Nocticadia

İngilizce
9798391968566
İngilizce

2026 12. kitabı
Bu kitapla ilgili azıcık karışık duygulardayım. Hem çok sevdiğim yerleri var hemde çok sevmediğim yerleri.:) Kurgusunu, gizemini, gerilimini ve dünyasını çok farklı buldum ve çok sevdim hatta neredeyse bayıldım bile diyebilirim. Ama giriş kısmını fazla yavaş, sonuç kısmını ise aşırı hızlı buldum. Karakterlerden Lilia ya ayılıp bayılmadım, yer yer çok saçma davranışlar sergiledi ama yine de eh işte idare eder kıvamındaydı. Devryck e de aşırı bayılmadım ama çocukluk anılarındaki yaşanmışlıklarını, travmalarını, hastalığına çözüm bulma konusunda ki kararlılığını ve duruşunu çok sevdim. Bu ikili arasındaki aşkı da eh işte sevdim diyebilirim. Neticede ikisi de geçmiş yaşamlarından ötürü sevmeye korkan, hissizliği hissetmeye tercih eden karakterlerdi, dolayısıyla aşklarını yaşayış şekillerinin çok minnoş ve ponçik olması beklenemezdi.:) Tabi ki smut sahne fazlalılığından dolayı yine ve yeniden aşırı daraldım.:(( Yazar 680 sayfalık şu kitapta smut sahnelere bu kadar yer ayıracağına yan karakterlere yada geçmiş zamandaki karakterlere detay verseydi kitap kesinlikle daha harika olurdu. Birde; (spoiler aman dikkat!!!!!) Lilianın arkadaşlarını satmasına, en yakın dostum dediği kadını hep kendi işi ve derdi için aramasına, paraya çok ihtiyacı olmasına rağmen başka işler aramayıp habire yakınmasına ve para için o saçma cinsel içerikli videoyu çekmesine, annesinin yakın arkadaşı olan eczacıyla gidip konuşmamasına, birde hiç kıyamisu parası yok diye kendini eziklediği ve karton bardakta kahve içemediği için yakınıp durduğu o sahnelere acayip ötesi sinir oldum. Tüm bu sevmediğim ve sinir olduğum kısımları göz ardı edecek olursam ise; güzel ve farklı bir kurgusu olan akıcı bir kitaptı diyebilirim. Yazarın kafasını ve kalemini sevdim. Bu kitabın sonununu Lilianın kardeşi Bee yle devam
Kitap Yorumu
2026 9. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 19:50
Merhabalar Son zamanlarda okuduğum yine oldukça keyif aldığım bir kitabın yorumuyla geldim. Sizi baştan uyarayım Nocticadia, gotik atmosferi, gizemli kurgusu ve ağır ağır ilerleyen olay örgüsüyle sabır isteyen ama karşılığını veren bir kitap. Ancak karakter derinliği, yaratılan dünya, karanlık atmosfer, sırlar ve ihanetler bu tempoyu anlamlı kılıyor bundan dolayı okumayı isteyenler pes etmesin. Kitabın en güzel tarafı yazarın gotik ve gizem unsurlarını yalnızca dekor olarak kullanmaması. Ada, ada geçmişi ve bu geçmişle bağlantılı olaylar oldukça dengeli ve açıklayıcı biçimde aktarılıyor. Özellikle solucanların hikâyeye dahil edilişi, ilk bakışta sıra dışı görünse de dünya kurgusu içerisinde tutarlı bir zemine oturtulmuş. Karakterler üzerinden ilerleyen anlatım da kitabın etkisini artıran unsurlardan biri. Lilla, annesinin ölümünü araştıran, yaşına kıyasla olgun, ne istediğini bilen ve ergen klişelerinden uzak bir kadın karakter olarak öne çıkıyor. Devrick ise karanlık, mesafeli ve gizemli ve ateşli profesör kimliğiyle hikâyenin gotik yönünü tamamlayan güçlü bir figür. İkili arasındaki ilişki genel olarak başarılı olsa da aralarındaki çekimin olay örgüsünün biraz gerisinde kaldığını söylebilirim. Bu tür bir eşleşmede daha yoğun bir cinsel gerilim beklerdim; ilişki nispeten hızlı ilerliyor. Buna rağmen fiziksel yakınlığın anlatıldığı sahneler oldukça etkileyici anlayacağınız smut sahneleri alev ateş Final kısmında ise Bee üzerinden açılan yeni eşleşme ve ortaya çıkan sürpriz karakter, hikâyeyi beklenmedik bir noktaya taşıyor. Bu bölüm, ikinci bir kitap beklentisini ciddi anlamda artırıyor. Açıkçası hikâye bittiğinde “neden devamı yok?” Diye şahsen ben çok sızlandım Sonuç olarak Nocticadia; gotik atmosferden hoşlanan, slow burn anlatımla problemi olmayan, karanlık
NocticadiaKeri Lake · Independently Published · 0244 okunma
Okumayan çok şey kaçırır.
