Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu ve çok severek okudum.Sade ve akıcı anlatımı sayesinde okurken sizi hem dinlendiren hem hüzünlendiren zaman zaman da o nostalji rüzgarları ile size geçmişi hatırlatan muazzam bir hikaye okudum.
•Güçlü kadın hikayelerini sever misiniz ?
Yaşadıkları karşısında hayata nasıl tutunduğunu ve kırıldıkça güçlenip yeniden nasıl ayağa kalkan güçlü kadın karakteri Fidan Hanım'ın hayatını okuyoruz.
Yaşanmışlıklarla dolu geçmişe yolculuk ettiğimiz bir hayat hikayesi...
Ablasının Anita'nın sorunlarla dolu evliliği karşısında Fidan annesinin ablasına karşı davranışlarına bir türlü anlam veremez.Ablasının ne kadar kırılgan olduğunu ve yaşadıklarını asla kolay atlayamayacağının farkındadır.
Buna rağmen annesi Anita'nın yaşadıkları karşısında ona yakın olmak yerine ondan daha da uzaklaşır.Fidan bu durum karşısında çok rahatsız olur ve bu mesafenin altındaki sebepleri merak eder.Ama gerçekleri ne yazık ki yaşadıkları karşısında dayanacak gücü kalmayan ablasının intiharı sonrasında öğrenir.Anne ve babasını asla affetmez.Bu zorlu süreçlerden geçerken Han ile tanışır.Her daim Fidan'ın yanında olan Han ona zor zamanında iyi gelmiştir.Halası ve anneannesi de her an yanındadırlar.Fidan ve Han evlenmeye karar verirler. Herşey güzel olacak diye düşlerken hayatın henüz onun için planları bitmemiştir.Düğün günü annesi hayatına son verir.Onlar balayındayken annesinin ölüm haberi ailesine ulaşır.Mutlulukları yarıda kalmasın diye Fidan'dan o an için bunu saklarlar.Balayı dönüşü gerçekleri öğrenir ama annesi ile vedalaşamadığı için bu acı hep içinde kalır.Annesinin ölümünü atlatamamışken çok geçmeden çok sevdiği anneannesini de kaybeder.Artık ayakta kalacak gücü kalmamıştır ve tek dayanağı Han'dır.
Birbirlerini çok seven Fidan ve Han tam mutlu olacakları esnada yaşayacakları bir kaza hayatlarını altüst eder.Han'dan vazgeçmez ve bu zorlu süreçte de desteğini bir an olsun esirgemez her daim yanındadır.Dik durmayı ayakta kalmayı başarır Fidan Hanım.Han tam sağlığına kavuşacağı sırada acı bir gerçekle yeniden sarsılır.
Peki bu acı gerçek neydi?