2026 11. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 00:00
Loresima’nın Tozlu Pembe kitabı, ilk sayfasından itibaren insanın içine işleyen, duygusu yüksek ve samimi bir hikâye sunuyor. Kitabı okurken sadece bir aşk hikâyesi değil; aynı zamanda kırılmışlıkları, yarım kalmış duyguları ve insanın kendini bulma yolculuğunu da okuyorsunuz. Hikâyenin en güçlü yanı karakterler. Özellikle ana karakterlerin yaşadığı iç çatışmalar çok gerçekçi ve abartısız bir şekilde aktarılmış. Okurken “ben de böyle hissetmiştim” dedirten anlar o kadar fazla ki, kitapla aranızda ister istemez bir bağ oluşuyor. Karakterler kusursuz değil; tam tersine hataları, korkuları ve zaaflarıyla çok insani. Aşk kısmı ise tam anlamıyla tozlu pembe: Ne tamamen masalsı ne de acımasızca gerçek. Umutla kırgınlık arasında gidip gelen bir duygu hâli var. Yazarın dili sade ama etkileyici; süslü cümlelere boğmadan duyguyu net bir şekilde hissettirmeyi başarıyor. Bazı sahneler var ki insanın boğazında bir düğüm bırakıyor, bazılarıysa yüzünüzde fark etmeden bir tebessüm oluşturuyor. Kitap sadece romantik yönüyle değil, verdiği mesajlarla da güçlü. Sevmenin, vazgeçmenin, kendini seçmenin ve bazen susmanın bile bir anlamı olduğunu hatırlatıyor. Özellikle genç okurların kendinden çok şey bulabileceği bir kitap. Genel olarak Tozlu Pembe, duygusal, akıcı ve kalbe dokunan bir roman. Okuduktan sonra etkisi hemen geçmiyor; bazı cümleleri dönüp dönüp hatırlıyorsunuz. Benim için “iyi ki okumuşum” dediğim, iz bırakan kitaplardan biri oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Tozlu Pembe ITozlu Pembe I LoresimaLoresima
Tozlu Pembe ILoresima · Ephesus Yayınları · 2026474 okunma