2025 36. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 15:56
Bu kitap hakkında söylemek istediğim o kadar şey var ki nereden başlayacağımı bilmiyorum. On puan vermek sadece konusuna bile değer. Öncelikle, kitabın kurgusuna değinmek istiyorum çünkü MUHTEŞEM! O kadar iyi ki o kadar iyi ki daha önce okuduğum hiçbir kitaba benzemiyor. Mükemmel bir gotik romance, bununla birlikte öğrenci / profesör tropeu içeriyor ve dark romance. Her detayını okurken kendimden geçtim. İnanılmaz akıcıydı. Kısaca konusu annesinin trajik intiharına şahit olan Lilia, annesinin otopsi raporunda bahsi geçmeyen siyah solucanları kimseye inandıramaz ama o annesinin vücudundan çıkan siyah solucanları görmüştür ve annesinin ölümünde neyin sebeb olduğunu öğrenmeyi kafaya takar. Dört yıl sonra hocasının verdiği bir projede annesinin hastalığını konu alır ve mükemmel bir yazı çıkarır. Hocası Lilia’ın potansiyelini görür ve onu Dracadia Adasında bulunan, zenginlerin çocuklarının gönderdiği, son derece elit, ve hastalıkları araştıran kapsamlı Dracadia Üniversitesi’ne göndermek için meslektaşlarıyla birlik olur. Lilia hayatında bu fırsatı değerlendirir ve gitmeye karar verir ancak veba hastalığının başladığı bu Dracadia Adası, trajik ölümlerle, hayaletlerle, tehlikeli ve gizli örgütü olan, korkutucu bir ünü vardır ve orada kendisini aynı zamanda Doktor Ölün lakabı olan Dracadia Üniversitesi’nin en iyi Profesör’ü Devryck Bramwell’in dersleri bekliyor olacaktır. Bununla birlikte korkunç sırlar ve yalanlar… Aslında o kadar anlatılacak şey var ki spoi olur diye vermek istemiyorum çünkü ben son derece heyecanla hiçbir şey bilmeden okudum. Son sayfalar yaklaştıkça gerçekler ortaya çıktı ve ağzım açık bakakaldım. Meğersem herkes yalan söylüyormuş! Kitapta, geçen yerler, betimlemeler çok güzeldi. Okuduğum en iyi gotik romance kitabıydı. Profesör Devryck Bramwell’e ben
NocticadiaKeri Lake · Independently Published · 0244 okunma
Kütüphanemde görmek isteyeceğim kitaplardan..
2026 11. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 01:27
Okuyalı oldu biraz ve ancak inceleme yazıyorum. Dark akademi sevenler için, bilimkurgu tadında beğendiğim bir kitaptı. Özellikle geçen sene okuduğum dark akademi türünde ki ismini vermek istemediğim bir kitaba göre katbekat iyiydi. Film tadındaydı. Tavsiye ederim
2026 51. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 04:25
Selamlar. Nasılsınız? Ben bir kitap okudum ama ne okumak. Duygularım açısından aşırı kararsız durumdayım. Bu kitapla ilgili hislerim biraz karmaşık ama genel olarak bayağı sürüklendim diyebilirim.