Herkese selam
Pierce Brown’un Altın Oğul’unu bitirdim ve şunu net söyleyebilirim: ilk kitaba göre çok daha güçlü, çok daha derin ve duygusal olarak da daha yoğun bir devam kitabıydı. Hikâye büyüdükçe karakterlerin iç çatışmalarının da sertleşmesi beni en çok etkileyen şey oldu. Darrow’un artık sadece bir isyanın parçası değil; gücün, sadakatin ve kimliğin bedeliyle yüzleşen biri hâline gelmesi okurken sürekli bir gerilim hissi yarattı.
Kime güvenileceğinin belirsizleştiği anlar, dostlukla çıkarın iç içe geçmesi ve politik entrikaların giderek sertleşmesi tempoyu gerçekten yükseltiyor. Mustang’in akılcı dengesi, Sevro’nun sarsılmaz sadakati ve güç dengelerinin sürekli değişmesi hikâyeyi ayakta tutan en güçlü unsurlar gibi hissettirdi.
Yine de içimde tam tarif edemediğim küçük bir eksiklik duygusu vardı. Evet, kitap sürükleyiciydi ve ilk kitaptan daha etkileyiciydi; ama o “nefes kesen” etki bazı anlarda beklediğim kadar çarpmadı. Daha çok büyük fırtına öncesi bir birikim, karakterleri ve çatışmaları son patlamaya hazırlayan uzun bir gerilim hissi vardı.
Buna rağmen geldiği nokta, yükselen tansiyon ve karakter dönüşümleri düşünülünce serinin en kritik eşiklerinden biri olduğu çok net. Finalde bıraktığı yerde ise tek his şu: artık gerçekten geri dönüş yok… ve üçüncü kitap için merakım inanılmaz arttı.