Bu bir veda hikâyesi
2026 10. kitabı
#okudumbitti "Kendini kaybeden biri,hiçbir yere geç kalmaz." "Bir insan sadece sustuğunda yaşlanmaz. Suskunluğu duyulmadığında çöker." "Kimi vedalar sessizdir; gürültüsü yıllar sonra başlar." "Bazı insanlar karanlığı ev bellemişlerdir. Onlara ışık gösterdiğinde, körleşirler." Merhaba kitap dostlarım. Bugün size dokunaklı,duygusal bir kitapla geldim. #zefiru @istasyonkitabevi tarafından yayımlanan @aziizsahinn tarafından kaleme alınan eser her satırı ile sizi içsel bir keşfe çıkaran bir veda romanı. Kitap okuyucuyu derin bir hayalin içine hapsediyor adeta..Bir adamın, karanlıkta bir evde,bir odada yaşadığı ve içine hapsolduğu hayatı ve kendisini terk eden Firuze'nin sesi ile baş başa kaldığı o kör kuyu.Onu bu kör kuyudan çıkarmaya çalışan çocukluk arkadaşı,değerli dostu Naci ve doktoru Erman Hoca. Kimden mi bahsediyorum?Tabii ki baş karakter Orhan'dan.. Acının,hüznün,terk edilmişliğin,tedirginliğin vücut bulmuş hâli Orhan.Ya Firuze'ye ne demeli? Çok kızdım çok içerledim başlarda, ama düğümler çözülmeye başlayınca düşüncelerim başka bir boyuta evrildi merak, kaygı ve acaba sorusu ağır bastı ben de.. Firuze habersizce gidince Orhan kendini içsel dünyasına hapseder,zihinsel bir boşluğa düşer ve büyük bir kırılma yaşar, yok olmak üzeredir.Kendi kendine Firuze'nin sesiyle konuşmaktadır.En yakın dostu Naci psikoloji eğitimi almaktadır,fakat arkadaşına yetmeyeceğini düşünür ve Hocası Erman'dan yardım ister.Erman Hoca Orhan'a on günlük bir süre tanır ve bu süre boyunca Orhan kendisiyle yüzleşip iyileşme yoluna adım atabilecektir.Bu on gün Firuze'yle tanışmaları,aşkları,bağlılıkları ön plana çıkar. Kitapta aklımızı kurcalayan her soru işareti onuncu günde cevaplarını buluyor,taşlar yerine oturuyor ve kitabın sonu okuyucuyu sessiz ve derinden etkiliyor. Firuze'ye başta kızarken sonra inanılmaz derecede bir merak ve kaygı aldı beni. Firuze gerçek miydi yoksa hayal mi? Erman Hoca ve Naci,Orhan'ı düştüğü karanlıktan kurtarabilecekler mi? Cevaplar kitapta. Yazarın dili oldukça sade,şiirsel,gösterişten uzak bir o kadar da keskin ve hüzünlü. 256 sayfalık eser öyle oturup bitireyim tarzında bir eser değil kesinlikle anlatılanların sindirilmesi gerek.
ZefiruAziz Mahmut Şahin · İstasyon Yayınları · 202521 okunma