Öncelikle atmosferi çok iyi kurmuştu. Başlarda biraz klasik bir gerilim okuyorum gibi hissettirse de sayfalar ilerledikçe ‘tamam, bu iş başka bir yere gidiyor’ dedirtiyordu. Özellikle yalnızlık hissi ve o rahatsız edici tedirginlik çok iyi geçmişti. Okurken sürekli bir şey olacak hissi var ve bu bayağı diri tutuyordu. Ancak ilk bölümler çok klişe hissettiriyordu. Ayrıca kitabı ikiye bölmem gerekirse,ilk 300 sayfa aşırı durağan ilerledi. Kalan sayfalar su gibi aktı geçti. Bazı olayları önceden tahmin edebildim ve bu da gerilimi biraz düşürdü. Yine de tamamen baymadı çünkü yazar tempoyu iyi ayarlıyordu. Karakter konusunda biraz mesafeliyim. Ana karakterle empati kurduğum anlar oldu ama bazen verdiği tepkiler bana çok mantıklı gelmedi. Lilia zeki mi salak mı hala karar veremedim. Tamam kızın gerçekten hayran olunası bir zekası vardı. Ancak bazı konular o kadar pasifti ki beni aşırı sinir etti. Ha bire bir para konusu, güvensizlik ve çokça gerkesiz adımlar. Ya kızım kaptın bursu hayatına bir adım at yok kardeşim yok bilmem ne! Devryck bile bir yerde patladı. Gerçi bakın o moron karakter baştan sona öyleydi ve ben sevdim. Şu aşık olunca tamamen minnoş olan ve karakterinden uzaklaşan adamları sevmiyorum. Bu yüzden Devryck kesinlikle favorimdi. Ayrıca o kadar durağan sayfadan sonra tüm olayları son sayfalara sığdıran ve sonda çok önemli bir bilgiyle bizi baş başa bırakan yazara selam olsun. Çok fazla göze batmasada bazı mantık hataları ve gereksiz uzun uzun anlatılan #smut sahneler de tempoyu o karanlık havadan çıkarıyordu. Ancak ne olursa olsun özgün bir hikaye olması beni çok mutlu
1000k
2026 36. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2026 04:31
Bu kitapla ilgili söyleyeceklerim biraz karışık ama sonucu net: Son popüler kitap bükücü olarak bu kitabı beğenmedim. 615 sayfalık bir kitabın 150–200 sayfasını beğenince o kitabı beğenmiş olmuyorsun. İlk 350 sayfa zaten zulüm gibiydi. 5 puan verip bırakmayı ciddi ciddi düşündüm. Sürekli “nasıl bitecek bu” diye okudum. En büyük problem anlatımdaydı. Aşırı gereksiz detay vardı, resmen “kalktım, gittim, geldim” anlatımı. Üstüne bir de inanılmaz tekrar var. Anladık, annen öldü. Motivasyonun bu. Gerçekten ilk söylediğinde anlıyoruz, bunu yüzlerce kez söyleyince daha etkileyici olmuyor. Yazarın kalemi bana hiç geçmedi. Çeviri de kötüydü, onu ayrıca söylemem lazım. Saçma sapan kelimeler vardı, bazı cümleler kulağa hiç oturmuyordu. Belki bir kısmı çeviridendir ama bence sadece o değil, yazarın dilinde de ciddi bir sıkıntı var. Bir de şu var kitap benim için tam anlamıyla -Özge’nin diyalogları beğenmediğinde söylediği meşhur kelimeyi kullanıcam - cringe bir kitaptı. Türkçede tam karşılığı yok ama en yakın haliyle yapay, zorlama, insanı içten içe rahatsız eden diyaloglar diyebilirim. Mesela 30 küsur yaşında bir karakterin söylediği bazı cümleler gerçekten inandırıcı değil. “Baş belasıydı. Ama artık benim baş belamdı” tarzı bir ifade, o yaşta bir karakterden çıkınca ne bileyim saçma işte. Bu sadece bir örnek, kitapta böyle çok an var. Smut kısmına da değinmeden geçemeyeceğim. Yaklaşık 400. sayfada giriyor ve 20 sayfa sürüyor. Gereksiz uzun. Aşk dediği şeyi neredeyse direkt fiziksel çekime indirgemiş gibi. Bana göre değildi. Kitap 420’den sonra açılıyor. -zahmet olmadı inş-Gerçekten açılıyor. Olaylar hızlanıyor, bir şeyler çözülmeye başlıyor, tempo yükseliyor. Ama neye fayda benim kanım çekildi bir kere… En çok sinirlendiğim noktaya gelirsek konu aslında çok iyi.
