2025 66. kitabı
*Yıkılmış, yakılmış, kavrulmuş halinizle yine de içinizde o sadık, dürüst köklerden yükselen bir yaşam duygusu olmalı.* Jane Eyre Hiç unutulmayacaksın Jane Eyre... Charlotte Bronte' nin yazımı, anlatışı ahh. Okurken etkilenmemek mümkün değil. Tam da böyle yoğun çalışma hayatlarımız da eve kendimizi atar atmaz dinlenme moduna geçince hemen elimize alınacak bir kitap. Bir de hayal gücünüz kuvvetliyse işte daha bir lezzetli oluyor okurken. Bir yandan kitapta aşk dalgalansa da bir bakıma da bizlere nasıl güçlü azimli olmasını öğretiyor Jane Eyremiz..Kötü kalpli, kötü düşünceli insanların arasında nasıl yaşam mücadelesini verdiğini anlatıyor bir bakıma da.. *Kanlı gözyaşları dökmek değil. Benim hasadım gülümsemeler de, sevgilerde, tatlılıkta olmalı. Bana yeter bu.* Bronte o kadar güzel anlatmış ki, okurken insanın o konakta, ovalarda, vadilerde olası geliyor. Bazen cıvıl cıvıl, mis gibi ovalarda gezinirken zihniniz, bazen de aşkın ellerine düşüyor. Yalnızlık içinde geçen gençlik ve yetişkinlik yıllarımdan sonra ilk kez gerçekten sevebileceğim bir şey bulmuştum. *Seni bulmuştum.* Bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum, eminim ki keyif alacaksınız. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Duygu ve Düşünce
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202142,2bin okunma
1 +1'leme
Kaleminize sağlık keyifle okudum, Jane Eyre in bende yeri başkadır çünkü hiç kitap okumadığım bir dönemde ailem beni zorla dil kursuna göndermişti ilerletmem için stage kitap okumam lazımmış elime ilk geçen kitaplardan uçunden biriydi.sonra bunları normal boyutlarında tekrar okumuştum (Digerleri Far From the Madding Crowd ve I, Robot) Bunlar bana dili ve kitap okumayı sevdiren kitaplar olmuştur. Paylaşmak istedim tekrar teşekkür: hizliresim.com/5uiqsi9
Yeşim
Ne güzel o zamanlar okumak nasip olmuş ve size iyi gelmiş. Çok teşekkür ederim.