Maple Hills #3

Orijinal Dil:
İngilizce

2025 52. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2025 23:36
; 7/10 seneyi bu seriyi bitirerek kapattığım için çok mutluyum. açıkçası bu sene bu seriyle tanıştığım için direkt mutluyum hem de ilk kitabına gelen onca kötü yoruma rağmen, çünkü o saçma yorumların hiçbirini hak etmeyen bir kitap, bir seri. gerçekten ne beklediğini bilerek kitap okumak çok önemli bir detay ya. bir kitapta artı on sekiz ve yetişkin içerik uyarısı varsa o kitaptan içerisinde çok fazla smut sahne var diye şikayet edemezsiniz. bu sizi rahatsız ediyorsa artı on sekiz ve yetişkin içerikli kitap okumazsınız. örneğin serinin ilk kitabında smut sahneler zirvedeyken son kitap gayet slowburn ve yine çok güzel bir kitaptı. bu da bizi hangi kapıya çıkartıyor biliyor musunuz? aynı seri içerisinde bile her çiftin seks hayatı aynı şekilde olmaz, her çift aynı olmaz, her kitap ve karakter farklıdır. neyse... şimdi bizi bu üçüncü kitapta seri boyunca tanıdığımız henry'nin aşk hayatı karşılıyor. henry birazcık diğer karakterlerden farklı bir kişiliğe sahip, yazar kitabın başında ona bir teşhis koymak istemediğini ama farklılıkları olduğunu belli ettiğini açıklamış. yani ona bir isim takmak yanlış olur ama biraz hassas biri olduğunu bilmelisiniz. gürültüye karşı hassas, kalabalığa karşı hassas, kendi duygularına karşı hassas, baskıya, odaklanmaya ve benzeri şeylere karşı hassas. olaylar henry'miz bir dersten kalıyor ve hokey koçu da bir kaptan olarak bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu söylediği noktada başlıyor ama henry ne yaparsa yapsın bu derse bir türlü odaklanamıyor. derken bu noktada favori kadın karakterimiz halle konuya el atıyor. halle de sevgilisinden yeni ayrılmış ve sevgilisi tarafından zorbalığa ve dışlanmaya maruz kalmış kadın karakterimiz. öz sevgisi maalesef ki eski erkek arkadaşı yüzünden yerlerde ve asla birinin onu kendini kendi olarak
Duygu ve Düşünce
HENRY&HALLE
2025 77. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2025 12:05
Ben şunu anladım ki bu kadar romantizm bana göre değil :D Ben kaos seviyorum,tutku seviyorum,dram seviyorum,toksik ilişki seviyorum. Tamam romantizmde olsun ama bu kadar olmasın ya :D Kitabı bu kadar uzun sürede bitirmemin tek sebebi bu. Asla kötü bir kitap değil öncelikle bunu belirteyim. Sadece bana göre fazla romantik. Tartışmasız ilişki mi olur yahu ? İncelememize gelecek olursak; Henry ve Halle beni biraz bunalttı diyebilirim. Her ikisi de fazla düşünüyor, fazla dramatik davranıyor. Hele Henry'i ben hiç böyle beklemiyordum. İlk kitaptan beri daha özgüven sahibi biri olduğunu düşünmüştüm. Yani çok iyi bir takımda oynayıp birde takım kaptanı olup bu kadar özgüvensiz olmak fazla tezat bir konu. Tamam kitapta hep söylendiği gibi 'herkesin her şeyle başa çıkma süreci farklı' olabilir ama lütfen on yaşında değiliz... Bu ilişki için Halle adım atmasaydı,sabretmeseydi mesela Henry böyle bir şeyin içinde olabilir miydi diye düşünüyorum hep. Birde kitapta özgüvensiz olan Halle gibi gösterilmeye çalışılmış sözde ama bence Halle olduğu haliyle çok güzeldi. Sadece arkadaşlıkla ilgili sıkıntısı vardı bu da tamamen yaşadığı şeylerden kaynaklıydı. Yani sanki Henry beş yaşında herkes tarafından şımartılması gereken bir bebekmiş gibi hissettim. Herkes ona iyi hissettirmeye çalışıyor ne bileyim birde kimseye inanmıyor. Yani koçun bir tokat atıp 'kendine gel artık' demesini beklemedim değil. Gerçekten fazla drama king... Yani beni bir tık yordu. Birde anlayamadığım şey yazarın ilk kitabında baharatlı sahnelerin fazla fazla olup sonrasında yok etmesini anlayamadım nasıl bir ruh halindeydin be kadın ? :D Neyse olsun diyelim. Sonunda bitirebildiğime çok sevindim gerçekten. Kötü bir kitapta değil hani ki yarım bırakayım sadece fazla fazla romantik (bana göre). Seri birbirinden bağımsız