2026 12. kitabı
Bu kitap resmen harika olan bir hikayeyi alip cope atmis cok daha buyuk bi potansiyeli vardi harcanmis yani ilk 250 sayfa iyiydi hastalik ilgi cekiciydi falan ama sonradan romantizime o kadar odaklandi ki asil olaydan tamamen saptigini dusunuyorum hersey kitap da cok aceleye gelmis gibi ikizini son 40 sayfada mi ne goruyoruz 600 sayfalik bi kitapda ve bunun aciklamasi beyin yikamasi denilip kisa kesilip atiliyo berbat otesi ayrica anlamadigim bu guvelerin bazilari bu hastaliga karsi bagisikligi var biride cikip biz bu guveler napiyo bi bakalim acaba nasi bagisiklik kazaniyolar demek yerine kabullenip ustunde durmuyolar yanlis degilsem + olarak romantizimi tamamen seks ibaret yazilmis elemanlarin yiyismeden birbirlerine gosterdikleri bi yakinlik yok aq ayni olaylar birbini tekrar ediyo yok annem oldu yok kardesim gitti zor falan aq anliyozda 30 kere de sunu kullanma ya 10 sayfa smut var resmen berbat bi kitap oldugunu dusunuyom okumazsaniz hic bisi kaybetmezsiniz okumayin
2026 31. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 21:32
hello everyone, bugün karanlık akademi atmosferini gerçekten sonuna kadar hissettiren bir kitaptan bahsetmek istiyorum: Nocticadia. Üniversite ortamı, gotik bir ada, gizli araştırmalar ve rahatsız edici bir bilimsel gizem… Kitap ilk sayfalardan itibaren oldukça karanlık bir havayla başlıyor ve ben daha başında bunun rahat bir okuma olmayacağını anlıyorum. Hikâyeyi Lilia Vespertine üzerinden takip ediyoruz. Lilia’nın hayatı annesinin açıklanamayan ve korkunç bir hastalık sonucu ölmesiyle tamamen değişmiş durumda. Bu ölümün ardında sıradan bir hastalık olmadığına inanıyor ve bunun gerçek sebebini bulmaya takıntılı hâle geliyor. Aynı zamanda küçük kız kardeşine bakmak zorunda olduğu için hayatı oldukça zor geçiyor. Tam bu noktada Dracadia Üniversitesi’nden kabul alması her şeyi değiştiren bir fırsat oluyor. Ancak bu üniversite sıradan bir yer değil. Ada üzerinde kurulmuş, tuhaf söylentileri olan, eski ve kasvetli binalarla dolu bir kampüs. Lilia buraya sadece eğitim için gelmiyor; aslında annesinin ölümünün arkasındaki sırrı araştırmak için geliyor. Üniversitede karşıma çıkan en dikkat çekici karakter ise Devryck Bramwell oluyor. Kampüste herkesin “Doctor Death” dediği, son derece zeki ama bir o kadar da ürkütücü bir profesör. Özellikle üzerinde çalıştığı parazit araştırmaları yüzünden hakkında birçok söylenti dolaşıyor. Lilia’nın yolu Bramwell’ın laboratuvarıyla kesiştiğinde hikâyenin tonu tamamen değişiyor. Aralarındaki ilişki klasik bir romantizm gibi ilerlemiyor; daha çok gerilim, merak ve tehlikeli bir çekim hissi var. Lilia’nın Bramwell’ın dünyasına adım attıkça onun geçmişini ve araştırmalarını keşfetmesi beni sürekli “burada aslında ne oluyor?” diye düşündürüyor. Karakterler benim için kitabın en güçlü taraflarından biri. Lilia oldukça kararlı ve inatçı bir
2026 5. kitabı
Ben sevdim kanka ya İlk 400 sayfadan sıkılan olmuş aptallık etmişler. Asıl ilk 400 sayfa bana keyif veren kısmıydı. Ben çetrefilli başlangıçların kaçamak bakışların içeriden alev alev yanan dışarıdan ketum ilişkilerin kadınıyım. Sen seversin sevmezsin bilmem. Bu tropun adı solw brunmuş olur yenir. Son 200 sayfaya ilişkilerini ve olayları çözmeye adamış kendini yazar. Olaylar hızlı gelişti diyen arkadaşlara bişey diyemem haklı olabilirler. Gotik ve dark havası bana zevk verdi. Solucan muhabbeti gerçekten iğreticiydi ama tiksinme duygusunu kitapta okumayı sevdiğimi farkettim. Mantık hatalarına baş karakter kızların triplerini mantıksız bulan arkadaşlar 20 li yaşlarında milf gibi mi takılıyorlar dürbünle izlemek istedim doğrusu. Neyse hoş güzeldi PDF den okuyunca 2 günde bitti. Konusu cart curt başka incelemelerde kolon gibi yazmışlar nasıl üşenmemişler merak konusu oralardan bakabilirsin by
2026 7. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 02:16
MÜKEMMELDİİİ dark akademi, adanın atmosferi, karakterler 10/10 Kesinlikle okumaya değerdi. İkisinin arasındaki çekime bayıldım. Aynı zamanda kitapta ürkütücü bir hava hakim ve bu kitabı daha da güzel hale getirmiş. 1 puanı sadece başlarının aşırı yavaş ilerlemesinden kırdım onun dışında hem Lilia’ya hem Devryck’e ayrı bayıldımm. (SPOİLEERRRR!!!!!!Son 2 sayfaya da ayrı şok oldum ama çok yaş farkı var üzücü)

Keri LakeYazar · 0 kitap
Author of dark romance who specializes in demon wrangling, vengeance dealing and wicked twists.