__İki kitaptan oluşan Öyle Bir Uğradım Serisi’nin sonuna geldik Seriyi okumak benim için farklı bir deneyim oldu. Zaman yolculuğu temasını severim ama buradaki gibi bir aşkı ilk kez okudum. Belki yadırgayanlar olabilir ama ben yadırgamadım. Farklı zamanlarda yaşanan şeyler diğer zamanlara taşınmadığı için bende bir sorun teşkil etmedi. Yazarda bu hassasiyeti gösterip o şekilde final yaptı. Sonunun farklı olmasını dilerdim ama belki de en doğrusu böylesiydi Onun dışında keyifle okunuyor. Ukde’nin küçük Taner’in dadısı olduğu bölümler eğlenceliydi Sonunda Ukde’nin doğumu ile ilgili gerçeklerin ortaya çıktığı bölümler de şaşırtıcıydı. İlk kitabı daha çok sevmekle birlikte tadında bir seri okuduk
Konusundan biraz bahsedeyim. Ukde ve Taner bir kaza sonrası 25 yıl önceye gitmişti ve orada Ukde, gerçek hayatındaki kötü olayların yaşanmaması için geçmişi değiştirmeye çalışırken genç Eflah’a da aşık olmuştu. Eflah ise sonunda Ukde’nin gelecekten geldiğini öğrendiğinde şok olmuştu ve ayrılmışlardı fakat Eflah, ne olursa olsun Ukde’den ayrılamayacağına karar vererek onu kazanmak ister fakat sonlarının ayrılık olduğu kesinken Ukde ona umut vermek istemez. Eflah’da onu kaçırarak birlikte geçirecekleri 7 gün ister. 7 günün sonunda Ukde hala ikna olmamıştır fakat iki Taner’in aynı zamandaki varlığı bir takım kazalara sebep olunca onları korumak için Eflah’ın evine dadılığa geri döner. Artık günleri sayılıdır ve doğacağı güne de az kalmıştır. Sonrasında yaşanan üzücü bir kayıp Ukde’yi değiştirirken son günlerini Eflah’ı kendinden uzaklaştırmak yerine aşklarını yaşayarak geçirmek ister ve öylede yaparlar. Fakat birileri bir sebeple onun ölmesini ister ve bunun için de bir müdahalede bulunur. Sonrasında her şey umulmadık bir yola girerken Ukde’nin planları bozulur. Peki Ukde buna rağmen istediği sona ulaşabilecek mi dersiniz? Eflah’ı, anne ve babasını korumak için yaptıklarının sonunda neler yaşanıyor? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz __Öyle Bir Uğradım 2Maral Atmaca