Lairds' Fiancées Serisi 2

9789944820455

Düğün
2025 18. kitabı
Okunma: 16 Mart 2025 13:01
Herkese Merhaba, Serinin ikinci kitabı ile devam edıyoruz. Bu aralara aralara histocial kitap katacam artık, yoksa öyle duracaklar okunmadann... Ben galıba julie’nin güncelleri sevecem bir tek... bunu beğenmedim. Ve bende diğer hıstorical seriside var ah ah ... Kitaba gelirsek; burdada diğer beylikten babasının ıntıkamını almak isteyen Connor, onun evleneceği kız olan ingiliz Baron Haynesworth'un kızı Brenna'yı kaçırır ve onunla evlenir. Konu böyle işte uzatmaya gerek yok... Brenna aşırı saf bir karakter... yine diğer ilk kitapta olduğu gibi kız karakteri daha cok sevdim.. Connor tam nir odun , hödük... ha duvara konuşmuş ha connorla... aynılar yani.. Aşırı sıkıcı bir kitaptı 400 sayfalık kştabın 250 sı zaten at üstünde geçti, sonra kaleye geçtiler, adamla zaten bi o 200 sayfa yanyana kaldılar kalede yan yana değillerdi bilee... zaten kız gercek şeyleri adamın yüzüne yüzüne söyluyor adamın yaptığo hödükleri fılan , gerzek adam anlamıyor tabi kıza kızıyor çünkü mağara adamı yani, valla barbarlık zamanında yazıldığını bılıyorum ama yine dayanamıyorum yaa aşırı kızıyorum kıza, hemen affetmesine fılan... işte son sayfalara aksıyon koymuş fılan sonrası mutlu son... Smut sahneler ise ne yazıldığını belli bile değil. Ben beğenmedim valla arkadaşlar... seveni cok...
1000k
2021 83. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2021 15:26
Düğün birçok açıdan Gelin'e benzemiyor mu? Bakınız: 1) Kibirli, kaba, olur olmadık her şeye kızan, dengesiz erkek karakter; iyimser, olumlu ve gören herkesi kendine hayran bıracak kadar güzel
2018 10. kitabı
Öyle hayatlar vardır ki içimizde kimisi nefret, kimisi kin, kimisi aşk ve yürek besler. Nefret insanın ayağını kaydıran bir buz kütlesidir. Düşersin sebebinden kaygı intikam almak ister. Olduğunca zengin, bir adamın oğluna bıraktığı en akıl dışı miras intikamdır. Yılllar, aylar, günler birbirini kovalar Connar yakışıklı, cesur bir genç olur. İntikamı için öyle bir evlilik yapar ki aklı, intikamın dolaylı yolundan uzandığı eşinden başka kimseyi kabul etmez. İntikam ateşiyle yanan Connar artık aşk ateşiyle de yanmaya başlar. Umutlar, rüyalar, sevgiler birbirini kovalar. İntikamdan bir hayat doğar. Hayat bazen ayna gibidir. Bakarız ya karanlık, bakarız ya aydınlık... Bir umut iki rüya, bir hayat iki nefes besler. Kendi hayatımızı okur, sevdiğimizin hayatını yaşar, kalan hayatları yazmakla yetiniriz. Kitabı tavsiyelerimle sevgiyle sunuyorum. Huzurlu okumalar :))
2023 75. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2023 05:14
