Kızıl İsyan Serisi 2

Golden Son, Red Rising Saga #2
Orijinal Dil:
İngilizce
Ciltli

Güç, başı yiyen bir taçtır.
·488 syf.·
2024 24. kitabı
Altın Oğul. Kızıl İsyan serisinin ikinci kitabı. Soluksuz okuduğum bir kitap daha. Darrow, enstitüde çok zorlu mücadeleler verip Baş Primus oldu. Ancak macera asla bitmiyor. Yazarın çok ince bir zekası var. Kitap asla umduğunuz gibi sürmüyor, her sayfasında ters köşe oluyorsunuz. İhanetler, yalanlar, savaşlar... Sonunda şoktan şoka girdim. İyi ki tüm kitapların tamamlanmasını beklemişim. Çünkü bu kitap biter bitmez şoka girerek resmen üçüncü kitaba koştum. Hemen ilk sayfayı okudum. Asla bitmiyor, bitti dediğiniz yerden yeniden bir savaş başlıyor. Hiçbir şey göründüğü gibi basit değil. Yazar kitabı ince ince öyle işlemiş ki her detaya hayran kalıyorsunuz. Sürekli yeni karakterler giriyor ve her karakterle de bir bağ kuruluyor. Çünkü ben tüm karakterleri sevdim. En kötü karakterlerin bile kendine has bir özelliği vardı. Beni çok güldüren karakterler de vardı. Kitapta en sevdiğim karakter hiç kuşkusuz 'Sevro' oldu. Küçük adamın sadakatine hayranım. Bu kitapta sadakatler sürekli değiştiği için ileride ne olur bilemem ama ben bu karaktere hayran kaldım. Umarım ileride değişmez. Yazarın sarsıcı sonları var. Her an bir dost düşman, bir düşman dost olabilir. Ummadığınız yerden yardım, ummadığınız yerden kurşun gelebilir. O yüzden ileride ne yapacak hiçbir şey kestiremiyorum. Ares'in kimliğini de öğrendik bu kitapta. Onu doğru tahmin etmişim. Tam tahmin ettiğim kişi çıktı. Ama hikayesi oldukça üzücüydü. Kitabı Darrow götürüyor gibi başlasa da ikinci kitapta diğer karakterlerin de ön planda olduğu bir kitap oldu. Artık sadece Darrow değil, diğerleri de benim gözümde ilk sırada. Hepsini çok seviyorum. Altın Oğul mükemmel bir ikinci kitaptı. Heyecan hiç bitmedi. Kızıl Yükseliş'te biraz sıkılsanız bile bence pes etmeden mutlaka ikinci kitabı okuyun. Hoş, bence Kızıl Yükseliş'te
Darrow, Kızıl Çiçeğim
2026 13. kitabı
Hızımı alamadan devam ediyorum. Gözlerim bana dur dese de zihnim bana "HAYDEE!" dercesine gaz veriyor. Serinin ikinci kitabı Altın Oğul, ilk kitabı kadar efsane ve akıcı! Genelde seri kitaplarında bir yerlerde serinin hızını kesen, bir şekilde düşüşe neden olan konu sıkışmaları, aptalca gerilimler ve gereksiz dramalar yer alır. BU SERİDE YOK BU SANIRIM. Kızıl Yükseliş'in bittiği yerden devam eden Altın Oğul'u spoiler vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum. O yüzden çok da anlatma niyetinde değilim. İncelemeleri yazarken kitapları anlatmak da istemiyorum. Sadece bende yarattıkları o his üzerinden diğer okuyuculara fikir vermek isterim. Kitap hakkında kısa, spoisiz bilgiler almak istiyorsanız kitapların künyelerinden de bu bilgileri edinebilirsiniz. Benim kendi öneri listemi etkileyen her zaman insanların kitaplar için hissettikleri duygular olmuştur. O yüzden