·192 syf.····Okunma: 02 Şubat 2026 22:05 Çok güzeldiiii. Mutlaka okuyunn.
Bence psikolojiye girişte ilk okutulması gereken kitaplardan biri olabilir nezdimde.
Neden?
Kimlik kabulu için.
Kişinin cinsiyet kimliğini koruması hem kulluk vazifesini yapmasında hemde dünya ahiret saadetini sağlamasında önemlidir.
Kişinin kendini tanıması, sevmesi Allah'la olan bağını güçlendiren bir tablo.
Fıtratımıza karşı yaptığımız her şey aslında kendimizle, Rabbimizle yapılan bir savaş.
Ve bu savaşın sebebi belki babanenizin dul kalmasıdır?
Epigenetik olarakta ele alınan cinsiyet kimliği sorununun en temelinde yine anne babanın hatalarıda olduğu için her kesime hitap eden bir kitap diyebilirim.
Hayatın, çevrenin, mesleklerimizin üzerimizde bıraktığı etkiler kimliklerimizi zedelemekte. Ve zedelenen kimlikte mutlu kalabilmek ıssız adada mutlu kalabilmekten daha zor.
Modernizm adı altında kadınları iş hayatına savurup erkekleştiren bir sistem var.
Bir de buna direnmeye çalışan yorgun kadınlar.
Her ne kadar hayat bizi erkek rolüne fırlatsada fıtraten asla bunu kabul etmediğimiz için mutlu olamıyoruz.
O kadar güzel anlatmış ki dişilliği erilliği ve aradaki o dengeyi Rabbime bir kez daha hayran oldum.
Muazzam bir düzenek. Muazzam bir tamamlanma.
Her daim bir muhtaçlık ve kişide eksiklik var. Ta ki dengini bulana kadar.
Dünya ahiret mutluluğunu sağlayacak olan ilk şey kişinin kendini tanıması sevmesi sonrasında eksik yanın tamamlanması.
Ancak böyle bir aileden mutlu, sağlıklı tam manası ile Allah'a karşı derin bir bağ kuran nesil meydana gelebilir.
Çünkü esasen kişinin kendini tanıması Rabbini tanıması, kendini sevmesi Rabbini sevmesidir vesselam.