girmeyeyim. Acıkcası kitabı bitirme sebebim sınavlar yaklasınca ders calısma dısı her seyi yapma isteginden gelen bir gazla oturup 2 gunde bitirmemdi cunku 2 ay boyunca yanımda gezdirip durdum belki bi 2 ay daha gezdirirdim cunku akıcı degil kitap ozellikle ortadaki 200 sayfa falan bıktırdı beni baya.
UZUN LAFIN KISASI bir daha okur muyum asla. Dizisi cekilecek kadar guzel bir hikayesi mi var ona da hayır bence. Kitabı bu kadar meshur yapan da muzesinin olması sanırım yada sadece populer kulturun sisirdigi baska bir kitap daha. 5 puan vermistim ama bu incelemeyi yazarken tekrar Kemale gıcık oldum sanırım 3 vericem.
BU ARADA sunu da soylemeden edemicem kitap asırı yanlı yazılmıstı ozellikle Sibeli aldatmasının mesela bu kadar normal gibi anlatılması ya da Feriduna karsı tavrı falan genel olarak Kemali iyi masum gosteren bi kitap seklinde yazılmıs gerci sonda Orhan pamuk'un yazdıgı kısımda bundan bahsetmisti onun acısından yazmak istedigini ama bence cok da hos olmamıs.
EDİT: Dizisini izledim ve dusuncelerim hala degismedi cekim ve oyunculardan dolayı dizisi kitaptan daha guzeldi diyecegim sanırım. Kitabı okumaktansa diziyi izlemek daha mantıklı