DaydreamHannah Grace · Olimpos Yayınları · 2024431 okunma
Gözbebeğim olan Daydream için iki kelam etmem lazımdı…
2025 18. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2025 14:23
Ne demiş yazarımız ; “En güzel aşklar bazen sadece kitaplarda olmaz.” Serinin son kitabınıda okuyup bitirmiş bulunmaktayım. 1. Kitap Icebreaker için yorumun,güzel bir başlangıç kitabıydı. Arada baş kadın karakter olan Anastasian buğram geçirttirse de güzeldi.Aldığı terapileri yanlış yorumlayıp çok affedici ve görmezden geldiği o kadar olay oldu ki tutup sarsmak geldi içimden.Serinin diğer iki kadın başka karakterlerine göre en az sevdiğim kendisi oldu bu yüzden . Erkek baş karaktere gelirsek yazar serideki tüm erkek karakter gibi onuda çok güzel yaratmış.Nathan’ın inanılmaz fedakarlıkları göz doldurdu. 2. Kitap olan Wildfire için yorumumda ilk kitaptan daha iyi olduğu kesin.Karakterin yaşadığı travmalar güzel aktarıldı .Russ ‘ın ailesi ile olan olaylar içimi burktu.Hiç kimse ebeveynleri tarafından bu tarz muamele görmemeli. Aurora içinde aynı düşüncelere sahibim ebeveyn travmaları beni kitap okurken daha fazla geriyor ve üzüyor. 3 . Kitap Daydream için yorumum ise,serinin göz bebeği benim için çok beğendim.Çoğu kişi bu kitabı diğerlerine göre daha yetersiz bulmuş ama benim için tam bir final kitabıydı.Sizler de benim gibi DEHB/OTİZM/DİSLEKSİ/OKB ‘li bireyleri yakından merak ediyorsan bu kitap tam size göre.Kitabın erkek baş karakteri Henry,benim özel bireylerin iç dünyasına daha farklı bir göz ile bakmamı sağladı.Çok farklı,hızlı ve ayrıntılı dünyaları varmış mesela.Bazen onunla ben de yoruldum ve nefes almak istedim.Kadın baş karakter Halle’in ise “mükemmel ve seksi “adı altında yazılan o kadın karakterden olmamasına çok mutlu oldum.Fazla iyi niyetli bir karakterdi.Çok safsın Halle diyip durdum kitap bitene kadar . :) Şöyle bir toplarsam yorumumu,Hannah Grace travmaları olan bireyler yazıyor.Hepsinin ayrı ayrı travmaları mevcut ama seride bunlarla nasıl başa
1000k
2026 17. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 13:22
Halle erkek arkadaşı ondan ayrıldığında aslında hayatını nasıl ona göre yaşadığını fark eder. Artık kendi isteklerini ön plana koyar ve kitap yazmaya başlar ama hayat deneyimi olmadığı için bu oldukça zorlu bir sürece dönüşür. Henry duygularını birçok kişiden farklı yaşıyordur. Hokey kaptanlığı üstünde stres yaratırken sevmediği bir dersi geçmekte zorlanması bu stresi daha da artırır. İkilinin yolu kesiştiğinde bir anlaşmaya varırlar. Peki bu anlaşmaya sadık kalabilecekler mi? Bu kitapta kendimden çok şey buldum o yüzden hikâyenin içine girmek ve karakterleri anlamak çok kolaydı. Çiftimizin iletişimini çok sevdim. Herşeyi konuşuyorlar yanlış anlaşılmalara izin vermiyorlar bu gerçekten çok nadir bir durum. Birbirlerine duydukları saygı ve sevgi çok güzeldi. Bir seriyi daha bitirmiş bulunuyorum. Ve her kitabı birbirinden güzeldi(öhö beyleri öhö). Hokey romance seviyorsanız kesinlikle şans verin.
