2026 9. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2026 01:36
Psikolojiye ilgisi olan bilir;Pavlov'un köpegini. ilgisi olmayanda illaki bu kavrama bu kalıba bir yerlerde aşinalık etmiştir köpeğe belirli saatlerde belirli seslerle beraber bir yemek verilir burda amaç köpege bir çagrışımda bulundurmak verilen ses ile yemeği anlamlandırmak, ilişkilendirmekdir Köpek her ses de bilir ki yemek yicekdir sesi her duyduğunda agzı sulanır.Ve bir zaman sonra yemeği vermeyi bırakıp sadece ses verilir bunun sonucunda bu sesi duyan köpek her seferinde agzı sulanır artık klasik bir koşullanma Örnegidir pavlov'un köpegi. Bu kitapla bu deneyin ortak noktası sevgisiz karekterimiz Alex'in Bir klasik koşullanma deneyi olmasıdır .Alexin neden denek olduğunu bunun amaçını ve bu deneyin getirdiklerini görüyoruz kitapta Kitabımız rahatsız edici derecede birçok içerige sahip olsada insana özgür irade konusunda çok geniş bir düşünce sunuyor ve biz otomatik portakalı okurken kendimizi etik konusunda bir çok soruyla baş başa kalıyoruz . Kitap akıcılıgıyla,konusuyla gerek kötü sahnelerin olması sebebiyle diğer kitaplardan farklı olması bu kitabın ne kadar okunması gerektiğini gösteriyor diyebilirim.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,1bin okunma