2026 9. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 19:50
Merhabalar Son zamanlarda okuduğum yine oldukça keyif aldığım bir kitabın yorumuyla geldim. Sizi baştan uyarayım Nocticadia, gotik atmosferi, gizemli kurgusu ve ağır ağır ilerleyen olay örgüsüyle sabır isteyen ama karşılığını veren bir kitap. Ancak karakter derinliği, yaratılan dünya, karanlık atmosfer, sırlar ve ihanetler bu tempoyu anlamlı kılıyor bundan dolayı okumayı isteyenler pes etmesin. Kitabın en güzel tarafı yazarın gotik ve gizem unsurlarını yalnızca dekor olarak kullanmaması. Ada, ada geçmişi ve bu geçmişle bağlantılı olaylar oldukça dengeli ve açıklayıcı biçimde aktarılıyor. Özellikle solucanların hikâyeye dahil edilişi, ilk bakışta sıra dışı görünse de dünya kurgusu içerisinde tutarlı bir zemine oturtulmuş. Karakterler üzerinden ilerleyen anlatım da kitabın etkisini artıran unsurlardan biri. Lilla, annesinin ölümünü araştıran, yaşına kıyasla olgun, ne istediğini bilen ve ergen klişelerinden uzak bir kadın karakter olarak öne çıkıyor. Devrick ise karanlık, mesafeli ve gizemli ve ateşli profesör kimliğiyle hikâyenin gotik yönünü tamamlayan güçlü bir figür. İkili arasındaki ilişki genel olarak başarılı olsa da aralarındaki çekimin olay örgüsünün biraz gerisinde kaldığını söylebilirim. Bu tür bir eşleşmede daha yoğun bir cinsel gerilim beklerdim; ilişki nispeten hızlı ilerliyor. Buna rağmen fiziksel yakınlığın anlatıldığı sahneler oldukça etkileyici anlayacağınız smut sahneleri alev ateş Final kısmında ise Bee üzerinden açılan yeni eşleşme ve ortaya çıkan sürpriz karakter, hikâyeyi beklenmedik bir noktaya taşıyor. Bu bölüm, ikinci bir kitap beklentisini ciddi anlamda artırıyor. Açıkçası hikâye bittiğinde “neden devamı yok?” Diye şahsen ben çok sızlandım Sonuç olarak Nocticadia; gotik atmosferden hoşlanan, slow burn anlatımla problemi olmayan, karanlık sırlar, ihanet ve gizem eşliğinde güçlü karakterler okumak isteyenler için oldukça tatmin edici bir kitap diyerek yorumumu noktalıyorum.
NocticadiaKeri Lake · Independently Published · 0244 okunma