incelemelerimi yazarken kendi deneyimlediğim duygulara odaklanırım. Belki sizin de bu duyguları deneyimlemek isteyebileceğinizi umarak alışveriş listenize bir ek yapabileceğimi düşünüyorum. Altın Oğul HARİKAYDI. Çok sayın harika beyefendi Darrow'un bir isyancı olduğunu ilk kitaptan da anlayabileceğiniz üzere bu kitapta da isyankarlığına devam ediyor. Kızıl Yükseliş'te Altınların arasına girmeye çalışıyor ve orada kendini kabul ettirmeye çalışıyordu. Bu kitapta ise kendini çok daha geniş bir zümreye kabul ettirmeye çalışırken yaşadıklarını ve YAŞATTIKLARINI okuyoruz. Bu serinin aksiyonunun asla bitmeyeceğine neredeyse emin olmaya başladım. Yahu, bir insan hiç mi sıkılmaz? Hiç mi burası gereksizmiş kardeş, keşke yazmasaydın demez? DEMEDİM. Bence her bir nokta gayet de gerekliydi. Olay akışı, Darrow'un kendine ve çevresine kattıkları, isyanın ilerleyişi olsun dur durak bilmeden devam ediyordu. İhanet, aksiyon,
2020 15. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2020 10:23
ben bu sonun üzerine ancak bir bardak soğuk su içerim. bir anlık olsa da çoğu kişinin ağzından düşmeyen ikinci kitap lanetini kırmış sözünün yükselttiği beklentilerimi karşılamayacak diye düşündüm mü? evet. yaklaşık doksan sayfa sürdü ama bu, ve genel anlamda yaşatabileceği tüm duyguları süründüre süründüre yaşattı bana. çok daha üstün bir devam kitabı mı, evet. ilk kitabı okuduysanız alın devam edin hiç şüphesiz. uzatmadan spoiler içeren review kısmına geçeyim, çünkü kesinlikle konuşulması gereken çok şey var. (spoiler) açıkçası düşüncelerimi tam anlamıyla toparlayamadan inceleme yazma kısmına geçtiğim için sondan boşa doğru karmaşık bir derleme olacak burası, bu kitaptan beklemeyeceğim bir şey oldu ve ağladım, sabahın erken saatleri olmasa insanları rahatsız etme düşüncesi olmadan içimdekileri döküp biraz daha ağlardım. bunu ilk kitapta da hissetmeye başlamıştım ki sadece giderek artan bir sevgim oldu darrow'a karşı. karakterinin gerçekçiliği ve tartıșılabilir olsa da şeffaflığı favori özelliklerim oldu. annesiyle konuşmasından önce eve girdiği ve sadece birkaç betimleme okuduğum yer beni bu yüzden beklemediğim kadar sarstı sanırım. utanmasam sonda sinirden de ağlardım ama onun yorumunu sonraya saklıyorum. ilk kitaptan daha çok beğendiğim paragraflar ve alıntılar oldu, karakterleri daha çok sevdim, daha çok bağlandım ama beni en çok sevindiren şey ilk kitaptaki memnuniyetsizliğim duyulmuș gibi bu kitabın dilinin kurguya yakışır ağırlıkta ve karşılaştırılınca daha az sade olmasıydı. darrow'un düşüncelerini ve duygularını daha derinden, sade olmayan şekilde okumak hem daha yakın hissettirdi hem daha çok kitabın içine çekti, kurgunun akışına bıraktırdı kendimi. kitabın büyük bir kısmından beri sevro'nun darrow'un durumunu bilmesi beni çok mutlu etti, en az
2022 61. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2022 22:21
