Kitap okumaktan biraz uzaklaştığım bir zamanda bu kitabı okumaya başladım. Tekrar okumaya başlamak için kısa ama sürükleyici bir kitap arayışındaydım. Hiç araştırmadan kütüphanemizde sadece cildi ve kağıdının kalitesini beğendiğim için okumaya başladım. Bilmeden çok iyi bir tercih yapmışım. Kitabın ismi içeriği çok iyi anlatıyor. Uzun bir süredir balık tutmayı başaramamış ve anlatımdan sezdiğimiz üzere yokluk içerisinde yaşlı bir balıkçı, balık tutmayı öğrettiği fakat ailesinin; balıkçının uzun zamandır balık tutamadığı için başka bir teknede çalıştırdığı oğlu hikayede 2 karakterimiz. Kitabın yer yer denizcilik terimleri içermesi haricinde çok yalın bir anlatımı var ve bu da hikayenin içine girmeyi, bir süredir de okumaya ara verdiyseniz, kolaylaştırmış. Olaylara daha fazla girmek istemediğim için sadece düşüncelerimi paylaşacağım. Çırak kitabın başında vefalı biri olduğu imajını çiziyor ve sonunda da bu kanıtlanıyor. Hikayenin sonuna gelmeden önce de süreç zaten beni çok etkiledi. Yaşlı bir adamın bütün şartlar olumsuzken pes etmemesi ve kendi kendini yarı yolda bırakmama çabası çok iyi anlatılmış. Size de Hemingway'in ,onca başarılı esere rağmen, Nobel'i bu kitapla almasının bir sebebi varmış dedirtecektir. Yaşınızdan, çevrenizden, içinde bulunduğunuz durumun şartlarından veya herhangi bir sebepten kendinizi yorgun ya da pes etmeye yakın hissediyorsanız, kitap okumaktan biraz da uzaklaştıysanız, mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Gece saat 1'de okumaya başlayıp 2.30'da kitabı kapattığımda benim de içimde aynı yorgunluk ama çıktığım yolu tamamlamış olmanın rahatlığı vardı. Herkese keyifli okumalar diliyorum.