Hain Kraliçe
2026 5. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 23:14
Şunu baştan söyleyeyim: Hain Kraliçe, ilk kitaptan çoooooook daha iyi. Akıcı, aksiyon dolu ve entrikalarıyla sayfaları hızlıca çeviriyorsunuz. İlk kitaba göre daha çok keyif aldım. Lara bu kitapta hamamböceği lakabının hakkını veriyor resmen. Her tehlikeden sağ çıkıyor, planlar yapıyor, stratejiler kuruyor ve kardeşleriyle işbirliği yapıyor… Tek başına bir ordu adeta! En güzeli de, klasik pasif kadın karakter klişesi yok. Lara kendi ayakları üzerinde duran, mücadeleyi hiç bırakmayan bir karakter. İlk kitaptaki o duygu eksikliği de büyük ölçüde kapatılmış. Yan karakterler hikâyeyi baya zenginleştirmiş. Entrikalar, politik oyunlar ve aşk–nefret dinamiği oldukça iyi işlenmiş. Özellikle nefret ve aşkın iç içe geçmesi, Lara ve Aren’in ilişkisini daha heyecanlı ve sürükleyici hâle getirmiş. İlk kitaptan kesinlikle daha ilgi çekici ve okuması daha zevkliydi. Ama tabii her şey mükemmel değil. Serinin bence en büyük eksiği, Aren’in hâlâ fazla yumuşak yazılması. Kral ağırlığını pek hissedemiyorsunuz. Tepki vermekte haklı ama trip atar bir eda olsa, ilk yarıda Aren’in POV’ları daha az sinir bozucu olabilirdi. Lara ise neredeyse tanrıça edasıyla yenilmez… ayrıca savaş sahneleri ve babasıyla dövüş gibi kritik anlar daha komplike olabilirdi. Bazı yan karakterlerin akıbeti ve savaş sonrası olaylar da çok hızlı geçilmiş; final üç sayfada olup bitiyor resmen. Saksağan denilen karakter için güzel bir intikam sahnesi beklerdim doğrusu. Buna rağmen, kitap keyifli, sürükleyici ve özellikle ikinci yarıdan sonra elinizden bırakamayacağınız bir devam kitabı olmuş. Lara’nın zekâsı, planları ve aksiyon dolu sahnelerle aşk/entrika dengesi çok iyi kurulmuş. Kusursuz değil ama ilk kitabı okuduysanız bu da kesinlikle okumaya değer. Hain Kraliçe Danielle L. Jensen
Hain KraliçeDanielle L. Jensen · Martı Yayınları · 2023774 okunma