Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 01 Şubat 2026 23:45 Kitap son zamanlarda o kadar popüler oldu ki, her yerde karşıma çıkmaya başladıkça 'Acaba sadece popüler olduğu için mi okuyorum?' kaygısına kapıldım. Aslında kitabı önceden de biliyordum ama sürekli erteliyordum. Belki de bu kadar popüler olmasaydı, bu kıymetli eseri okumayı yine erteleyecek, bu güzellikten mahrum kalacaktım. Şimdi diyorum ki; iyi ki okumuşum ve aslında böyle güzel kitaplar daha çok popüler olup daha çok okunmalı.
Modern dünyada hayatın telaşına o kadar dalıyoruz ki, bazen bildiğimiz şeyleri bile unutuyoruz. Gıybetin veya yalan söylemenin haram olduğunu aslında hepimiz biliyoruz; ancak dünya meşgalesi bazen bu bildiklerimizin üzerine bir perde çekiyor. İşte bu kitap, bizler için hem güçlü bir hatırlatıcı hem de dilimizi nasıl kullanmamız gerektiğini, o küçük organın başımıza ne büyük işler açabileceğini gösteren bir rehber.
Ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler ve yaşanmış örneklerle zenginleştirilen bu eser, sadece bir kez okunup kenara koyulacak bir kitap değil; tekrar tekrar okunmalı ve üzerinde derin derin tefekkür edilmeli. Biz de bu güzel kitabın rehberliğinde şöyle dua edelim:
'Allah'ım! Dilimin şerrinden Sana sığınırım.'