2026 7. kitabı
#kitapyorumu Düğün Historical romance denince bende akan sular durur ama bu kitapta maalesef öyle olmadı. Hikâye, Connor karakterinin intikam yemini ettiği bir beyin gelinini kaçırmasıyla başlıyor. İlk 150 sayfa oldukça hareketli ve akıcıydı; kendini okutuyordu. Ancak 200’lerden sonra tempo ciddi şekilde düştü ve hikâye monotonlaştı. İskoç karakterlere zaafım olmasına rağmen Connor’a ısınamadım. Karakter derinliği oldukça yüzeyseldi. Bu türde genelde başta “odun” diyebileceğimiz erkek karakterlerin zamanla evrim geçirdiğini görürüz; burada o dönüşüm hiç olmadı. Dümdüz geldi dümdüz gitti öyle.Açıkçası Brenna’yı hak ettiğini de düşünmüyorum. Brenna, Connor’a kıyasla daha çekilebilir bir karakterdi fakat o da tam anlamıyla açılmamış bir gonca hissi verdi. Sevdiğim güçlü kadın karakter özelliklerinden pek payını alamamıştı ya da doğru yansıtılamamıştı. Bu yüzden ona da bağlanamadım. Romantizm okumayı beklerken kalede geçen ve hikâyeye çok katkısı olmayan yan karakter diyaloglarının (hizmetçi, seyis vb.) fazlalığı, bir noktadan sonra okuma tempomu daha da düşürdü. Ayrıca çift bakış açısıyla yazılan sahnelerde anlatıcı değişimleri bölüm başlarında değil, paragraf ortasında yapıldığı için yer yer kimin perspektifinde olduğumu karıştırdım ve bazı kısımları yeniden okumak zorunda kaldım. Ne yazık ki benim için hayal kırıklığı oldu. Türü sevenler için öncelikli bir tercih yapmamalarını tavsiye ediyorum. Addio.
DüğünJulie Garwood · Epsilon Yayınları · 2012818 okunma