2022 35. kitabı
Mehmet Yıldız, Aşk 5 Vakittir kitabında aşkı romantik klişelerden çıkarıp iman, sorumluluk ve istikrar zeminine oturtuyor. Kitap, “seviyorum” demenin kolay, sevmeyi sürdürmenin ise zor olduğu çağımıza ciddi bir itiraz niteliğinde. Yazar, aşkın ölçüsünü duygusal yoğunlukta değil; insanı Allah’a yaklaştıran bir bilinçte arıyor. Bu yönüyle eser, modern aşk anlayışını sorgulayan, okuyucuyu rahatsız eden ama aynı zamanda yön gösteren bir metin sunuyor. Kitap boyunca aşk; geçici heyecan, sahip olma arzusu ya da romantik sözlerden ibaret değil. Beş vakit namaz metaforu üzerinden aşkın süreklilik, disiplin ve fedakârlık gerektirdiği vurgulanıyor. Mehmet Yıldız, sevginin insanı ibadetten uzaklaştırıyorsa sorgulanması gerektiğini açık bir dille ifade ediyor. Anlatım sade, örnekler günlük hayattan ve dil samimi. Bu da kitabı ağır bir dinî metin olmaktan çıkarıp herkesin anlayabileceği bir noktaya taşıyor. Aşk 5 Vakittir, özellikle gençler ve evlilik öncesi dönemde olanlar için güçlü bir farkındalık kitabı. Okuyucuya hazır cevaplar vermekten çok, doğru soruları sorduruyor. Aşkı merkeze değil, Allah’ı merkeze alan bir ilişki anlayışını savunmasıyla kitabın etkisi okuma bittikten sonra da devam ediyor. Kısa ama yoğun, sade ama derin bir eser arayanlar için kesinlikle okunmaya değer.
Aşk 5 VakittirMehmet Yıldız · Nesil Yayınları · 20163,322 okunma