2026 Okuma Raporları
Henry <3
2024 267. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 19:49
* Sanki hayatımdan gelip geçmiş herkes bir şekilde öncelikler listemde benim üzerimdeki yerini almış ve hayatımı bu hâle getirmişti. * Bekâr, tek bir arkadaşı ya da hobisi olmayan, bir hokey oyuncusuna ideal sevgili olmak üzere hazırlanmış kusursuz bir ders programına sahip ama artık bu boşlukları dolduracak hiçbir meşgalesi kalmamış bir kız. * Arkadaşlıktan aşka temalı bir kitaptı. Dili, anlatımı gayet iyiydi. İkisinin arasındaki enerjiyi de sevdim.(Henry bu ay ki bebeğim sensin.) Halle, öz saygısını yitirmiş, kendinden ziyâde ailesini ve sevdiklerini ön plana koyan biriydi. Henry ise, hokey takımının kaptanı olarak bu konuda ne yapacağını bilemiyordu. (Başarısız olmaya tahammül edemeyen tiplerdendi.)İkisinin tanışması ve arkadaşlıklarının aşka evrilmesi hoşuma gitti. Ama (evet bir ama var üzgünüm.) yani bir noktadan sonra sen benim en iyi arkadaşımsın lafı biraz saçma geldi.(hele bir kısımda öyle sinir ettiler ki beni...) Neyse ki bu sefer hiçbir karakterden nefret etmedim. Halle baya mantıklı ve planlı olmasına benden beş yıldız gelir. (Eski erkek arkadaş mevzusundan bahsetmek bile istemiyorum. Toksik herifin tekiydi.) Bir diğer konu ise sayfa sayısıydı(evet buna da taktım.) üç yüz küsür sayfada bitebilecek bir kitabı uzatmak anlamsızdı. Zaten pek olayı yoktu. Normal sakin ilerliyordu. Yukarıda belirttiğim kısımlar dışında gayet iyiydi. Okunur.
2024 76. kitabı
çok tatlıydı özellikle sonlara doğru çok sevdim. Çok olaylı bir kitap değildi, aşkları da öyle. Daha sakin ve yavaş akıyordu. Kurallar listesi ve sevgili etiketi üstüne konuşulması, beni çok almadı sadece. Yani bence zaten sevgililerdi o yüzden biraz susun diyesim geldi ahsjsıensowms çünkü aralarındaki bağı çok net hissediyoruz bence başından beri ve hani çok geçiyor duygusu. O yüzden bazı konuşmaları ya da düşünceleri fazla bulduğum anlar oldu. Henry’nin sürekli Halle’nin alnından öpmesi….. ben niye buna bu kadar düştüm bilmiyorum. Öyle….. ağladım arada yine sevdim ama hâlâ favorim Icebreaker. yan karakter olarak Nate’i okurken tekrar düştüm
2025 13. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2025 22:36
Yazın okusaydım daha iyi olurdu. Yazın daha eğlenceli, tadını alabileceğim ve daha hızlı bitirirdim. Yine de çok tatlı ve güzeldi. İkisinin arasındaki dinamiklerde çok güzeldi. Maple Hills serisindeki hiçbir kitap kötü değildi. Bu kitapsa diğerlerinin aksine, daha çok günlük hayatta olanlar ve olabilecekleri içeriyordu. Diğer insanlarında yaşayabilecekleri olayları ele almıştı. Halle Jobs, yeni sevgilisinden ayrılmış herkesin yardımına koşan ve kendine asla zaman ayırmayan başrol kızımız. Hokey takımında, serinin diğer kitaplarında da gördüğümüz Henry Turner. Arkadaşının kaptanlığı bırakması ve önemli derslerinden birinden kalma ihtimalinden sonra yardıma ihtiyacı vardır. Elbette ki yardımına da herkese yardım eden Halle edecektir. İkili bir araya geldikten, zaman geçirdikten sonra aralarında aralarındakiler sadece yardımlaşma ve anlaşmayla kalmayacaktır. Kendini değil de başka insanları ön plana koyan, kendine vakit ayıramayan, kendini tanıyamayan, her şeye koşturanların okuması gereken bir kitap. Belki de kendinizi bulabilirsiniz.
2026 40. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 21:58
Serideki ikinci en sevdiğim kitap oldu. Çok green flag bi erkek var çok açık iletişim kuruyorlar. Birbirleri ile olan ilişkileri ve birbirleri anlamaları çok hoşuma gitti. Daha kısa bir şekilde yazılabilirdi. Bunun dışında hoş akıcı bir kitaptı.
