2026 14. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2026 15:51
Bazen en güçlü melodiler kelimesizdir… “İçimdeki Müzik”, kalbimi burkan ama bir o kadar da sevgiyle dolduran bir hikâye bıraktı içimde. Konuşamayan bir çocuğun, dünyaya söyleyecek ne kadar çok şeyi olabileceğini; görünmeyenin aslında ne kadar büyük bir iç evren taşıyabildiğini fısıldıyor. Melody, 11 yaşında. Beyni aktif ama bedenine komut veremiyor; konuşamıyor, yürüyemiyor, tekerlekli sandalyeye bağlı. Dışarıdan bakıldığında pek çok kişi onun içindeki ışığı fark etmiyor. Oysa Melody, olağanüstü bir zekâya, kusursuz bir görsel hafızaya ve derin bir duygusal dünyaya sahip. Öğrendiği hiçbir şeyi unutmuyor; izlediklerini, okunanları, duyduklarını zihninde biriktirip bambaşka dünyalar kuruyor. Onun en büyük kırgınlığı, kendini ifade edememek. “Keşke konuşabilseydim, keşke kelimelerim olsaydı” diye içinden geçirdiğini okurken, kalbimde o sessiz haykırışı hissettim. İnsanların bakışı, görmeyişi, fark etmeyişi… Hepsi onun iç dünyasında derin izler bırakıyor. Bu kitap sadece Melody’nin hikâyesi değil; aynı zamanda hayata tutunmanın, azmin ve empati kurmanın bir dersi. Özellikle herkesin—ama en çok da öğretmenlerin—okuması gereken bir eser. Çünkü “İçimdeki Müzik”, bize şunu hatırlatıyor: Bazen en büyük ses, hiç konuşmayan bir kalpten yükselir.
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,9bin okunma