Puan vermedi·284 syf.····Okunma: 31 Ocak 2026 18:41 Ocak ayının son kitabı Yakup Kadri’nin anı türündeki bu eseri oldu. Anı okumak yazarı daha iyi anlamamızı ve dolayısıyla eserlerini de daha farklı bir bakış açısıyla ele alabilmemizi sağladığı için önemli diye düşünüyorum. Yakup Kadri’nin bu hatıratında sadece onu tanımakla kalmıyoruz aynı zamanda dönemin önemli yazarlarını da Yakup Kadri gözüyle tanıma fırsatı yakalamış oluyoruz. Ahmet Haşim, Cenap Şehabettin, Abdülhak Şinasi, Abdülhak Hamid gibi isimlerin hiç bilmediğimiz yönlerini keşfediyoruz. Hatta diyebilirim ki Yakup Kadriden çok onları keşfediyoruz.
Yazarların hayatlarına ilgiiniz varsa keyifle okuyacaksınız. Ben okurken çoğu yerde kendimi Yakup Kadri’yle dedikodu yapıyormuş gibi hissettim:) Yazarların hiç bilmediğim yönlerini- özellikle özel hayatlarını- bilmek benim için keyifliydi(Her ne kadar bazı yazarlar beni hayal kırıklığına uğratsa da).
Ancak Yakup Kadri’yi tanıma amacındaysanız önce Anamın Kitabı’nı okumanızı tavsiye ederim.
Herkese iyi okumalar dilerim. Kitapla kalın:)