herkese selamm! beni tanıyanlarınız bilir, en favori historical romance yazarım julie garwood’dur. kitaplarını tekrar tekrar okuduktan sonra neden böyle olduğunu bir kez daha anladım. julie’nin kitaplarında aradığım her şeyi buluyorum, bu kitaptaysa şen şakrak kadın karakter, sahiplenici ve korumacı erkek, mizahla harmanlanmış aşk ve gizemi çözülmemiş bir cinayet vardı. ingiliz bir baronun kızı olan brenna, sekiz çocuktan yedincisidir. babası iskoçlarla ittifak kurmak istediği için macnare ile evlenmeye gönderilir. macnare ile düşman olan connor macalister ise intikam almak için macnare’in gelini brenna’yı kaçırır ve brenna’nın yıllar önce ona ettiği evlenme teklifini kabul ettiğini söyleyerek onunla evlenir. "evet, brenna seninle evleneceğim." brenna’yı gerçekten çok sevdim. güçlü bir kadın her zaman erkeklere meydan okumak, bir şeyleri değiştirmek, yıkılmaz olmak zorunda değil. brenna soğukkanlılığı, şefkatli doğası ve diğer insanlara olan saygısıyla güçlü bir kadındı. zaten genel olarak julie’nin yazdığı kadın karakterleri seven birisi olarak brenna’ya da bayıldım. connor ise bildiğiniz gibi…iskoç. macalister beyi. dev gibi uzun, kaslı, yakışıklı bir savaşçı. yazarken bile aşık oldum. ara sıra ciddileşen olay örgüsüne (savaş, ihanet ve istismar) rağmen connor ve brenna’nın hikayesi, bir historical romance’da en çok arzuladığım şeyle doluydu, romantik komedi. brenna çok masum ve komikti. connor ise onunla nasıl başa çıkacağını, onu nasıl koruyacağını çok iyi biliyordu. bu türü sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap, okurken çok eğleneceğinize eminim. julie’nin en iyi kitaplarından biri.
2019 8. kitabı
Jolie garwood’un sanırım bütün kitaplarını okudum ve gerçekten çok iyi bir eski dönem aşk romanı yazarı olduğunu söyleyebilirim. Çok güzel ve okurken çok keyif aldığım bir romandı. Aşk romanlarından çok bişey beklememek lazım aslında jolienin kitaplarının konuları genelde birbirine benzerlikgösteriyor eğer bunu severseniz bütün kitaplarını severek okursunuz demektir. Ben sevdim tavsiye ederim.
2024 1. kitabı
Historical roman okumayı seven biri olarak bu kitabı okumaktan keyif aldığımı söyleyebilirim. Doğrusu kitaptaki karakterler 10/10 lardı fakat kitabın bazı kısımlarında anlatım çok karmaşıklaşıyordu. Anlamsız bir rüya görüyormuşsunuz gibi sahneden sahneye atlanıyor mekan ve o anın tasviri unutuluyordu. Tabii yayım tarihi göz önüne alınınca bu hatalar kabul edilebilir gibi görünüyor. Kitabın genelinde olan bir şey değil hatta saçma bir düşünce ama bana acaba yazar burada yoruldu mu diye düşündürdü. Bu hata dışında güzel keyifli bir kitaptı.
2024 27. kitabı
Kitaba biraz önyargılarla başladım açıkcası. Gerek anlatım tarzı gerek olay örgüsü kitaba ilk başladığız anda bir nebze de olsa kendinden soğutuyor. Ama okumaya devam ettikçe anlatım tarzındaki sadelik yaşanılan olay örgüsünü daha iyi kavrayıp hayal kurmanız için geniş bir açıklık bırakıyor bu da binevi okurken yaşamamızı sağlıyor. Kitabın en beğendiğim kısmı da güçlü karakterler. Karakterler o kadar iyi tasvir ediliyor ki sonrsında yaşanan gelişmeleri okurken karekterlerinin bu gelişmeler karşında göstereceği tepkiler ve tavırları tahim edebiliyorsunuz.
1000 Kitap
2025 21. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 10:18
Helloooo Ben yine okunacak zilyon tane yeni kitap varken M.Ö. 1500 yılında yayınlanan ve tedavülden kalkan ama asla yeri doldurulmayan Garwood kraliçemin kitabıyla geldim.
