···Okunma: 03 Şubat 2026 19:42 Spoiler İçerir
Şubat ayına kaydığı için sinir krizi geçirdim ama sadece ilk üç günden kurtardığım içinde mutluyum. Neyse, konumuz bu değil.
Maple Hills serisinin final kitabı olan Daydream ile seriye veda etmiş olduk. Bu kitabımızın ana karakteri, diğer iki kitaptan bildiğimiz ve okurların yüzde doksanının sevdiği Henry. Henry, Nate ve Robbie'nin zoruyla hokey takımının kaptanı olmuş; arkadaşlarını hayal kırıklığına uğratmamak için kaptanlığı istemese bile kabul etmiştir. Bir yandan da başı, bir türlü geçemediği profesörün dersiyle dertte. Bu sırada oklar, ana kadın karakterimiz Halle'ye dönüyor. Halle; kimseye hayır diyemeyen, ailenin direği olan, komşu çocuğu ve en yakın arkadaşı olan Will ile ilişki yaşamaya başlayan bir kızımız. Will, sırf onunla cinsel ilişkiye girmediği için Halle'den ayrılıyor; Halle de sırf onu unutmak için kitap kulübü kuruyor, kitap yazıyor, bir otelde çalışmaya başlıyor. İkilimizin yolları, Halle'nin kitap kulübünde kesişiyor. Elbette Henry oraya okumaya değil Aurora'nın liderlik konusunda belki kitaplar yardımcı olur demesiyle geldi. Bunlar arkadaş olduktan sonra birbirlerine yardım etmeye başlıyor. Halle, Henry'nin dersini geçmesine yardım ederken; Henry de Halle'nin kitabındaki romantik sahneleri iyi yazabilmesi için onu randevulara çıkarıyor.
Şimdi, kitap ilk başta su gibi akıyordu. Halle karakteriyle kendimi çok benzettiğim için tek oturuşta bitiririm gibi geliyordu ama öyle olmadı maalesef. Henry'i de Halle'yi de ayrı ayrı sevdim ama arkadaş adı altında birbirleriyle her haltı yemeleri beni rahatsız etti. Düşünün, ilk birliktelikleri sırasında Halle, Henry'e: "Sen benim en yakın arkadaşımsın." dedi ya. Kafayı yiyecektim. Bir de kitabın durağan ve olayların patlama kısmı bana gereksiz uzatılmış gibi geldi. Kitabın akışı resmen bozguna uğradı. Kitaptan iki puan kırmamın nedenleri bunlardı.
Gelelim Will karakterine. Kelimenin tam anlamıyla, şerefsizin önde gideni. Sırf Halle onunla cinsel birliktelik yaşamaya hazır değil diye ondan ayrılıyor, bunu ailesine söylemeye cesareti olmadığı için Halle'nin tatillerde ailesiyle görüşmesini engelliyor, Halle onu bırakıp yeni bir hayata yelken açtığında dan diye ortaya çıkıp Halle'nin aklını bulandırıyor, Henry'e Halle'nin vücudu hakkında ağıza alınmayacak şeyler söylüyor. Will adı geçtikçe bende Henry gibi delleniyordum artık.
Sonuç olarak, Maple Hills güzel bir seriydi. Spor romantizmini sevdiğimi fark ettirdi ama gereğinden fazla smut sahneleri olduğunu düşünüyorum. O sahneler yüzünden karakterlerin aşkları bana çok zor geçti. Bol smut ve spor romantizmi seviyorsanız okumanızı öneririm. Sevmiyorsanız okumanız gereken seri bu değil.