Piyangodan çıkan bir kitaptı benim için "Gizli Tarih". Ben bu yazarın "Saka Kuşu" adlı kitabını okumaya niyetlenmistim çünkü favori yazarım "Stephen King : "Saka Kuşu bir zafer. Donna Tartt ortaya olağanüstü bir kurgu eser çıkarmış." diyordu kitabın arka kapağında. Fakat "Hayat; biz planlar kurarken başımıza gelenlerdi" kaderde ilk bu kitabını okumak varmış.
Piyangodan çıkan bir kitaptı benim için"Gizli Tarih ".
Büyük bir ikramiye kazanmış gibiydim ilk satırları okumaya başladığımda. Yeşilçam filmlerindeki gibi gözümü bir açtım kapadım 150. sayfalardaydım. Bingo! Büyük ikramiye.
Sonra büyü bozuluyormus gibi oldu gereksiz (aslında gerekli) uzatmalar. Olmasa da olur (mu) ayrıntılar. Tekrarlar. Amorti mi yoksa?
Derken o son bölüm.
İşte bunun adı: EDEBİYAT
İşte bunun için: KİTAPLAR OKUNUYOR,OKUNACAK
Kitabın konusu zaten arka kapakta yazıyor. Ben o yüzden o suya hiç girmeyeceğim.
Ama şunu da yazmazsam içimde kalır.
Bu kitabı kitapligimda tutar mıyım?
Kitapta o kadar çok olumsuz örnek var ki, kitap kahramanları tarafından gerçekleştirilen.
Eski kafalı biri olarak eğer evde yetişmekte olan bir çocuğum varsa bu kitabı mümkün olduğunca kitapligimin üst raflarına koyar ve mümkün olduğunca geç bir yaşta belki 21-25 yaşlarında okumasını isterdim. Bütün olumsuzlukları kitabın konusu ve büyüsünü bozmamak adına yazamasam da... Şu kadarını yazmaktan kendimi alamayacağım. Kitapta o kadar çok *igara ve *iski tüketildi ki abartısız söylüyorum benim karacigerlerim mahvoldu :/
Sözün özü; 25 yaşından büyükseniz, okuyunuz.
Son bölüm için bile olsa okumaya değer!