2026 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 03:09
Filmine gitmek için okuduğum o kitabı an itibarı ile bitirmiş bulunmaktayım, ya da o mu beni bitirdi demeliydim??? Bir kitap hem bu kadar akıcı olup hem de hikayenin içine sizi resmen hortum fırtınası gibi çekebilir mi ya İNANAMIYORUM. Kesinlikle beklentimin yüksek olduğu ama ASLA BU KADAR beğeneceğimi düşünmediğim bir eser oldu kendisi. Hiçbir karakteri sevmeyip hatta hepsinden ölesiye nefret edip aynı zamanda hepsiyle nasıl bu kadar bağ kurabildiğimi bilmiyorum. Duygularım tarifsiz gerçekten. Hikâyeyi 'Nelly' adlı bir hizmetçinin ağzından dinliyoruz ve hemen hemen her karaktere çok hâkimiz. Uğultulu Tepeler, iki aile arasındaki çetrefilli ilişkileri anlatan, anıldığı gibi sadece bir aşk romanı değil aynı zamanda koskoca bir İNTİKAM romanı dostlar. Empati duygum inanılmaz harekete geçti okurken. Bu kadar zehirli ilişkilerin bir arada olduğu bir başka kitap okumadım. Başlarda isimleri oturtmakta zorlanabilirsiniz ama ortalama 80. sayfalarda tamamen oturuyor diyebilirim isimler fakat mutlaka okurken yine karıştıracaksınız bu duruma önerim ; ya siz bir soyağacı çıkarın ya da Google görseller kısmından da ulaşabilirsiniz soyağacına ama (benim gibi) spoileri yemeye hazır olun. Ayrıca kitaba ismini veren "Uğultulu Tepeler" sözkonusu ailelerden birinin oturduğu evin adı idi. KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE İLK FIRSATTA OKUYUN.
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202157,8bin okunma