Bronz 1 - Şeytan

Bronz

Özge Naz

Kapak güzel olabilir ama siz yine de kapağa göre yargılamayın.
2026 25. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 21:26
Bu kitaba karşı sürekli olarak insanların “aşırı zekice yazılmış bir kurgu, güçlü kadın karakteri var ve kitabın evreni harika,” dediklerini duydum. Bu kitap benim hayatımda okuduğum en kötü seri
BronzÖzge Naz · Guardian Yayınları · 20242,941 okunma
Edebiyat mı, fan kurgu mu, yoksa rüyada mıydık?
2025 3. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 23:54
Edebiyat mı sabır testi mi ? Karakterler, sanki bir grup dram kulübü öğrencisi gibi, hep bir şey yaşıyorlar ama hiçbir şeyi tam yaşayamıyorlar. Aşk desen var ama neden var bilmiyoruz. Hüzün var ama okuyucuda değil, varsa yoksa aşk acısı ama öyle bir acıki okura değil sadece karakterin instagram biyografisine hitap ediyor. Olay örgüsü? Biraz oradan, biraz buradan… Adeta bir dizi fragmanı gibi: hep bir şey olacakmış hissi ama asla o “bir şey” tam anlamıyla olmuyor. Bazı cümleler o kadar boş ki altını çizsen sadece kağıt yırtılır. Yazarın dili ise gerçekten eşsiz: Çünkü bu kadar boş ama aynı zamanda kendini ciddiye alan bir anlatımı bulmak neredeyse imkânsız. Cümleler ne akıyor, ne çarpıyor sadece geçiyor, geçerken de okuyucunun beyin hücrelerinden birkaçı istifasını veriyor. Bronz aslında güzel bir şeyin parodisi olabilirmiş ama trajik olan şu: bu bir parodi değil. Bu, ciddiyetle yazılmış bir kitap. İşte asıl dram burada başlıyor. Çünkü kitabın tek duygusal etkisi, okuyucuda "Neden bu kitaba zaman verdim?" sorgusunu uyandırmasıdır. Sonuç olarak: Eğer elinizde Bronz varsa, kitaplığa koymayın. Çünkü kitaplığınız size ne yaptı da bu cezayı hak etti? En iyisi mi, kahve altlığı yapın, ya da masanızın ayağı kısaysa altına koyun. En azından bir işe yarar.
·496 syf.·
2025 6. kitabı
Öncelikle kitabın kurgusu ve işlenişi çok iyiydi. Hisarı okumak çok keyifliydi. Sanaç ile olan diyaloglarına ve her şeyi şakaya vurmasına bayıldım. Ayrıca Yasmini de çok sevdim. Bronz bana biraz kişiliğini saklayan biri gibi geliyor yani bir insan bu kadar alik olamaz bence ya herkesin dilinden düşürmediği Bronz bu olamaz... İnşallah diğer kitaplarda ciddi Bronzu görürüz.... Son kısımdaki olaya kadar Hisar kendine çok güveniyordu ama öyle olmaması gerektiğini umarım anlamıştır. Anlatımı oldukça akıcıydı. Yetişkin içerik yoktu. (Bronz beyimiz yüz vermedi) Hisarın hep ben herkesten güçlüyüm diye takılmasından ve Bronzun biraz alik olmasından dolayı 2 puan çık kırdım onun dışında tavsiye ederim Buradan sonrası biraz spoilerli tahmin yorumu olacak istemeyen okumasın. . . . . His'in anaannesinin bu düzeni kuran kişi olduğunu zaten biliyorduk. Ama kartları arama amacını bilmiyorduk. Onun dışında bu kuklaci bronzlarin arasından biri çıkacak bence... His'in kafasının gidip geldiğini Bronz biliyordu ee ilaç aldırdı falan bir şekilde öğrenmiştir. İnş Sanaç değildir... Yıkılırım çok üzülürüm...
Hisarımda Hisarım
2025 1. kitabı
Okuduğun en iyi kitaplardandı birinci kitabı anlamak biraz zordu ama bence çok güzeldi inşallah Hisar ölmez sonu net kötü bitecek gibi ama öyle bitmesini istemiyorum çünkü cidden kadın canını çıkarmış resmen yazar kadının çekmediği acı yok hani herşeyi yaşamış resmen Neden bu kadar kadın karakter acı çekmiş resmen kitabı okurken delirecektim az kalsın mesela bir sayfa okuyorum sayfanın ilk paragrafında gülmekten patlıyorum ikinci paragrafta deli gibi ağlıyorum üçüncü paragrafı okurken tekrar gülüyorum yada ikinci paragrafın etkisinden çıkamıyorum çok kötü oldum kitabı okurken ama deydi Ve bişeyi anlamadım niye bütün karakterlerin hep ya acılı bir hayatı var ya da niye acılı bir hayat geçiriyorlar kitapta tek bir acı çekmeyen kişi yoktu bana bile acı çektirdi
2025 4. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #bronzşeytan GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OLMA...
2025 9. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 01:23
Özge Naz Bronz 1 ~ Şeytan Selam
