Lairds' Fiancées Serisi 1

The Bride

Gelin
2025 9. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 14:23
Herkese merhaba, Araya bir hıstorical roman sıkıştıralım dedik, bende okumayan çok eski kitap var, yenilerini almaktan ve okumaktan eskileri kalıyor böyle... bu yıl eskileride bittirmeye çalışacağım... Ama epsilon yine en kötü çevirisi ve edisyonu ile mahvetmiş kitabı.... okuduğumu zor anladım... Bir iskoç hikayesi ile karşınızdayız, uzun zamandır iskoç hikayesi okumuyordum ve unutmuşum. Neyi? Erkek karakterlerin aşırı barbar olduğunu... okurken baya bir kızdım cünkü hahah. Kaç puan vereceğimi tam bilmıyorum şuan... Serimizin ilk kitabını gelirsek; ingiliz ve iskoç krallığın emri ile anlaşmalı evlilik konumuz... severiz böyle konuları, sevdikte sayılır... zorla evlendirilen daha cok Jamie zorla Alex ile evlendi.. Alex ingilimiz kızımızı görünce tutuldu zaten ama kendisi kaba-saba biri olduğunda oldukça barbar ondan itibaren kızımıza çektirdi valla... evet tamam çok eski zaman bunu bilerek okuyoruz , bu şekilde eleştirmem lazım.... Valla kız karakteri baya sevdim , cok tatlı cok olgundu, alex hakkında daha iyi gelebilirdi ama kuzum kibar , sevgi dolu olduğundan kıyamadı sevdiği kadına... hikayemizin içinde küçük bir polisiye olayda vardı, oda hoşuma gitti heyecan katmış... smut sahneler eh işteydi ama ceviriden kaynaklı olabilir, aşırı kötüydü... o zamanlar herhalde ınternetten ceviri yapılmış aşırı belliyid. Genel olarak sevdim, zaten artık yayınevleri historical çıkartmıyor bare eskilerin kıymetını bilek, hadi normalde 6 verirdim ama 7 verıyorum. Seriye devam....
Tarihi Roman
2021 13. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2021 20:54
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Historical tarzı çok seven biri olarak, bu katagoride popüler bir yazar Julie garwood. Ben historical da 15.yy da geçen beylik, oymaklı işte derebeyli hikayeleri yani daha yabani diyim ona pek hoşlanmıyorum. İşte 17.yy tarihlerinde geçen balolu İngiliz temalı konuları daha çok seviyorum. Bu roman da 15.yy da ingiltere'den İskoçya ya gelin giden bir kızın hikayesi aslında. İkili arasında nefret-tutku ilişkisi güzeldi. Ama bu açılmalar bir anda oldu sanki yani duyguları bir anda seviyoruma döndü. Ortalara kadar gayet güzel gitti ama sonra ben bitirmekte çok zorlandım. Karakterleri sevdim ama. Yazarın anlatım tarzını ve olay örgüsünü pek sevemedim. Yani olaylar birbirinden çok kopuk. Karakter bir davranış yapıyor ne alaka yani bu diyorsunuz. Genel anlamda iyiydi. Ama yazarın Bir kitabını daha okur muyum bilmem.
Puan vermedi·378 syf.·
2021 61. kitabı
Gelin, Lairds' Fiancées Serisi'nin ilk kitabı. Hem İskoç hem de İngiliz krallarının isteği üzere, İskoçya'nın en güçlü toprak sahiplerinden Alec, İngiliz Baron Jamison'un kızlarından birini gelini olarak seçmek zorunda. Alec baronun en küçük kızı Jamie'yi seçer. Son zamanlarda okuduğum en keyifli historical romans oldu. Karakterlerin hepsi muhteşemdi. Özellikle de Jamie. Alec'in sabrı, Jamie'nin temiz kalbi... İkiliye bayıldım. Eğlenceli dialogların, gizemin, aşkın, bağlılığın, sevginin ve tutkunun yer aldığı bir kitap. Hepsi de yerinde ve dozunda. Son da çok güzeldi. Türü severler için tavsiyemdir.
2019 148. kitabı
Muhteşemdi!Lady Jamie'nin İskoç bir klan beyiyle evlendirilmesiyle başlayan olaylar dizisi,sıkılmanıza asla izin vermiyor.Nükteli anlatılış biçimi kitabın sonlarına doğru kahkahalarla gülmenize engel olamıyor.Uzun zamandır okuduğum en güzel kitaplardan biriydi.
2025 18. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 22:33
#kitaprüyasıokudu Julie Garwood || GELİN .
·461 syf.·
2016 59. kitabı
Bayıldım. Karakterleri aşırı derecede benimsedim, çok sevdim ve kesinlikle çok özleyeceğim. Olay örgüsü inanılmaz heyecan verici bir şekilde ilerledi. İlk bölümde yaşanan cinayeti kimin işlediğine dair yaptığım hiç bir tahmin tutmadı. Katilin benim tamamen gözümden kaçan birinin çıkması kitabin gözümde puanını daha da artırdı. Yazarı zaten büyük bir zevkle takip ediyorum. Bu kitapla da yazara olan sevgimi daha da artırdı. Okumadığım kitaplarını da en kısa zamanda temin edip okumayı kendime görev bilirim. "Hiç mi olumsuz yani yok muydu?" diye soracak olursanız tek söyleyebileceğim yatak muhabbetlerinin oldukça sık olmasının beni baydığıdır ama bu tarz kitap okuyorsanız bunu göze alıyorsunuz ister istemez. Eski dönemlerdeki, kitabımız 1100 yılında geçiyor, kadınların devamlı bir mal olarak adlandırılması, söz hakkının olmaması, babasının ya da kocasının sözünden çıkmaması veya emirlerine uymasının beklenmesi, kendi duygu, düşünce ve isteklerinin zerrece önemi olmadığı, kadınların zayıf karakterli ve mizaçlı olduklarının düşünüldüğü, öyle görüldüğü bir devri okumak bir kadın olarak beni zorluyor, sinirlendiriyor. 1000 yıl sonra bile dünyanın yarısının yine aynı düşüncede olması da ayrı bir üzücü durum.
2017 81. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2017 00:00
Okuduğum ilk Julie Garwood kitabı ve şu anda en sevdiğim historical kitaplar arasına girdi. Başlarken hiç beklentim yoktu ancak çok çok sevdim. Özellikle kadın karakterinin bu kadar güçlü ve iyi niyetli olması beni çok memnun etti. Çocuk gibi mıymıy karakterlerden artık çok sıkılmıştım. Okuduğum en iyi İskoç romanları arasında.
2021 65. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2021 01:45
Julie Garwood'un en meşhur kitaplarından biri olan Gelin'i okumayı çok uzun zamandır istiyordum. Geçen sene, yazarın günümüzde geçen bir kitabını okuyup çok sevince bu kitabı da daha fazla
2021 1. kitabı
Başlangıç kısmında anlamakta zorlanabilirsiniz. Belki çeviriden belki de yazarın yazış tarzından dolayı olabilir. Ama bırakmadan devam etmenizi öneririm. Her sayfasından keyif aldım. Hem komik hem de yerinde bir kurguyla anlatılmıştı. Alec ve Jamie ikilisi çok yakıştılar. Birbirlerine çok iyi geldiler. Okumakta geç kaldığım için üzüldüm. Sıcacık bir hikayeydi. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.
2017 70. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2017 19:43
İlk önce serinin ikinci kitabını okumuştum. Arayı fazla açmadan ilk kitabı da okuyup seriyi tamamladım. Dönemin meşhur yaptırımlarından biri bu kitabın konusu. Kralın emri ile bir İskoç adam ile bir İngiliz kız evlendiriliyor. İki karakter de tatlıydı. Erkek karakteri anlamak ise ikinci kitaba göre daha kolaydı. O yüzden birbirinden bağımsız olsalar da, siz benim gibi yapmayın. Önce Gelin'i sonra Düğün'ü okuyun.

