Red Rising Saga #6

Light Bringer, Red Rising Saga #6
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

Uzun zamandır böyle etkilenmemiştim.
2023 11. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2023 17:28
Kitabı biraz önce bitirdim ve Rüzgarın Adı'nı okuduğumdan beri bu şekilde hissetmemiştim. Bir önceki kitapta ana karakterler arka plana itilmiş ve yeni karakterlerin gelişimini görmüştük. Zaten Pierce Brown'un yaptığı en iyi işlerden biri karakterler. Bu savaşın içinde kendilerini çok kısa bir süre görmüş olsak da hemen tanıyor ve hikayenin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Kimi hemen ölüyor, kimi ölmese bile ağır kefaletler ödüyor ama herkes bu devrimin içinde değişiyor. Bu sefer, serinin dördüncü ve beşinci kitaplarında yeni tanıdıklarımız ve en başından beri bizimle olanlar, mükemmel bir kurgu ile bir araya geliyor. Yine uzun epik savaşlar, Game of Thrones benzeri arkadan hançerlemeler ve mükemmel bir şekilde alt yapısı hazırlanmış dilemmalar ile dolu bir kitap. Yine çarpıcı sosyal analizler, dinlerin rolü ve bu sis bulutunun arkasındaki gerçeğin arayışı. Yine mükemmel bir kitap, mükemmel bir yazar ve böyle bir kitabı okumanın içimde bıraktığı o his. Kızıl YükselişKızıl Yükseliş Pierce BrownPierce Brown
Bilim-Kurgu
Ağladım delice...
2024 14. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2024 06:37
Serinin finalinden önceki son kitabı. Çevrilmesi için bir dört yıl daha beklememek adına bu sefer İngilizcesini okudum. Yazar bey yine yapacağını yapıp bu büyük savaşın her anını, siyasi, politik, felsefi sorgularını size de yaşatıyor. Karanlık çağ dan sonra Darrow un ruhen ve fiziksel yükselişini görüyoruz. Ama asla unutmayın, yazar Pierce, her şey o kadar da fazla iyiye gidemez. Muhteşem bir kitap, seriyi okuyanların kesin okuması, seriyi okumayanlarınsa acil kızıl yükseliş serisine başlaması lazım. Light BringerLight Bringer
Kızıl Yükseliş
2024 2. kitabı
Öncelikle kitabı İngilizce olarak okudum. Biraz zor olmasına rağmen yine de çok etkilendim. Darrow'un kişisel gelişimi muazzam Sevro'nun dönüşü müthiş. Kitap yine bitmeyecek yerde bitti 7. Son kitabı sabırsızlıkla bekliyorum Not: spoiler için yoruma yazarsanız bilgilendirebilirim.
2025 26. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2025 20:49
BAYILDIM Serinin ilk üç kitabı her zaman favorilerim arasında olmuştur. Ancak 4. kitapta araya 10 yıllık bir zaman atlaması girmesiyle birlikte, ana karakterlerin eskisi gibi olmaması ve birçok yeni karakterin eklenmesi ile ilk üç kitaptaki o heyecanı ve tadı alamamıştım. 5. kitap biraz daha iyiydi. Şimdi ise 6. kitapla birlikte seri, benim için yeniden eski tadına kavuştu. Cassius ile Darrow arkadaşlığı o kadar güzeldi ki… yazarı sanırım hiç affetmeyeceğim. Ama Pierce Brown okuyorsanız yaşayacaklarınızı da göze almalısınız sanırım. Yine de acı verici. Kitap tam anlamıyla bir roller coaster gibiydi. Bir an bir karakterden nefret ederken, bir sonraki an ona sempati duyup onunla müttefik oluyorsun. Bir an umutsuzken, bir an sonra zaferle ışıldıyorsun. Bu karakter iyi mi diye soruyorsun kendine yoksa bir az sonra sana ihanet mi edicek? Taht oyunlarındaki entrikalar bunların yanında çocuk oyuncağı resmen. Uzun zamandır bir kitaptan bu kadar keyif almamıştım. Pierce, hayal gücün için seni hem seviyor hem de senden nefret ediyorum. Umarım final kitabında da bizi hayal kırıklığına uğratmazsın.

Pierce BrownYazar · 6 kitap
New York Times çoksatanı Kızıl İsyan serisinin yazarıdır. 2010 yılında mezun olduğunda, eğitimini Hogwarts’ta sürdürmeyi hayal ediyordu. Ne yazık ki bedeninde sihirli tek bir hücre olmadığını fark etti. Bu yüzden, bir yandan yazar olmak için çabalarken, bir yandan da yeni kurulmuş bir şirkette sosyal medya yöneticisi olarak çalıştı. Disney’in ABC stüdyoları’nda gündelik işler yaparak sürdürdü. NBC’de ayak işlerine koştu ve bir Birleşik Devletler senatörlük kampanyasında asistanlık yaparak uykusuzluk kavramına yeni bir anlam kazandırdı. Şimdilik Los Angeles’ta yaşıyor ve kitapları üzerinde çalışıyor.