2026 11. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 22:29
Merhabalar, genç bir yazarın kitap serisi olan ilk kitabı bitirdim. Ben önyargısız bir okurum. Ve asla bir kitabı yarım bırakamıyorum. Şimdi, çok spoiler vermemeye çalışacağım ama verebilirim,
2024 145. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 11:23
Bronz 1 - Şeytan & Özge Naz Kitap İncelemesi Tür: Distopya, Romantik
2025 16. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2025 02:43
Bronz 1/ Şeytan 8/10 4/5 Selam bugün okumaktan son derece keyif aldığım bir serinin ilk kitabıyla geldim! Yazardan okuduğum da ilk kitap oldu ve kadın karakterini çok sevdiğimi söyleyebilirim. His... Hisar Alatav. Ailesinin sevilmeyen kızı. Yeni varis. Kaderi daha o doğmadan ailesi tarafından belirlendi. Hisar hep annesi tarafından sevilmek istedi. Onun için piyano çalmayı öğrendi, onun için her şeyi yaptı. Ama yine de ailesinin biricik kızı olamadı. Hep eksik kaldı. Öldürmek için eğitim gördü. Güçlü, çok güçlü bir kadın oldu ama eksildi. Zamanla sadece His oldu. His Alatav. His'i ölmeden önce yapması gereken tek bir şey var: peşinde olduğu annesine ait olan günlüğü bulmak. Bu günlük ise öyle herhangi birinin elinde değil. Bronz ve His ortak bir amaç için bir araya gelmek durumunda kalırlar. Aslında His'in bir amacı vardır, Bronz'un ise gerçekleri öğrenmeye. Ve bu gerçekler ortaya çıkana kadar His'i elinde tutmaya kararlı. Kitap hem eğlenceli, hem aksiyonlu, hem yer yer hüzünlü, hem ateşli. Yani aslında ne ararsanız var. Karakterlerin hepsini çok sevdim (His'in annesi hariç ). Sanaç'ın daha orijinal bir karakter olmasını beklerdim. Komik ve espritüel olması çok iyiydi ama bu tür karakterlerde hep aynı diyaloglar kullanılıyor. Onun dışında kitaptaki her şeyi çok beğendim Kurgunun nereye gideceğini açıkçası çok merak ediyorum. Bir değil iki kitap var devamında. Neler olacağını aşırı merak ediyorum bence kitaba şans verin derim, güzel bir hikayeye adım atacaksınız
2025 18. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 01:12
! Bir ışık yak bu satıra aydınlansın sayfalar ! Hisar Alatav. Hayır, sil. His Alatav. O el bebek öl bebek. Bir masa, 6 koltuk. Dünyayı yöneten bir güç her şey onların elinde. Hisar, bir düzen için doğmuş sevgisiz büyümüş bir kız çocuğu. İstenmeyen, ihmal edilen, sadece amaçlar uğruna yüzüne bakılan bir kız çocuğu. Kimse ona gülümsemezken herkese gülümseyen kız çocuğu. Hisar’ın içine doğmuş olduğu düzeni bozan bir kişi var. Bronz. Hisar ve Bronz arasında kartlar yeniden dağıtılacak, maskeler düşecek. Her gün bir mum azalacak ömürden. Peki onlar ne yapacak? Aynı safta mı olacaklar yoksa aynı safta görünüp birbirlerinin kıyameti mi olacaklar? Tam bir evrene giriş kitabıydı. Karakterleri tanıdık bla bla ama benim bir eleştirim var. Bazı diyaloglar çok saçmaydı bir ara Elijah Mikaelson’la ilgili bir düşünceyi içeren iç ses okuduk mesela bence gereksizdi. Kitaplarda çok fazla böyle şeylerden hoşlanmıyorum ben. Sonlarda ters köşe olmamız beklenmiş ama şey diyo Hisar ben kendimi inandırdım buna siz de inandınız gibi ben çok ters köşe olamadım açıkçası. Öncesinde bunu belli eden sinyalini veren hiçbir şey olmadı kitapta. Bence olmalıydı. Başka gözüme batan bir şey aklıma gelmedi gelirse ekleyeceğim Kitabın sonu güzel bitti kuklacıya bağlanması gerekiyordu bence de. Annesinin günlüğünde yazanlar çok acımasız ve çok üzücü. Çok bencil bir yerden yaklaşıyor ve çok yanlış kişiyi cezalandırıyor kadın. Haris bok gibi biri hiç hoşlanmadım manyaktan. Okumak bile tuhaf ve rahatsız edici geliyo Kitabın tasarımını çok beğendim ama sayfa kalitesini düşük buldum maalesef. Devam kitaplarını da okuyacağım. Emeğinize sağlık

Özge NazYazar · 0 kitap
1998 yılında Aksaray Ortaköy’de doğdu. Beykent Üniversitesi’den mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra kendini yazmaya adadı. Ters köşelere, tersten yazmaya ve konuşamaya bayılır. İlk basılı eseri olan “Bronz” serisiyle okurlarıyla buluşuyor