Julie GarwoodYazar · 21 kitap
Julie Garwood (d. 1946 Kansas City, Missouri) ABD'li aşk ve macera kitapları yazarı. En az on beş kitabı New York Times en çok satanlar listesine girmiştir. 1946 yılında Kansas City'de doğdu ve İrlanda asıllı kalabalık bir ailede büyüdü. Yedi kardeşi vardı. Altı yaşında bademcik ameliyatı geçirdiği için, okulda geri kaldı ve okumayı öğrenemedi. Annesi bu durumu on bir yaşındayken keşfettiğinde, onu yaz okuluna gönderdi. Burada sonradan arkadaşı ve akıl hocası olacak Rahibe Elizabeth ile tanıştı ve onun ısrarlı çabası ve sabrı sayesinde o yaz okumayı öğrendi ve kitaplarla tanıştı. Genç yaşta Gerry Garwood ile evlendi ve üç çocukları oldu. Gerry Jr., Bryan Michael ve çok sevdiği rahibenin ismini verdiği kızı Elizabeth. Yazım kariyerine, ailenin en küçüğü de okula girdikten sonra başladı. İlk kitabı, Emily Chase takma adı altında basılan bir çocuk kitabıydı. Bunu ilk aşk romanı Gentle Warrior takip etti. Türkçeye de çevrilen Gelin (The Bride) isimli romanı ile 1990 yılında RITA ödülü aldı. Garwood, 8 Haziran 2023'te Kansas'taki evinde öldü.