2026 1. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 02:23
Merhabalar, okurken acılar içinde boğuldum diyebileceğim bir kitabı naçizane yorumlamak istedim. Kitap çocuk yaşında, küçük bir kız olan Zelal’in hikâyesini anlatıyor. Annesiz ve babasız büyüyen Zelal’i amcası büyütüyor, ancak her zaman içinde aile eksikliğini hissediyor. Büyüyüp güzelleştikçe kötü bakışlar üzerinde dolaşmaya başlıyor ve amcası güvenebileceği beyoğlu İsmail ile evlenmesini istiyor. Zelal her ne kadar evlilik fikrine sıcak bakmasa da amcasını utandırmamak için kendinden on yaş büyük İsmail ile evleniyor. İsmail, Zelal küçük olduğu için ona bir baba sıcaklığı ile yaklaşıyor, bilmediği şeyleri öğretiyor büyümesini bekliyor bu konuda İsmail’e çok ısındım. Ancak kaderin planı henüz yeni başlamıştı. Çok fazla acılar çektiler çok ağladılar ve de ağlattılar. kitabın son sayfasını çevirdiğimde omuzlarıma koca bir yük yüklenmiş gibiydi dakikalarca ağladım. Gerçek hayat hikayesi olması beni derinden etkiledi o hissleri iliklerime kadar yaşadım. Zaten güzel yazarım Şeyma ablam öyle güzel yazmış ki her kitabındaki gibi akıp gitti sayfalar hislerle birlikte. Canım Zelal’im öyle acılar çekti ki kitabın sonlarına doğru okumakta zorlandım daha fazla acı çekmesini istemedim. Gelin kitabı aslında sadece Zelal’in hikâyesini değil, kadınların toplumdaki yerini, aile baskılarını, bir adım atarken bile on kere düşünüp laf çıkar mı diye düşünmelerini, önyargıları, ayıplanmaları ve yalnızlığı anlatıyor. Kalemine sağlık.. Şeyma Demir
Duygu ve Düşünce
GelinŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 2025271 okunma