Puan vermedi·536 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 15:30 BAŞLANGIÇ ~ DAN BROWN
Gizem & Tarih
Robert Langdon serisinin 5.kitabı
Bağımsız seri
Dünyayı sarsacak bir buluş
Öldürülen bilişim dâhisi bir ateist
İspanya Kraliyet Ailesi
Kraliçe adayı bir müze müdürü
Profesör Robert Langdon
Kiralık bir katil
Dinler üzerine kaos
536 sayfa
Selam dostlar… Benim için çok uzun bir aradan sonra yeni yorumumla sizlerleyim.Usta yazar @authordanbrown ın #robertlangdon serisinin beşinci ve sondan bir önceki kitabı #başlangıç uzun zamandır kitaplığımda bekliyordu.Hazır son kitap #sırlarınsırrı da çıkmışken öncesinde bunu okumak istedim.Baştan sonra beni kendine çeken bir kitap oldu. Her zamanki gibi
Profesör Langdon’ın eski öğrencisi ve arkadaşı bilişim uzmanı ateist Edmond Kirsch dünyayı sarsacak bir buluşa imza attığını tüm dünyaya duyurmaya kararlıdır.Bunun için İspanya’nın en önemli müzelerinden Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’nde bir davet düzenler.Profesör Langdon’da davetlidir. Fakat davetin henüz başında, Kirsch tam sunumunu yaparken başından vurularak öldürülür.Ortaya çıkan kaostan sonra, aynı zamanda İspanya kraliyet ailesinin müstakbel gelini de olan müze müdürü Ambra Vidal’da olaya dahil olur.Kirsch’ün sunumunu tamamlatmak ve bir nevi vasiyetini yerine getirmek için Robert ve Ambra birlik olurlar.Kirsch’ün kendi için ürettiği telefonunu alıp Winston adını verdiği yapay zeka robotuyla birlikte buluşun dosyasına ulaşmak için sunumun peşine düşerler.Yolları Barselona’ya, Sagrada Familia’ya, Casa Mila’ya ve daha pek çok tarihi mekâna düşer.Peşlerinde muhafızlar, basın ordusu ve sunumun yayınlanmasını engellemek isteyen bir kiralık katille macera, aksiyon ve gizemin hiç eksik olmadığı bir yirmi dört saat yaşarlar.Yapay zeka, din, evrim teorisi, nereden geldik-nereye gidiyoruz sorusu, yaradılış, inanç, kiliseler gibi pek çok konuyu işleyen yazar yine film tadında bir hikâyeyle bizi mest etmeyi başarıyor.Sirlaın Sırrı’nı okumak için sabirsizlaniyorum. Türü sevenlere tavsiyemdir
Robert Langdon serisinin okuma sırası ise şu şekilde:
🪽Melekler ve Şeytanlar
Da Vinci Şifresi