2026 5. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 11:21
Bir kitap daha bitti, kitap aslında çok akıcı. Hemen bitirirdim ama bu ara canım kitap okumak istemiyordu. Ocak ayını 5 kitapla bitirmek isterdim. Kitabı okurken gözümün önünde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem canlanıp durdu. Gerçi diziyi baştan sona hiç izlemedim. Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Dizide Ziyagil soyadı kullanılıyor, kitapta ise hiç soyadı geçmiyor. Acaba bu durum Tekin ailesi için de geçerli mi? Yaprak Dökümü'nü okumadım henüz ama dizi de Tekin soyadı var. Kitaba geleyim biraz da... Bu ara Türk edebiyatına fazlasıyla doyuyorum. :) Ve bence bu aralar okuduğum Türk klasikler arasında en akıcı olandı. Aslında hemen bitecek bir kitap, sayfa sayısı çok olmasına rağmen ama işte! Okuma motivasyonu gidince... Eylül'deki Necib'ten sonra Behlül sinir etti beni. Yasak aşkı başlatan erkek karakter oluyor, sonra da bu karakter suçu kadın karaktere atıyor. Kendisini aradan sıyırmak, masum konumuna getiriyor. Ne Suad ne de Bihter, kocalarını aldatmayı düşünmüyordu ama Suad'ı Necib, Bihter'i de Behlül ayarttı. Sonra da kaçtılar. Ama Necib'in aşkı Behlül'e göre gerçekti. Behlül, Bihter'e öyle bir davrandı ki. Nihal'e olan sevgisinden hep tereddüt ettim. Gerçek mi, değil mi diye. Bunun cevabını ise kitaptan alamadım. Ah Nihal! Mini mini Nihal... Küçücük çocukken neler yaşadı, keşke mutlu olsaydı. Öyle bir kitap okudum ki... Bence bu kitap yasak aşk kategorisinden çok iki kadının savaşı gibi geldi bana. Nihal ve Bihter'in birbirleriyle olan mücadelesi. Öte yandan Aşk-ı Memnu'nu bir konuda ilki var. Aşk-ı Memnu'ya kadar bir kadının duygu ve düşüncelerini önemseyen bir eser olmamış. İlk kez Bihter karakteriyle yazılmış. (Yanlış hatırlamıyorsam, derste gördüğüm kadar hatırladığımla...) Aşk-ı Memnu Halid Ziya Uşaklıgil
2026 Okuma Raporları
Aşk-ı MemnuHalid Ziya Uşaklıgil · Ötüken Neşriyat · 202022,8bin okunma