Bir kitap size ne kadar ters köşe yapabilir?Ne kadar şaşırtabilir değil mi?Kızıl yükselişin bu ikinci kitabı buna bambaşka bir boyut kazandırmış.Öyle yerler var ki, her şey duru bir göl gibi ilerlerken bir sonraki sayfayı çevirip okuduğunuzda ağzınız açık bir şekilde donup kalıyorsunuz.Sık sık “acaba bi kaç sayfayı yanlışlıkla atladım mı” ya da “yok mümkün değil orayı yanlış okudum herhalde” diye düşündüm.Çünkü böyle bir sağ gösterip sol vurmak olamaz.Kaç defa şaşırdım,üzüldüm, sinirlendim ve öfkelendim bilmiyorum gerçekten.Yazar yine karakterleri öyle bir yazmış ki..Özellikle Sevro karakteri.Bayılıyorum bu karaktere.Ragnar ve Victra karakteri de çok hoşuma gitti.Bu kadar mı güzel yazılır.Tabi diğer karakterlerde ince bir şekilde düşünüp yazılmış.Bu kitaba kadar Cassius’dan daha fazla nefret edebileceğim biri olmaz demiştim.Büyük hata.Pliny karakteri, onu solda sıfır bıraktı.Bu kitabı birinci kitabından çok daha fazla aksiyonluydu.Ve hikayenin gidişatını tamamen değiştirdi.Genelde ikinci kitaplar geçiş kitabıdır çok fazla olay olmaz ama Pierce Brown, bunu tamamen kırmış.Tahmin ettiğim yerler hiç mi olmadı.Tabi oldu.Misal Ares’in Oğullarında bir çatlak olacağını tahmin etmiştim.Sevro’nun bu kitapta gerçeği öğreneceğini de.Ama bunlar çok ufak şeyler.Kitap öyle bir yerde bitti ki üçüncü kitapta neler olcak, nasıl düzelecek en ufak bir fikrim bile yok.Yazar gerçekten çok acımasız.Darrow’un da dediği gibi ölüm ölümü ölüm ölümü getirdi.Savaş,entrika,ihanet ve dostluklarla dolu harika bir kitap.Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.Bu seri kitaplığınızda yer almayı sonuna kadar hak ediyor.
İnceleme
·488 syf.·
2025 14. kitabı
Genelde seri kitaplarin sorunu kendini tekrarlamasıdır. Ama bu kitap öyle bir şeydi ki bırak tekrarlamayı tempo bir an olsun düşmedi. Kim kime ihanet ediyor, müttefik kimdi, dost kimdi kafanizi karistiriyor ters kösenin sonu yok. Allahim ne okudum ben. Üçüncü kitaba baslayacağım fakat kafamı toplamak için bir-iki gun ara vermeliyim.
2018 5. kitabı
2. kitap laneti bunda ters etki yaratmış. Böyle MÜKEMMEL bir ikinci kitap hayatımda okumadım. Sizi temin ederim ki hiiiiç bir yerinde asla sıkılmıyorsunuz. Bende öyle bir etki yarattı ki rüyamda görmemle kalmayıp uyandıktan sonra da uyanık halde kitabın içindeydim. Ama öyle böyle değil, çıldıracaktım:)) Ama o son var ya o son. Ah Pierce ah, sen ne yaptın. O son neydi. Okuduktan sonra etkisinden uzun bir süre etkisinden çıkamıyorsunuz. Aksiyon %100, BilimKurgu %100, Etkileyicilik %100, Sürükleyicilik %100, Sıkıcılık %0
2017 4. kitabı
Mükemmel serinin mükemmel devam kitabı!İktidar hırsı,azim,kararlılık,ortaya çıkan büyüleyici sırlar.İkinci kitapta beklediğinizden fazlasını bulacaksınız!
Siyaset
2021 4. kitabı
Tüm kitap serisini çok beğenerek okudum.. bu devam kitabı bilim kurgu severler için çok sürükleyici ve heyecanlı.. en sevdiğim bilim kurgu serisi diyebilirim...
