···Okunma: 04 Şubat 2026 22:26 Özge'nin kalemine bir kez daha aşık oldum. Karışık bir evren olmasına rağmen bu kadar düzen içinde ve akıcıydı.
Evren biraz distopya biraz mafyatike kaçıyor. Konusundan nasıl bahsetmem gerekir orasını bilmiyorum ama bende pek bir şey anlamamıştım arka kapağını okuduğumda, biraz Özge'ye birazda okuyan okurların tavsiyesiyle okuma kararı almıştım.
Ama kısaca anlatmam gerekirse Dünyada ki yöneticilerin sistemine ve düzene baş kaldırmış Arkana adlı bir kurulu bir örgüt var. Örgüt içinde bulunan 78 kart sahibi var ve herkesin kendi kişiliğine göre bir kartı var. Kartın anlamına göre görevleri ve güç hakimiyetleri değişiyor.
Ama bu düzen bir süre sonra bozuluyor ve amacı düzen getirmek olan örgütün insanları karmaşaya yol açıyor.
Bu zamanda da kurulu düzene kafa kaldıran kimliksiz, tanınmayan bir yabancı olan Bronz geliyor.
Umarım doğru anlatabilmişimdir bir yanlışım varsa affola. Dediğim gibi evren karışık ve aslında daha ilk kitapta daha birçok sebebi bilmiyoruz.
Kadın ana karakterimiz Hisar Alatav ise kardeşinin hakkı olan varis konumuna geçmek için zorunlu olarak hayata gelmiş bir çocuk. Sevgisiz büyümüş, ailesi tarafından dışlanmış el bebek öl bebek bir kız.
Kendi yorumuma gelecek olursam ben kurguyu beğendim şahsen. Zaten Özge'nin kalemini seviyorum, her ne kadar kötü son yazsa da :')
Sadece Bronz'un artık Hisar'dan hoşlandığı evreye geçmek istiyorum artık eıejjej
İlk kitapta herhangi yetişkin bir içerik yok, argo tek tük vardı çok çok nadir. Seriyi bilemem ama ilk kitap için bir yaş sınırı yok yani.
Bol okumalı günler dilerim^^