Sonunu mutlaka okuyun :)
2025 13. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 13:47
Selamm ne yazsam bilemedim inanın kitapta beni rahatsiz eden çok şey vardı sürekli kadınları alçak gormeleri kadınların sürekli eşlerine emrine amade olmalri ve hatası olmasa da özür dilemesi sinirlerimi bozdu neymiş sinirlenince sesini yukseltemezmis sinirlendirme o zaman kardeşim:))) bu kitapta zoraki bir evlilik vardi tanısmaları felan guzeldi ama erkek karakterin soğuk nevale olması hatalarını anlamaması beni sinir etti bütün duygularını söylemesini istiyor kızdan neymiş bilmiyormuş arkadaşım senin kafanda sorun mu var ya birisini kırınca nasıl anlamazsın ve farkına varincada hiç umursamadin kızda garibim herkese kendisini sevdirmek istedi bunun sebebi yetişme tarzı diye düşünüyorum küçüklükten beri hep cezalandirilmis bu yüzden hata yapmaktan korkar olmuş kitabın sonunda bir aksiyon oluyor orası beni çok üzdü orada bile kiz eşinin ona kizacagini kayinvalidesinin(üvey) Onu sevmeyecegini düşündü o durumda bile ki bu çok üzücü çok yıpratıcı bir durumdu sahsen ben affetmesin isterdim kocasını surundursun ama öyle olmadı biz kadınlar neden böyleyiz iki güzel söze kaniyoruz yapmayalım bunu :)))
2023 33. kitabı
Merhabalar Julie Garwod'un kitaplarını hiç bıkmadan severek okuyorum. İskoç dendimi aklıma hemen o gelir. Sizde benim gibi seviyorsanız tavsiye ederim. Julie Garwod /DÜĞÜN * _________Konusuna gelince ;Çocukken babası tuzağa düşürülerek öldürülen İskoç soylusu Connoor MacAlister,içindeki intikam duygusunu hiç kaybetmemiş, babasının katilini bulmak hayatının amacı haline gelmiştir.Connor, babasının öldürülmesinde parmağı olduğunu düşündüğü, zalim MacNare'e zarar vermek için, onunla evlenmek üzere yola çıkan ingiliz Baron Haynesworth 'un kızı Brenna 'yı kaçırır.Brenna sıradan bir İngiliz soylusu degildir. Kişilikli, adalet duygusu güçlü, kendine özgü bir kızdır.İngilizlerin vahşi kabul ettikleri, dev gibi bir iskoçyalı olan Connoor 'la ciddi bir mücadeleye girişir ama sonunda boyun eğmek zorunda kalır. Hiç bir seremoni  yapılmadan, yollarının üzerindeki ormanda, alelacele Connor ile evlenir. * _________-Evet bundan sonrasını merak ediyorsanız okumalısınız çok güzel..

Julie GarwoodYazar · 21 kitap
Julie Garwood (d. 1946 Kansas City, Missouri) ABD'li aşk ve macera kitapları yazarı. En az on beş kitabı New York Times en çok satanlar listesine girmiştir. 1946 yılında Kansas City'de doğdu ve İrlanda asıllı kalabalık bir ailede büyüdü. Yedi kardeşi vardı. Altı yaşında bademcik ameliyatı geçirdiği için, okulda geri kaldı ve okumayı öğrenemedi. Annesi bu durumu on bir yaşındayken keşfettiğinde, onu yaz okuluna gönderdi. Burada sonradan arkadaşı ve akıl hocası olacak Rahibe Elizabeth ile tanıştı ve onun ısrarlı çabası ve sabrı sayesinde o yaz okumayı öğrendi ve kitaplarla tanıştı. Genç yaşta Gerry Garwood ile evlendi ve üç çocukları oldu. Gerry Jr., Bryan Michael ve çok sevdiği rahibenin ismini verdiği kızı Elizabeth. Yazım kariyerine, ailenin en küçüğü de okula girdikten sonra başladı. İlk kitabı, Emily Chase takma adı altında basılan bir çocuk kitabıydı. Bunu ilk aşk romanı Gentle Warrior takip etti. Türkçeye de çevrilen Gelin (The Bride) isimli romanı ile 1990 yılında RITA ödülü aldı. Garwood, 8 Haziran 2023'te Kansas'taki evinde öldü.