2026 23. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 20:14
Merhabalar ~Tatar Çölü-Dıno Buzzatı Bu kitabı ertelediğim, kitaplığımda beklettiğim her güne çok üzüldüm. Tavsiye üzerine aldığım bu kitap gerçekten muazzamdı. Teğmen Gıovannı Drogo Akademi’den mezuniyeti ile Bastiana Kalesine atanır. Büyük bir heyecanla yola çıkar çünkü biliyordur ki kendisi önemli biridir ve varlığının en özel anlarını yaşayacaktır. Kaleye vardığında ise buranın tam bir hayal kırıklığı olduğunu görür. Oysa o eğlenebileceği mekanlar, güzel kızları hayal etmiştir. Oranın hiç de kendisine uygun olmadığına karar verir ve hemen gitmek istediğini komutanına bildirir. Komutanı ona dört ay vermesini ve sonra gidebileceğini söyler. Ama bu kaleden ayrılmak o kadar kolay olacak mıdır? Modern edebiyatın yapıtaşı olan bu kitap sizi Teğmen’e görünmez iplerle bağlayacak. Varlığımızın her an beklediğimiz o büyük şeye hizmet edeceğini sanarak kaç gün geçirebiliriz? Belki bir gün belki bir ay belki bir sene belki de bir ömür… An’ı yaşamak mı yoksa hep bir an’ı beklemek mi? Varoluşu sorgulatan, tekdüzeliğe imrendiren, içe bakmayı, kendinle hesaplaşmayı etkileyici bir üslup ile anlatan bu kitaba bayılacaksınız. Hadi Teğmen Drogo ile tanışın. Geç kalmayın. Herkese iyi okumalar
Tatar ÇölüDino Buzzati · İletişim Yayınevi · 201819,8bin okunma