2023 21. kitabı
Ben Serinin ikinci kitabını bitirdim ama yorumu nasıl yazacağımı bilemedim bir türlü halâ kitabın şokundayım o nasıl bir sondu öyle ..... Tamam bütün seri kitaplarda hemen hemen senaryo aynıdır. Şaşırıp kalacağımız her şeyin sarpa saracağı bir son bekleriz ve kendimizi hazırlarız. Yoksa neden diğer kitaplara geçelim ki?.Ama bu kitapda beklenmediğin beklenmediğini bekleyin diyorum size !!!...Her şeyin yolunda göründüğünde bile herşey tersine dönüyor emin olun. Sırlar açığa çıktı, maskeler düştü dostlukların bazıları parçalandı bazıları sağlamlaştı.Iktidar hırsı, azim, kararlılık ikinci kitapta beklediğinizden fazlası var.... #kitapyorumu; Bir işçi sınıfı vatandaşı olan 'Kırmızı' olarak büyüdü. Üst sınıf - Altınlar - Kızıllar'ın herkes için daha iyi bir gelecek yaratmak için çalıştıklarına inanmalarına neden oldu, ancak tüm sistemin sadece Altınların yaşamını kolaylaştırmak için tasarlandığını keşfetti. . Kitap son olaylardan 2 yıl sonra başlıyor Darrow şimdi 20 yaşında ve 16 yaşındayken başladığı bu intikam için çok yol kathetti Darrow Kırmızılar hakkında hiçbir fikri olmayan Altınlar arasında arkadaşlıklar,Dostluk,Saygı,Sevgi, takipçiler ve güç bulmaya devam etse'de. Bu yükselişinden memnun olmayan düşmanları da boş durmadı..Ancak Darrow, Kırmızı olarak büyüdü ve şimdi karşı karşıya olduğu siyasi gerilime ve komploya hazırlıksız yakalandı Darrow'un, hızlıca düşünmesi ve çürümüş düzeni yıkmak için umutlarla ilerlerken arkasını da koruması gerek... Kitapla ve sevgiyle kalın
2021 13. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 00:07
Harika ötesi bir kitap ile geldim. Kızıl isyan serisinin ikinci kitabı olduğundan kitabın konusundan bahsetmeyeceğim. Altın Oğul ilk kitabı resmen ikiye üçe katladı. İlk kitabı sevmiştim fakat bu kitap efsaneydi. Özellikle sonunda kitaptan darbe yemiş gibi oldum. • • Bu kitap ilk kitaptan bir kaç yıl sonrasında başlıyor bu yüzden ilk 50 sayfada alışmakta küçük sorunlar yaşadım fakat ondan sonra kitabı elimden bırakmak istemedim. Hep beklemediğim olaylar oldu ve zaten hep bir olayın içindeydik. • • Bu seride karakterlere tam anlamıyla bayılıyorum. Tam olarak iyi kötü anlayışı yok kitapta ve herkesi bütün yönleriyle görüyoruz. Bu yüzden çok gerçekçi ve zekice yazılmış bir seri. Bütün seride tek bir karakter seçebilcek olsam Sevro’yu seçerim orası ayrı ama olsun. • • Kitabı hep bir sonraki sayfada ne olucak sonra ne olucak diyerek okudum ve özellikle karakterler harika yazılmış olduğundan aşırı keyifli bir okuma oldu benim için. • • Dilinin biraz ağır olduğunu düşünüyorum çünkü her ne kadar beni sürüklese de bir oturuşta çok fazla sayfa okunmuyor. Fakat bu beni okurken hiç rahatsız etmedi gerçekten çok severek okudum. • • Efsane bir seri ve son kitapta neler olucak olaylar nasıl devam edicek aşırı merak ediyorum. Şimdiden En sevdiğim serilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Distopya/isyan tarzı kitaplar seviyorsanız kesinlikle öneririm.

Pierce BrownYazar · 6 kitap
New York Times çoksatanı Kızıl İsyan serisinin yazarıdır. 2010 yılında mezun olduğunda, eğitimini Hogwarts’ta sürdürmeyi hayal ediyordu. Ne yazık ki bedeninde sihirli tek bir hücre olmadığını fark etti. Bu yüzden, bir yandan yazar olmak için çabalarken, bir yandan da yeni kurulmuş bir şirkette sosyal medya yöneticisi olarak çalıştı. Disney’in ABC stüdyoları’nda gündelik işler yaparak sürdürdü. NBC’de ayak işlerine koştu ve bir Birleşik Devletler senatörlük kampanyasında asistanlık yaparak uykusuzluk kavramına yeni bir anlam kazandırdı. Şimdilik Los Angeles’ta yaşıyor ve kitapları üzerinde çalışıyor.