2025 48. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 00:00
Selamlar. Daydream çok tatlı bir kitaptı. Halle boşanmış ve tekrar evlenmiş bir annenin en büyük kızı. Hayatı boyunca herkesin işlerini halleden, kardeşlerinin ödevlerine destek olan, planları yapan yani deyim yerindeyse evi çekip çeviren kişi olmuş. Bunun yanında inanılmaz toksik eski sevgilisinin var olan azıcık özgüvenini de parçalamasıyla içten içe kimsenin onu istemeyeceğine inanmış genç bir kadın. O kadar çok işi aynı anda yapıp her işini yetiştirmesine bir yandan hayran kaldım diğer yandan bu duruma adapte olmak zorunda kalmasına üzüldüm. Henry ise nörotipiklerin inşa ettiği bir düzende hem sosyal hem de akademik olarak başarılı olmaya çalışan nöroçeşitli bir birey. Bir yandan iyi bir takım kaptanı olarak takım arkadaşlarını hayal kırıklığına uğratmamaya çalışırken diğer yandan derslerinde başarılı olmaya çalışıyor. Nöroçeşitli bireylerde algılama ve odaklanma süreçleri nörotipik bireylerden farklıdır. Bu durum, DEHB ve otizm spektrumundaki bireylerin akademide zorlanmasının sebeplerinden biridir aslında. Yazarın bu seri boyunca farklı mental farkındalıklara değinmiş olmasını çok sevdim. Henry bir edebiyat dersinden kalmak üzereyken Halle’iyle yolu kesişiyor. Halle yarışma için romantik bir kitap yazmaya çalışırken eski sevgilisiyle son derece kısır ve toksik bir ilişki yaşaması ve aslında romantik ve sosyal konulardaki “tecrübe eksikliği” nedeniyle gerçekçi bir romantik kitap yazamayacağını düşündüğü için Henry ile bir anlaşma yapıyorlar. Halle, Henry’nin dersten geçmesine yardım ederken Henry de Halle’yi romantik randevulara çıkararak “tecrübe kazanmasına” yardımcı oluyor. Kitap çok sakin ilerliyor. Çiftimizin aylar boyunca birbirlerine aşık olmamaya çalışarak birlikte vakit geçirmesini okuyoruz. Halle, Henry’nin arkadaş ortamına giriyor, kendi arkadaşlık
Puan vermedi
Mapple Hills serisine burada veda ediyoruz! Bu seri her kitabında bana bir miktar Off Campus serisini hatırlatıyordu, sanırım arasındaki en belirgin fark iki ve üçüncü kitabın hokey temasından biraz daha uzak olmasındaydı. Yazarın kalemi oldukça akıcıydı. Cinsellik de romantik kurgu önüne geçmemişti. Açıkçası bu açıdan yine beni oldukça tatmin etti. Bir de bu yazarın green flag erkek yazma konusunda ciddi bir yeteneği var. Nate, Russ ve şimdi de Henry... Yani her birine ayrı ayrı bayılıyorum açıkçası. Bu kitap biraz daha içeriden gelmiş gibi hissettiriyordu. Çünkü Halle tam bir kitap kurduydu ve zaten sahte randevu temalı bir yığın kitap okumuşken kendi sahte ilişki hikayesini yaşaması o kadar tatlıydı ki... Yani böyle gerçek hayattan bir kesit gibi hissettiriyordu yer yer. Klasik romantik kitaplardan öyle aşırı bir farkı yoktu. Karakterler biraz daha hayatın içinden, biraz daha sorunları olan kişilerdi. Gerçeklikten koptukları yerler de illa ki vardı ancak beni okurken hiç de rahatsız etmedi. Genel olarak bir romantik kitap için oldukça başarılıydı bence. Green flag erkek okumayı seviyorsanız bu seri tam size göre. Kitabın içerisinde yetişkin içerik vardı ancak yarısından sonra başlıyordu. Bunu da bilerek okumanızı öneririm.
Romantik

Hannah GraceYazar · 1 kitap
Hannah Grace, karakterlerinin her birinde kendisinden küçük bir parça taşıyan, yetişkinlere yönelik çağdaş romantik romanlar yazan İngiliz bir yazardır. Her bölümde karakterlerin gözlerini on bin kere tarif etmediği, birden fazla karaktere yanlışlıkla aynı ismi vermediği veya Amerikan İngilizcesi yazım kurallarını Google'da aramadığı zamanlarda, internette aşırı paylaşım yaparken veya bazen devasa okunacak kitap listesinden bir kitap okurken bulunabilir. Hannah, Icebreaker, Wildfire ve Daydream kitaplarıyla New York Times'ın 1 numaralı çok satan yazarı ve iki köpeğin gururlu annesidir.