Yazar:
Sude İlter

biraz da gerçekler
2025 73. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 00:07
Bu kitabı okumak nasıldı biliyor musunuz? Üçüncü sınıf bir aksiyon filmini ortasından izlemeye başlamak gibiydi. Ve filmi de televizyondan izliyordum: durduramıyorum, geri saramıyorum, başka kanal
2024 14. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 22:59
Yıllar önce üç arkadaş tarafından "Arkana" adında bir örgüt kuruluyor bu örgüt kartlarla yönetiliyor. Örgütte altı koltuk ve koltuk sahibi kişilerin kendilerine ait özel kartları var. Bu örgütün en önemli noktası her koltuk sahibinin yerine geçecek bir tane varisi olması şartı var. Örgütün başlarında ve önemli karta sahip olan Haris Alatav'ın varisi yani oğlu bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oluyor. Masadakiler varisi olarak başka birisini seçmesini yoksa kartından vazgeçmesi gerektiğini söylüyorlar. Haris'in karısı Tania, oğluna fazla düşkün olduğu için başka bir çocuk istemediğini, varis olarak oğlunun olması gerektiğini söylüyor. Bir şekilde Haris, Tania'yı ikna ediyor ve dünyaya Hisar Alatav geliyor. Ailesi için Hisar'in dünyaya gelişinin tek amacı var "varis" olmak.. Hisar ailesinden hiçbir zaman sevgi göremiyor özellikle annesinden. Annesi piyano çalıyor diye Hisar da belki annesi onu sever, ona gülümser diye kendi kendine piyano çalmayı öğreniyor.. Yıllar sonra Hisar ünlü bir piyanist oluyor. En son vereceği konser durağı Vivaldi Müzesi oluyor. Bu müzede Hisar için çok önemli olan annesinin günlüğü sergileniyor ve Hisar'ın tek amacı o günlüğü almak... Arkana Örgütüne baş kaldıran elinde güçlü kartları olan BVI'nin lideri Bronz... Onu kimse tanımıyor yüzünü kimse bilmiyor kendisini kimliksiz olarak adlandırıyor. Bronz'un bir kartı çalınıyor. Bronz çalan kişinin Hisar olduğunu düşünüyor ve onun karşısına çıkıyor.. Hisar annesin günlüğünü, Bronz kartını bulmaya çalışırken beraber oyunlarla ve sırlarla dolu bir yola çıkıyorlar..
Bronzzzz
Puan vermedi
Merhabaaa Sopoiler var
2024 9. kitabı
Okunma: 14 Mart 2024 21:13
BRONZ °•. ÖZGE NAZ .•° Son zamanlarımı güzelleştiren kitaplardan birinin yorumuyla geldim bugün
2024 5. kitabı
Kitap'ta olaylar gerçekten güzel işlenmiş. İki kitabı art arda iki günde okudum çok akıcıydı. His'in yaşadıklarını o kadar içten hissettim ki anlatamam. Bronz'a çok kırgınım, umarım His asla affetmez ve burnundan getirir.
BronzÖzge Naz · Ren Kitap · 20232,927 okunma
Kapak güzel olabilir ama siz yine de kapağa göre yargılamayın.
2026 25. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 21:26
Bu kitaba karşı sürekli olarak insanların “aşırı zekice yazılmış bir kurgu, güçlü kadın karakteri var ve kitabın evreni harika,” dediklerini duydum. Bu kitap benim hayatımda okuduğum en kötü seri
BronzÖzge Naz · Guardian Yayınları · 20242,927 okunma
2023 1. kitabı
Kitabın neden bu kadar beğenildiğini anlamamakla birlikte aslında bir yandan da anlıyorum. Kitap kendi klasmanında en yakın rakibi olan Ateşpare'ye bayağı bir üstün geliyor ama bu onu kesinlikle
2023 51. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2023 23:38
daha çok kitabın konusunu anlatmadan kendi yorumuma değinmeyi tercih ediyorum ama çok sorulduğu için bu kez konusunu anlatarak başlıyorum.♡ Arkana adında kartlar üzerinden yeni bir örgüt, yeni bir
BronzÖzge Naz · Ren Kitap · 20232,927 okunma
Edebiyat mı, fan kurgu mu, yoksa rüyada mıydık?
2025 3. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2025 23:54
Edebiyat mı sabır testi mi ? Karakterler, sanki bir grup dram kulübü öğrencisi gibi, hep bir şey yaşıyorlar ama hiçbir şeyi tam yaşayamıyorlar. Aşk desen var ama neden var bilmiyoruz. Hüzün var ama okuyucuda değil, varsa yoksa aşk acısı ama öyle bir acıki okura değil sadece karakterin instagram biyografisine hitap ediyor. Olay örgüsü? Biraz oradan, biraz buradan… Adeta bir dizi fragmanı gibi: hep bir şey olacakmış hissi ama asla o “bir şey” tam anlamıyla olmuyor. Bazı cümleler o kadar boş ki altını çizsen sadece kağıt yırtılır. Yazarın dili ise gerçekten eşsiz: Çünkü bu kadar boş ama aynı zamanda kendini ciddiye alan bir anlatımı bulmak neredeyse imkânsız. Cümleler ne akıyor, ne çarpıyor sadece geçiyor, geçerken de okuyucunun beyin hücrelerinden birkaçı istifasını veriyor. Bronz aslında güzel bir şeyin parodisi olabilirmiş ama trajik olan şu: bu bir parodi değil. Bu, ciddiyetle yazılmış bir kitap. İşte asıl dram burada başlıyor. Çünkü kitabın tek duygusal etkisi, okuyucuda "Neden bu kitaba zaman verdim?" sorgusunu uyandırmasıdır. Sonuç olarak: Eğer elinizde Bronz varsa, kitaplığa koymayın. Çünkü kitaplığınız size ne yaptı da bu cezayı hak etti? En iyisi mi, kahve altlığı yapın, ya da masanızın ayağı kısaysa altına koyun. En azından bir işe yarar.
BronzÖzge Naz · Guardian Yayınları · 20242,927 okunma
Tam bir baş ağrısı oldu benim için; işe yaramayan Tarot kartları, aile içindeki saçma sapan ilişkiler ve bir sürü mantık hatası. Bir puan bile fazla, bunu kitap diye okumak benim açımdan kesinlikle bir hataydı ve bunu kitap diye basmak da yazar ve yayınevi için bir hataydı.

Özge NazYazar · 0 kitap
1998 yılında Aksaray Ortaköy’de doğdu. Beykent Üniversitesi’den mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra kendini yazmaya adadı. Ters köşelere, tersten yazmaya ve konuşamaya bayılır. İlk basılı eseri olan “Bronz” serisiyle okurlarıyla buluşuyor