MİLLİE&WENDY&DOUGLAS&ENZO
2026 7. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 14:18
Herkese merhaba. Nereden başlayayım ? Nasıl başlayayım ? Baştan söyleyeyim spoiler dolu bir inceleme olabilir... Birinci kitabını inanılmaz heves ve heyecanla okuduğum kitabın ikincisini okumamak olmazdı. Açıkçası birinci kitabına bayılmıştım. Orada yaşananlar, olaylar vs müthiş bir konu ele alınmıştı. Her karakterin yaşattığı gerilim tadı enfesti. Fakat aynı şeyi bu kitap için söyleyemeyeceğim. Çünkü burada yaşananların hiçbir aklanacak, yumuşatılacak bir tarafı yok. Kitabımız dört bölümden oluşuyor. Konumuz Millie'nin kendini kahraman ilan etmesi üzerine ilerliyor. Daha doğrusu bir önceki kitapta Enzo olarak tanıdığımız, Nina'yı sevdiğini hatta ilişkileri olduğunu bildiğimiz bahçıvanımız. Bu kitapta öğreniyoruz ki Millie ile neredeyse dört yıllık bir ilişkileri olmuş. Bu süre zarfında Nina gibi zor durumda olan kadınlara yardım etmişler. Buraya kadar her hangi bir sorun yok. Sorun, Enzo'nun annesi hastalanıp İtalya'ya gittikten sonra başlıyor. Kuduruk Millie'miz sözde çok sevdiği Enzo'su gittikten sonra hiç beklemeden kendine avukat bir sevgili yapıyor. Fakat sorun şu ki onu sevgilisi olarak görmüyor. Tamamen kendi dünyasından bağımsız, normal bir hayat yaşayabileceği, yakışıklı, iş sahibi ve iyi biri olduğu için onu istiyor. Broke ise aksine Millie'ye deli gibi aşık ama Millie hakkında hiçbir gerçeği bilmiyor. Millie, yine bir temizlik işindeyken zorda, şiddet gördüğünü düşündüğü bir kadına yardım etmek için işe koyuluyor. Fakat durum hiçte o kadar masum değil. Millie, öncelikle seni bu kitapta hiç ama hiç sevemedim. Her ne yaşamış olursan ol hayatına aldığın insana bu şekilde davranamazsın. Broke sana çok bile dayandı. Yani nasıl bu kadar arsız ve yüzsüz olabiliyorsun anlamıyorum. Hem çocuğu sevmiyorsun, hem imkanlarından faydalanmak istiyorsun, hem hayatına dahil etmiyorsun, hem onun hayatına da dahil olmak istemiyorsun, hem çocuğun sevdiğini biliyorsun hem de hiçbir şey hissetmemene rağmen sevdiğini söylüyorsun ve sonrasında çocuğun evlenmek istediğini bile bile tam bir narsist gibi gel gitli davranıp birde işin sonunda katil olduğunu öğrendiğinde yanında kalmasını ve avukat olduğu için seni savunmasını bekliyorsun. Ay çıldıracağım gerçekten! İşin kötüsü Enzo'ya o kadar şey sayıyorsun utanmadan çocuğu kovuyorsun haklıymış gibi :D Sonra yine onun eline düşüyorsun yardım için... Yani bu kitapta beni yüzsüzlüğünle çıldırttın gerçekten. Yapmak istediğin şeyi, amacını ve buna giden yolu anlıyorum gerçekten bu çok güzel ama yani kişisel hayatını da bu güzel ve sağlıklı bir şekilde mi ilerletseydin ? Diğer yandan Wendy... sen inanılmaz derecede k*ltak bir kadınsın. Af edersiniz ama başka türlü açıklanamazdı. Kocası Douglas'a sırf zengin olduğu için yanaşıyor, tavlıyor ve evleniyor. Adamı hiçbir şekilde sevmiyor. Yetmiyor adamın tüm finansal özgürlüklerinden faydalanıyor. Kocasıda aksine çok mülayim, her ne kadar milyoner olsa da paraya karşı zaafiyeti yok. Hiçbir şeyin fazlasında gözü yok falan. Wendy tüm bunlara rağmen sırf adam kilolu, cinsel anlamda biraz yoksun, parayı gereksiz yere harcamayı sevmiyor diye aldatıyor. Hem de Douglas'ın sekreterinin eşiyle. İşin tezatlığı bu sekreterinin eşi olan kişi Doug'ın zayıf, çekici halinin klonu gibi bir şey. Tabii Doug bunu öğrendiğinde Wendy'nin bütün kredi kartlarını iptal ettiriyor. Bu noktadan sonra sürekli söylediği şey 'Doug bana çok kötü davrandı, para vermedi, bana eziyet etti...' gibi saçma sapan bahaneler üretiyor. Hele bir de 'Bunu bana nasıl yapar? Beni nasıl parasız bırakır?' gibi kendini dolduruyor. Ablacım kusura bakma sen adamı, adamın sekreterinin eşiyle aldatırken bir de ikinize finansal destek mi sağlayacaktı ? Bu noktadan sonra Millie'yi devreye sokuyor. Millie'yi kandırıyor. Doug'ın ona şiddet uyguladığını, eziyet ettiğini söylüyor. Türlü şeyler planlıyor ve işin sonunda Millie yine kendini bir karakolda cinayetle suçlanırken buluyor. Yani Millie sen gerçekten dua et ki o avukat sevgilin seni terk ettiğinde yanında Enzo vardı. Yoksa sen şimdiye belki gerçekten hapsi boylamıştın. He bir de tabii o akıllı polislere dua et. Birinci kitapta zehir gibi aklı olan kız gitmiş, yerini saf ve mükemmel tertemiz hayat kurabileceğini sanan bir kız gelmiş. Çok şükür ki kitabın sonunda biraz da olsa o zehir akıllı kızı görebildik. Kısacası bu kitapta kadın karakter olarak sevdiğim tek kişi Douglas'ın skereteriydi. Karakterli harbi kadınmış helal olsun :D Eğer ikinci kitap film olarak işlenecekse orada Millie'yi buradakinden biraz daha farklı izleriz. Yani Enzo ile nasıl oldu ? Hangi ara oldu ? Bir öğrenebilseydik iyiydi. :D Neyse her halükarda gerilim ve stres hat safhadaydı. Yazarın eline, emeğine, kalemine sağlık diyorum. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim. ÇokçaKalppp>>>>
Hizmetçinin SırrıFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20237,3bin okunma