Herkese Merhaba
Bugün sizlere Mecit Ömür Öztürk kaleminden Mutluluğun İnşası kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının ilk kitabı 2025 yılı basımlı 191 sayfalık bir kitap🩷
Mutluluğu hep dışarıdaki bir sonuç sandık, oysa o bir inşa süreciymiş.
Altını çizdiğim yerleri bir araya getirince ortaya şahane bir "iç dünya rehberi" çıktı. İşte kitabın bize fısıldadığı o hayat değiştiren sırlar:
•Hocamız diyor ki; hayvanlar dünyaya gelir ve şartlara uyum sağlar, ama insan öyle değil. Biz içine doğduğumuz şartlarla yetinemeyiz; evler, araçlar, aletler icat ederiz. Çünkü biz birer "inşa sanatçısıyız". Peki, dış dünyayı bu kadar güzel inşa ederken, asıl evimiz olan "iç dünyamızı" neden ihmal ediyoruz?
•Psikolojiniz bir bahçe olsaydı, şu an orada çiçekler mi açardı yoksa dikenler mi? Mutsuzluk aslında biraz da o bahçeyi kendi haline bırakmanın sonucu. Kendi duygu ve düşüncelerimizi, tıpkı evimizi her gün toparlar gibi belirli periyotlarla düzenlememiz gerekiyor. Yani mutluluk biraz emek işi biraz da şükür.
•Huzuru başka şehirlerde, başka eşyalarda, başka mekanda aramayı bırakıp, o bavulun içindeki "kendimize" odaklanmalıyız.
•Gerçekten güçlü insan; sadece dış dünyayı değil, kendi içindeki öfkeyi, korkuyu ve hırsı da yönetebilen kişidir. İç dünyasını düzene sokamayan, gerçek huzuru bulamıyor.
•Hayatın altüst olmuşken bile Elhamdülillah diyebilmek bir zeka işidir; ama iyimserlik terbiyesi görmüş bir zeka.
•Gelecek kaygısı mı yaşıyorsun? Yazar bunun reçetesini çok net vermiş: Kader inancını güçlendirmek ve tevekkülü artırmak.
Hocamın kalemini zaten çok seviyorum. Ben okurken kendi iç dünyamın mimarı olduğumu bir kez daha hatırladım.
Sizin mutluluk tanımınız ne? Mutluluğu dışarıda mı arıyorsunuz yoksa içeride mi inşa ediyorsunuz?
Yazarımızın kalemine sağlık🩷
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